Home » Sauna reviews » Sauna Review Betuwsch Badhuys

Sauna Review

SaunaGids neemt je mee langs alle sauna, thermen & wellnesscomplexen in Nederland & België en geeft een impressie van hetgeen je mag verwachten.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Betuwsch BadhuysEigenaresse nieuwe sauna in Lienden Waar de 23-jarige Vera van der Heijden zo’n 10 jaar geleden nog droomde van haar toekomst, is deze ruimte nu onderdeel van haar droom. In haar ouderlijke huis, oftewel een prachtige landelijke boerderij in de Betuwsche contreien, heeft deze jonge ambitieuze dame namelijk ruim 2 maanden geleden een compact wellness-
center geopend; het Betuwsch Badhuys. Onder het luide geloei van koeien uitkijken over weilanden en boomgaar-
den genietend van producten die hun oorsprong vaak niet verder dan een luttele kilometer in de omtrek vinden.

Mede door het ondernemers nest waarin ze opgegroeide, wist ze al op jonge leeftijd dat ze iets voor haarzelf wilde. De boerderij waar ze als jong meisje woonde stond al ruim 5 jaar te koop. Dit in combinatie met haar zojuist afgeronde opleiding Small Business en haar voorliefde voor de sauna, ontstond het idee voor het badhuys. Met de technische achtergrond van haar familie, werd in 6 maanden de boerderij getransformeerd tot ware wellness hoeve.

Nieuwe sauna in Lienden geopend

Alleen de rit ernaartoe maakt de dag al tot geslaagd; kronkelende landweggetjes door metersbrede boomgaarden vol kersen-, appel- en perenbomen. Ja hier zou ik wel kunnen wonen. Eenmaal aangekomen tref ik een perfect afgewerkte boerderij in een decor van uitgestrekte weilanden waar de koeien grazen en de wolkenpartijen erboven prachtig afsteken.

De combinatie van de smaakvolle aankleding, heerlijke melange van geuren en enthousiaste Vera maken de ontvangst uiterst warm en aangenaam. Ze legt me het concept van het Badhuys en het gekozen dag-arrangement uit. Zoals ik al weet is het Badhuys kleinschalig van opzet en toegankelijk voor maximaal 8 personen tegelijkertijd. Beneden bevinden zich de faciliteiten waaronder een jacuzzi, hete sauna, infraroodsauna, voetenbad, stoombad en koude & warme douches. Buiten vind je te midden van de kippenren en prachtige boomgaard een dompelbadje en koude emmer. Boven bevindt zich de rustruimte waar tevens de biologische lunch zal worden geserveerd.

Sauna in de Betuwe geopend

In m’n badjas zak ik weg in de lekkere plofbank en terwijl ik kijk naar een clubje koeien wat buiten over de wei huppelt serveert Vera mij een heerlijke kop verse muntthee met vers gebakken kersencake (uit eigen gaard uiteraard). Ja als ik een koe was zou ik hier ook gaan huppelen. Het is duidelijk te zien dat de gastvrouw geniet van haar rol als sfeermaakster; kussentjes, gordijntjes, geuren, kaarsjes, servies, allemaal in die leuke kneuterige stijl die hier als een puzzelstukje in het geheel past.

De faciliteiten zijn luxe uitgevoerd en goed op temperatuur. Vanuit de sauna’s kijk je uit over de weilanden, wat de ontspan-modus nog eens extra ten goede komt. Na mijn eerste ronde besluit ik mijn afkoeling buiten te zoeken en stuit ik op de hangmat in de boomgaard van waaruit ik een appeltje van de boom pluk. Ja dit is genieten. Bij een aangename temperatuur is het tevens mogelijk hier te eten en te relaxen.

Prive sauna in Gelderland

Stipt om 12.30 wordt mijn lunch geserveerd welke bestaat uit een zelfgemaakt tomaten-mascarpone soepje met tomaten van eigen teelt, speltbrood met zelfgemaakte kruidenboter en jam, mozarella met tomaat, een wrapje met zalm, gehaktbrood en bioglogisch mango-sinaasappel sap on the side. Dit behoeft geen verdere toelichting lijkt me zo.

Na een verse smoothie is het om 15.30 dan toch echt tijd om al het aangenaams achter me te laten en op huis aan te gaan. Zowel de Betuwe als het badhuys hebben me officeel betoverd; ik ben fan!

Dag/avond-arrangement

Je het een dag-arrangement waarbij je van 10.30 tot 15.30 toegang hebt tot het badhuys inclusief:

  • koffie met huisgemaakte lekkernij
  • lunch
  • onbeperkt fris
  • smoothiebar
  • onbeperkt gebruik zeep & scrubzout

Kijk voor de overige arrangementen op de website.

Betuwsch Badhuys

Logo Betuwsch Badhuys Lienderveldsestraat 10
4033 BC Lienden
T 0344-750816
[email protected]


Lees ook:
Nieuws over sauna
Geschreven door , blogger voor
SaunaGids en gebrand op alles wat een minimale
temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]