Home » Sauna Nieuws » Sauna, Thermen & Wellness Nieuws 2013

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

Rust en sereniteit zijn woorden die sauna en thermen kenmerken, echter de branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.Thermen Bussloo wint Zoover Award

Thermen Bussloo bekroond als beste wellness in 2013

Datum plaatsing: 20 december 2013

Thermen Bussloo beste sauna Nederland Thermen Bussloo bij recreatiegebied Bussloo, vlakbij Deventer, is door Zoover uitgeroepen tot het beste wellnessresort van Nederland. Thermen Bussloo scoorde met een 8,4 het beste van alle wellnessresorts in Nederland. In 2012 kwamen er meer dan een miljoen bezoekers.

Thermen Bussloo wint Zoover award voor 'Beste Wellness'

Yoga Eindhoven

Yoga als aanvulling op een zelfbewuste lifestyle

Datum plaatsing: 20 december 2013

Voel de power van yoga Eindhoven Uit onderzoek is gebleken dat beoefenaars van Yoga doorgaans ook regelmatig gebruik maken van de sauna. Naar alle waarschijnlijk vinden zij hierin een mooie aanvulling op hun zelfbewuste lifestyle. Lees hier wat yoga voor jou zou kunnen betekenen!

Ervaar poweryoga in o.a. Eindhoven

Naar de sauna om je winterdip te verminderen

Hoe kom ik uit mijn winterdip tips

Datum plaatsing: 17 december 2013

Een bezoek aan de sauna kan een verlichtend effect hebben op een winterdip Ondanks, en misschien juist wel door, die prachtig nazomer, valt de winter rauw op ons dak. Het is niet alleen de temperatuur die pijlsnel richting 0-punt schiet, ons humeur is op het moment ook geen kandidaat voor een uitstekend-BBQ-weer-certificaat.

Weg met de winterblues

Trio Duitsers overleden in sauna

Duits trio dood in sauna gevonden

Datum plaatsing: 10 december 2013

Duits drietal overlijdt in sauna Een verblijf in een sauna is drie Duitsers noodlottig geworden. Na een bedrijfsfeest ontspanden de drie zich in de sauna bij het huis van een van hen in Ennepetal, niet ver van de West-Duitse stad Wuppertal.

Trio overlijdt in Duitse sauna

Voor de 5e keer brand bij Sauna Peize

Bamboesauna gaat volledig in vlammen op

Datum plaatsing: 9 december 2013

Nationale Wellness Verkiezing Bij Beauty Sauna in Peize heeft zondagavond brand gewoed in een bijgebouw. Het gaat om de zogenoemde bamboesauna. Zover bekend zijn er bij de brand geen gewonden gevallen. Toen het vuur uitbrak was er niemand in de bamboesauna aanwezig

5x brand in 8 jaar bij Sauna Peize

Nationale Wellness Verkiezing

Eindstand provincieronde bekend

Datum plaatsing: 2 december 2013

Nationale Wellness Verkiezing En dan zit het er op! De stembussen zijn officieel gesloten en de eindstand in de provincieronde is zojuist bekend geworden. Er zijn 2 winnaars per provincie: het wellnesscentrum met het hoogste gemiddelde cijfer en met het meeste aantal stemmen. Benieuwd? Kijk snel!

De eindstand in de provincieronde is bekend!

Sauna Ryokan de Bronsbergen

Overname failliete Ryokan definitief

Datum plaatsing: 22 november 2013

Sauna Ryokan overgenomen De ConeGroup uit Zeddam heeft het failliet verklaarde kuuroord Ryokan de Bronsbergen in Zutphen overgenomen. Dinsdagavond zijn de handtekeningen gezet onder de koopovereenkomst. Wanneer de sauna weer open gaat, is nog niet bekend.

ConeGroup nieuwe eigenaar failliet kuuroord Ryokan

Sauna Veghel weer open

Try-out weken bij Sauna Veghel

Datum plaatsing: 12 november 2013

Sauna Veghel opnieuw geopend De échte liefhebber is het al opgevallen: er is weer een sauna in Veghel. En de eerste gasten waren al welkom aan Prins Willem-Alexander Sportpark 1. Tot 28 november zijn er zogenaamde try-out weken met een gereduceerde entreeprijs van €15,-.

Sauna Veghel weer open!

Beauty Sauna Peize weer up-to-date

Ondanks vele geruchten blijft Sauna Peize gewoon open

Datum plaatsing: 11 november 2013

Sauna Peize in Groningen Het zal vooral de saunaliefhebbers die in Groningen of (Noord) Drenthe wonen en het lokale nieuws lezen, zien of horen, niet ontgaan zijn dat Beauty Sauna Peize de afgelopen tijd regelmatig in het nieuws was.

Beauty Sauna Peize weer up-to-date

Thermae Son

In Son steunen ze stichting jarige job!

Datum plaatsing: 1 november 2013

Sauna steunt goede doel In november 2013 steunt Thermae Son door middel van een Feest (sauna)arrangement, waarvan € 3.50 per verkocht arrangement wordt gedoneerd, de stichting Jarige Job steunen.

Thermae Son viert feest!

Nationale Wellness Verkiezing

Nieuwe tussenstand bekend

Datum plaatsing: 21 oktober 2013

Tussenstand sauna verkiezing Na ruim 1,5 maand is de 3e tussenstand in de Verkiezing bekend inmiddels bekend. Iedere provincie telt telkens 2 tussenstand-ranglijsten op basis van zowel de meeste stemmen, als het hoogste gemiddelde rapportcijfers. Bekijk snel of jouw favoriete sauna de lijst aanvoert!

