Home » Sauna Nieuws » Beste sauna Nederland 2013

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

Rust en sereniteit zijn woorden die sauna en thermen kenmerken, echter de branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Awarduitreiking Nationale Wellness Verkiezing

Datum plaatsing: 11 februari 2014

Met een boel roze, crocs en een flinke dosis Brabantse humor presenteerden Bea en Betty van den Berg gisteren de 3e editie van Neerlands spannendste strijd in saunaland; de Nationale Wellness Verkiezing. Er werd voor de gelegenheid serieus uitgepakt door zowel de Vote Company, de organisatie achter de Wellness Verkiezing, als de sauna-eigenaren die veelal gehuld in gala-waardige kledij en stiletto’s massaal (in een enkel geval met maar liefst 10 man sterk) kwamen opdagen om hun welverdiende prijs hoogstpersoonlijk in ontvangst te nemen. Want in een landschap met zoveel aanbod en diversiteit, mag je toch bijzonder verheugd zijn als het grote publiek je deze award gunt.

Koninklijk decor

Na het Kurhaus van vorig jaar, was dit jaar Kasteel Hooge Vuursche het decor voor de uitreiking van deze felbegeerde Wellness Award. In een bijna majestueuze setting gaat de avond van start met de uitreiking van de awards voor beste day & city spa’s per provincie. Deze categorie is dit jaar in het leven geroepen om de ‘kleinere’ wellnesscentra ook een eerlijke kans te gunnen. De komische teksten van Bea in combinatie met het enthousiasme waarmee de winnaars het podium opstormen maken dat het eerste deel in een mum van tijd voorbij vliegt en plaats maakt voor het ‘grote werk’.

Nationale Wellness Verkiezing

CreaBea's

Want uit de maar liefst 24 provinciewinnaars wordt vanavond de absolute winnaar bekend gemaakt met een eindcijfer wat is bepaald op basis van het aantal stemmen in combinatie met de gemiddelde score. Nadat de provinciewinnaars één voor één hun award in ontvangst nemen, is het tijd voor de creativeitswinnaars. Het principe van de verkiezing is namelijk als volgt; de wellnesscenters worden zelf geacht hun achterban te stimuleren een stem uit te brengen en creativiteit wordt daarin beloond. SpaZuiver, Sauna Wellness Winterswijk en Q Beauty Almere verdienen met het op een ludieke manier verloten van arrangementen onder de stemmers zo’n creativiteitsaward.

Moment suprême

En dan is het toch echt zover; wie mag zich een heel jaar ‘het beste wellnessresort van Nederland’ noemen? Onder een luid tromgeroffel is het Thermen Bussloo die ook dit jaar de door velen begeerde award in de wacht sleept. Vol trots wordt de metershoge beker in ontvangst genomen en worden de gasten van het populaire resort bedankt voor hun stem en loyaliteit. SpaZuiver pakt een eervolle 2e plaats en Fort Resort Beemster gaat er met de bronzen medaille vandoor.

Pink Ribbon

Uiteraard is er nog een laatste, allesbehalve onbelangrijke, bekendmaking; de uiteindelijke opbrengst voor Pink Ribbon. Bij het uitbrengen van de stem kon er namelijk, in ruil voor het abonneren op diverse nieuwsbrieven, gekozen worden om €0,05 te doneren aan Pink Ribbon. Hiermee is uiteindelijk maar liefst €2.360,45 opgehaald; een bedrag wat binnen 2 weken wordt besteedt aan onderzoek naar uitgezaaide borstkanker.

Beste sauna Nederland 2013

Kortom

Een zeer geslaagde avond waarbij de wellnessbranche weer eens extra in de kijker is gezet en de wellnesscentra weer van een positieve boost zijn voorzien voor een nieuw rijkelijk sauna-jaar!

De verkiezing

Op 2 september startte de verkiezing met de zogenaamde provincieronde waarin naast een stem voor het favoriete wellnesscenter, tevens een rapportcijfer kon worden uitgebracht. Op basis van deze 2 scores werden er 24 provinciewinnaars bekend gemaakt welke vervolgens streden in de finaleronde. De stemmen die in de provincieronde werden behaald, telden in de landelijke finaleronde gewoon mee. Wel mocht iedereen die al in de provincieronde had gestemd opnieuw zijn of haar stem uitbrengen in de landelijke finaleronde. In de finaleronde telde zowel het aantal stemmen als de gemiddelde score voor 50% mee in de einduitslag.

Lees ook:
Nieuws over sauna
Geschreven door , blogger voor
SaunaGids en gebrand op alles wat een minimale
temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]