Home » Kuuroord Ryokan de Bronsbergen

Sauna weetjes

Wist je dat?

  • Een warm voetenbad voor de sauna het zweten stimuleert
  • Je niet direct na een loyly onder de koude douche moet stappen
  • De sauna een goede behandeling is tegen een droge huid
  • Herhaalde koudwatertoepas- singen het hart- en vaatsysteem trainen

Kuuroord Ryokan

Een krachtplek voor licht en liefde

Korting sauna Holiday Kuuroord Ryokan, voor mij als sauna liefhebber uiteraard een welbekende naam, maar wat ik niet wist is dat de kwaliteiten van de drijfveer achter deze Japanse laadplek veel verder reiken dan sauna’s en stoombaden alleen. André Visch, Nederlands kampioen karate, die onder andere door deze Japanse vechtsport al vroeg zijn weg naar binnen vond. Nu wil hij niets liever dan mensen ondersteunen in een soortgelijk transformatieproces waarin positiviteit en verbinding centraal staan en welke uiteindelijk, volgens hem, leiden tot onvoorwaardelijke liefde.

Ryokan ademt op z’n zachts gezegd Oosterse sferen met zogenaamde zen-meditatiedagen, sushi en een heuse Japanse theetuin. Naast het ruime aanbod aan wellness faciliteiten en saunabaden, beschikt Ryokan tevens over een Health & Healingcentrum. ‘Het is geen spiritueel centrum, maar mensen voelen wel dat de sfeer anders is. De beweging is meer naar binnen en minder gericht op vertier’, aldus Visch die momenteel zijn laatste hand legt aan zijn boek ‘Het laboratorium van de geest’.

Oxygen House in Berg

Het besef dat onze wereld zich vormt naarmate we zelf bepaalde intenties en gedachten uitzetten, lijkt steeds meer draagvlak te vinden. Ook Visch is hiervan overtuigd; ‘elk gevoel dat je op jezelf richt kan destructief of juist opbouwend zijn’. Zoals Tolstoj het in de 19e al zo mooi verwoordde; ‘Geluk is niet afhankelijk van dingen buiten ons, maar van de manier waarop wij die zien’. Volgens Visch probeert ieder mens in positieve gevoelens te `komen door de omstandigheden te beïnvloeden, maar de uitdaging is juist je emoties over deze omstandigheden onder ogen te zien en uiteindelijk te omarmen.

Prive sauna in Belgie Een transformatie ondergaan is één, maar om deze vervolgens door te voeren in je eigen omgeving en dagelijks leven is een heel ander verhaal. Daarbij kan Ryokan als krachtplek dienen; ‘mensen komen weer in hun kracht om van daaruit die transformatie door te voeren in hun leven’. Met die gedachte hebben wij in overleg met Ryokan een exclusief bewustzijns-arrangement samengesteld:

Ryokan Zen Arrangement

NU voor de speciale prijs van slechts € 59,75 (€20,- korting!)

  • Ontvangst met een kopje koffie of thee
  • Vrij (ontkleed) gebruik van de sauna- & thermenfaciliteiten
  • Zen Meditatie Workshop van 60 minuten
  • Ontspanningsmassage van 25 minuten
  • Vitaal Water Arrangement (inclusief flesje en onbeperkt navullen bij de Vitaal Water Bar)

Dit arrangement is geldig tot en met 30 september 2013. Daarnaast mogen wij dit arrangement voor 2 personen weggeven. Het enige wat je hoeft te doen is hieronder een reactie achter te laten en de Facebookpagina van Ryokan te liken. De winnaar wordt op 26 juli bekend gemaakt.

Kuuroord Ryokan

Kuren in Zutphen Bronsbergen 27
7207 AD Zutphen
T: 0575 53 84 20
www.ryokan.nl

Geschreven door , blogger voor SaunaGids en gebrand op alles wat een minimale temperatuur bereikt van 50°C.


Lees ook:Twitter deze Actie

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]