Home » Alles over Sauna » Faciliteiten Gespot » Floaten, Float Cabine

Floaten, Float Cabine

Gespot bij Spa Loppersum in Loppersum

De verschuiving naar nieuwe en vernieuwde ideeën is erg in trek en wanneer je een kijkje neemt in SaunaLand Nederland & België dan zie je dat SaunaComplexen met steeds meer bijzondere faciliteiten komen.
Hieronder zie je een bijzondere faciliteit die we de afgelopen periode bij Spa Loppersum hebben gespot.

Bijzondere Faciliteiten

Gespot: float cabine
Float Cabine en Koan Float Floaten is een wetenschappelijk bewezen ontspanningsmethode waarbij men gewichtloos op zeer zout water, van maar liefts 35,5°C drijft.

Formeel wordt floaten Floatation REST (Restricted Enviromental Simulation Therapy) genoemd en het is van oorsprong een medisch-therapeutisch middel.

Nieuwe Energie
Uitgebreid onderzoek heeft aangetoond dat floaten uitstekend is voor het voorkomen en genezen van stress. Opgehoopte stress kan namenlijk van allerlei lichamelijke klachten veroorzaken. Ook bij de bestrijding van reumatische klachten, het doen dalen van een hogebloeddruk en het versterken van de weerstand is floaten doeltreffend. Mede door de sfeer van rust en warmte kan de floater spanning en stress van zich af laten glijden en gloednieuwe energie verkrijgen.

Zo licht als een veertje
Floaten is gewichtloos drijven waarbij u zich in een speciaal ontworpen cabine bevindt die prikkels van buitenaf uitsluit. Je drijft letterlijk op een bed van water waarin een grote hoeveelheid epsomzout is opgelost en dat een continue temperatuur van 35,5°C heeft. Dankzij een speciaal filteringssysteem is iedere bezoeker verzekerd van schoon water. In de cabine heb je licht, muziek en een intercom bij de hand. De floatcabine bevindt zich in een afgesloten ruimte en heeft een eigen douchegelegenheid.

Drijvend Ontstressen
Normaal gesproken neemt de zwaartekracht 90% van alle activiteiten van je zenuwstelsel in beslag. Door te drijven op zout water wordt je gewichtloos en ben je niet meer bewust van je zwaartekracht, waardoor je zenuwstelsel wordt ontlast. Hierdoor krijg je in de floatcabine een zeer diepgaande en natuurlijke ontspanning, vallen spanning en stress weg en zakt de bloeddruk.

TIP Floatinstructies

  • Het is verstandig om 1 uur voordat je gaat floaten niet zwaar te eten en geen koffie te drinken
  • Alcoholgebruik wordt voor het floaten afgeraden
  • Niet scheren of ontharen net voordat je gaat floaten, dat prikt enorm
  • Tijdens de menstruatie of op een dag dat je de menstruatie verwacht is het niet toegestaan om te floaten
  • Je contactlenzen kun je niet inhouden, houdt hier rekening mee
  • Overleg voordat je een afspraak maakt of je zwanger bent of aan het herstellen van een recente bevalling
  • Bij andere klachten en/of aandoeningen is het verstandig om deze te bespreken met een van de medewerkers of je huisarts


Een float cabine hebben we gespot bij Koan Float in Amsterdam.

Bron: Koan Float in Amsterdam.


Twitter deze ActieLike ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]