Home » Sauna nieuws » Overname Fontana Resort Bad Nieuweschans

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

Rust en sereniteit zijn woorden die sauna en thermen kenmerken, echter de branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Overname Fontana Resort Bad Nieuweschans

Door Familiebedrijf Quality Wellnessresorts

Datum plaatsing: 14 maart 2019

Familiebedrijf Quality Wellnessresorts, dat al eigenaar is van de toonaangevende resorts Thermen Bussloo, Thermen Soesterberg en Thermen Berendonck (open 1 mei 2019), neemt kuuroord Fontana Resort Bad Nieuweschans in Groningen over. Daarmee is een nieuwe overname in de sauna- en wellnessbranche een feit.

Overname Fontana Resort Bad Nieuweschans

“Deze maand is het precies 12,5 jaar geleden dat mijn ouders wellnessresort Thermen Bussloo, vlakbij Apeldoorn, openden,” vertelt directeur Fabian Dolman. “Het begon allemaal met de droom om in Bussloo Nederlands mooiste wellnessresort te openen. In 2017 kregen we de kans om Thermen Soesterberg over te nemen en op 1 mei openen we Thermen Berendonck in Wijchen. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een zeer professionele wellnessorganisatie: Quality Wellnessresorts. Een familiebedrijf dat staat voor continuïteit, innovatie, passie, ondernemerschap en spiritualiteit.”

Strategie “De overname van dit resort hadden we niet gepland,” vertelt Dolman, “we zijn immers nog druk met de opening van ons resort in Wijchen. Maar soms komen er kansen die je niet voorbij kunt laten gaan. Het toevoegen van Fontana past in onze lange termijnstrategie en zorgt ervoor dat onze landelijke dekking nóg beter wordt geborgd. Maar deze uitbreiding biedt ook mogelijkheden buiten de grenzen van Nederland. Fontana trekt jaarlijks veel Duitse bezoekers, nu zo’n 30% van het totaal aantal gasten. Met de overname van Fontana hebben we twee resorts direct aan de grens van Duitsland, en Bussloo ligt op zo’n 50-60 km van de Duitse grens. Dit in combinatie met onze unieke combinatie van wellness en hotel maakt dat we verwachten dat dit percentage snel zal stijgen. De naam van het resort zullen we op korte termijn aanpassen in lijn met onze andere resorts, Thermen Bad Nieuweschans.”

Investeringen “Fontana Resort Bad Nieuweschans heeft alle ingrediënten voor een quality wellnessresort en past in vele opzichten bij ons familiebedrijf”, aldus Dolman. Het resort beslaat zo’n 14 hectare grond, heeft een natuurlijk ligging, een goed en stabiel management en is financieel gezond. Het kuuroord, dat in 1985 opende, trekt bezoekers uit heel Nederland en Duitsland vanwege haar thermale water. De baden zijn gevuld met (geneeskrachtig) mineraalwater dat afkomstig is uit een meer dan 600 meter diepe eigen bron. Gasten komen er om te kuren en verblijven over het algemeen meerdere dagen en nachten in het resort. Om die reden én om het resort naar de top van Nederland te brengen zullen we de komende jaren zo’n 20 miljoen euro investeren. We zullen o.a. de huidige saunafaciliteiten upgraden, nieuwe faciliteiten bouwen (zoals een saunatheater) en er zal een nieuw hotel worden gebouwd met 85 kamers. Tevens zal er flink worden geïnvesteerd om Fontana zo duurzaam mogelijk te maken. Fontana Resort Bad Nieuweschans heeft nu 170 medewerkers. De verwachting is dat dit aantal binnen vijf jaar doorgroeit naar 250-300 medewerkers.

“De komende maanden ligt de focus op de opening van ons resort in Wijchen,” vertelt Dolman. Dit jaar starten we met kleine kwaliteitsaanpassingen en het verder uitwerken van onze plannen. Vanaf volgend jaar zullen we starten met de eerste grote werkzaamheden.”


Lees ook:


Geschreven door , blogger voor SaunaGids en gebrand op alles wat maar een minimale temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]