Home » Sauna Nieuws » De Solar Egg

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

De Sauna & Wellness branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Gouden Solar Egg Sauna in Zweden

Bijzondere sauna

Datum plaatsing: 7 september 2017

In het noorden van Zweden wordt het in de winter ijzig koud. Zo ook in het dorpje Kiruna, helemaal in het noordelijke puntje van Zweeds Lapland. Een beetje warmte is daar dus meer dan welkom, vandaar dat de Zweden ook zo gek zijn op sauna's. Kiruna is een dorpje dat momenteel in tweeën gedeeld wordt. De mijn in het dorp is de belangrijkste inkomstenbron voor het dorp, maar zorgt ook voor een veranderend landschap waar niet iedereen blij mee is. Daarom kwamen twee architecten met het idee om de inwoners weer wat dichter bij elkaar te brengen, middels een stukje warmte.

Solar Egg Sauna

Het resultaat is deze Solar Egg Sauna, een ontwerp van het duo Bigert & Bergström. Het ei is aan de buitenkant gemaakt van een roestvrije gouden spiegelplaat, waarin het landschap op verschillende manier weerspiegelt.

Vanbinnen is het gouden ei gemaakt van hout, zoals een Zweedse sauna hoort te zijn. Er staat een hartvormige saunakachel die voor temperaturen tussen de 75° en 85° Celsius zorgt.

De bedoeling is dat het de Zweden uit Kiruna een beetje dichter bij elkaar brengt. Het is een plek waar men samen kan komen, over de veranderingen kan praten en waar men wat ontspanning kan zoeken. Multifunctioneel dus, maar ook heel erg cool om te zien!

Bron: www.stylecowboys.nl


Lees ook:


Geschreven door , blogger voor SaunaGids en gebrand op alles wat maar een minimale temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]