Home » Sauna & Gezondheid » Zwangerschap

Zwangerschap

In blijde verwachting

Wat gebeurt er met je lichaam in de sauna als je zwanger bent, en wat zijn de effecten voor de baby? Wie de sauna gewend is kan gerust blijven komen. De sauna ontspant, en dat komt zowel moeder als kind ten goede.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Zwangerschap

Do's & Dont's

Het effect van sauna tijdens zwangerschap Tijdens een gezonde zwangerschap kun je zonder problemen van de sauna en thermen gebruik maken. Het is weliswaar verstandig om de eerste 3 maanden over te slaan, omdat de jonge vrucht nog erg kwetsbaar is. In de laatste weken is de kans op infecties groter en daarom is het niet aan te raden om gemeenschappelijk te baden, denk hierbij aan een whirlpool, jacuzzi of dompelbad.

Finnen zelfs in de sauna geboren....
Wie de sauna gewend is kan gerust blijven komen. De sauna ontspant, en dat komt zowel moeder als kind ten goede. In Finland, de bakermat van de moderne sauna, is het een vanzelfsprekende zaak dat ook zwangere vrouwen regelmatig naar de sauna gaan. De geboorte verloopt er opmerkelijk vlot en gemakkelijk door, zo stelt men daar. Er zijn zelfs Finnen in de sauna geboren! Dat is in Nederland nog nooit gebeurd, en zo ver zal het ook wel nooit komen.


Twitter deze Actie


Externe links:

Meer uitleg van oudersvannu.nl
Informatie over zwangerschap van gezondheidsplein.nl
Interessante links over zwanger zijn van wikipedia.org

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]