Gigantisch nieuw wellness complex

Tijdens de wintersport is het soms heerlijk om even in de Therme te kunnen ontspannen. In Ischgl kunnen we binnenkort ook van deze luxe gaan genieten. Hier zijn ze namelijk gestart met de bouw van de nieuwe Therme, een gigantisch nieuw wellness complex.

Ontstaan van het idee

Het idee om de Therme in Ischgl te gaan bouwen stamt uit 2012. Toen deed de Silvretta Seilbahn AG namelijk een klantenonderzoek onder de wintersporters. Hieruit bleek dat wintersporters bij slecht weer niet altijd zin hebben om de bergen in te gaan. Op deze dagen zouden de gasten meer behoeften hebben aan een grote spa.

Start bouw Silvretta-Therme

Deze week was het dan eindelijk zover, de bouw van de Therme is van start gegaan. Een investering van maar liefst 60 miljoen euro, de grootste investering van de Ischgl Bergbahnen tot nu toe. Voor dit bedrag wordt dan ook een hoop gerealiseerd. De Silvretta-Therme, zoals de thermen gaan heten krijgt de beschikking over 1000 vierkante meter wateroppervlak, 1500 vierkante meter saunaruimte en een 300 vierkante meter groot fitnesscenter. Daarnaast komt er in hetzelfde complex ook nog een schaatsbaan van 1300 vierkante meter en een ruimte voor evenementen met maximaal 650 personen.

Opening december 2022

Voordat we van dit mooie wellness complex kunnen gaan genieten, moeten we nog wel even geduld hebben. De bouw van de Therme gaat namelijk 3 jaar duren. Als alles volgens plan verloopt, wordt de Therme in Ischgl in december 2022 geopend. Benieuwd wat je kunt verwachten? Bekijk de foto’s hieronder.

Wintersport in Ischgl

Ischgl ligt in het Oostenrijkse Tirol. Samen met Samnaun deelt het dorp een skigebied met maar liefst 239 kilometer aan pistes. Hiervan ligt 90% boven de 2000 meter. Dit zorgt ervoor dat het gebied bijzonder sneeuwzeker is. Ruim 40 moderne liften brengen je naar boven. Verder vind je in het dorp een gezellige sfeer en is er een leuke après-ski.

Bron: www.skiinformatie.nl

Foto: © Silvrettaseilbahn AG