Nieuwe tussenstand bekend Wellness Verkiezing

Nieuw wellnesscomplex

Plannen voor nieuwe sauna in Amsterdam Noord

Datum plaatsing: 15 oktober 2013

Nieuwe sauna in Amsterdam! De eigenaar van onder andere Devarana en Ridderrode heeft sinds december 2012 weer een nieuw groots saunaproject op zijn agenda staan. Dit keer heeft hij zijn oog laten vallen op de oude waterzuiveringsinstallatie in Amsterdam Noord.

Serieuze plannen nieuw wellnesscomplex Amsterdam Noord

Optimel

De nieuwe Optimel sauna actie 2013/2014

Datum plaatsing: 10 oktober 2013

Optimel sauna actie 2013 Waar je vorig jaar met de Optimel euro’s nog samen kon genieten voor de prijs van 1 heeft het bekende zuivelmerk nu, in samenspraak met de deelnemende sauna’s, gekozen voor een 30% entree-korting en een 35% arrangements-korting.

Het nieuwe jasje van de Optimel sauna-actie

Samenwerking Fitland en Avéro-Achmea

Gratis naar de sauna via de zorgverzekering

Datum plaatsing: 7 oktober 2013

Gratis sporten met zorgverzekering Vanaf januari 2014 kun je met de Avéro-Achmea zorgverzekering gratis gebruik maken van alle Fitland wellnessresorts waaronder de Wellnessboot en Wellness Roosendaal. Zou dit voor jou een reden zijn te switchen?

Via zorgverzekering gratis naar de sauna

Oktober is Pink Ribbon maand

Sauna en thermen dragen hun steentje bij

Datum plaatsing: 1 oktober 2013

Actie bij sauna en thermen De maand oktober staat in het teken van Pink Ribbon; sauna en thermen slaan hun handen ineen en kunnen daarbij jouw hulp goed gebruiken! Maak gebruik van de speciale 'Pink arrangementen' of doe mee aan de sms-actie! Lees er hier alles over!

Sauna en Thermen in actie voor Pink Ribbon

Overname Zwaluwhoeve door IWR een feit

Wellnessresort de Zwaluwhoeve blij met overname

Datum plaatsing: 3 oktober 2013

Overname Zwaluwhoeve De overname van wellnessresort de Zwaluwhoeve gaat zonder banenverlies gepaard. Wel worden de leidinggevende posities ondergebracht bij het moederbedrijf International Wellness Resorts (IWR) in Emst.

De Zwaluwhoeve overgenomen door IWR

Thermen Bussloo

Opening nieuw saunaplein een feit!

Datum plaatsing: 20 september 2013

Opening bij sauna Bussloo Op donderdag 12 september heeft Thermen Bussloo in het bijzijn van vaste gasten en genodigden een nieuw saunaplein geopend. Het nieuwe saunaplein beschikt over twee unieke sauna’s, luxe voetenbaden en een cool-off zone bijzondere buitendouches.

Thermen Bussloo opent nieuw saunaplein

Nationale Saunadag

Bezoek op 8 oktober gratis de Belgische sauna!

Datum plaatsing: 16 september 2013

Actie bij sauna's in België Op dinsdag 8 oktober 2013 organiseert de beroepsvereniging Sauna Vereniging België, kortweg SVB, de vijfde Nationale Dag van de Sauna met als doel het saunagebeuren en de activiteiten van haar leden eens extra in de spotlight te zetten.

SVB organiseert Nationale Saunadag op 8 oktober

SaunaGids op Santé

De werking van een saunabezoek op de psyche

Datum plaatsing: 11 september 2013

De werking van sauna op je psyche Leuk! De artikelen van SaunaGids worden tegenwoordig ook op de website van Santé gepost! Deze keer een artikel over hoe de sauna de psyche een boost kan geven om zo beter bestand te zijn tegen bijvoorbeeld stress en vermoeidheid!

SaunaGids artikel over de werking van sauna op stress op Santé

Natonale Wellness Verkiezing

De strijd om die felbegeerde award is weer van start!

Datum plaatsing: 6 september 2013

Sauna Ryokan in Zutphen failliet Het is alweer een jaar geleden dat Thermen Bussloo als beste wellnessresort werd bekroond na een meer dan levendige strijd in de Nationale Wellness Verkiezing. And.. the battle continues! Want na een jaar vol ontwikkelingen rijst wederom de vraag: Wie wordt in 2013 het beste wellnessresort van Nederland?

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wat is de mooiste sauna van ons land?

Sauna Ryokan

Ryokan De Bronsbergen Zutphen failliet

Datum plaatsing: 3 september 2013

Sauna Ryokan in Zutphen failliet Wellnesscentrum Ryokan De Bronsbergen in Zutphen is failliet. De rechtbank Gelderland heeft het faillissement vorige week uitgesproken, nadat eigenaren André en Tina Visch zelf een aanvraag daartoe hadden gedaan. Zeventig man personeel is ontslag aangezegd.

Ryokan De Bronsbergen vraagt faillissement aan

Sauna Den Bosch

Devarana

Datum plaatsing: 12 augustus 2013

Devarana in Den Bosch ‘Sprookjesachtige taferelen’, ‘Bijzondere aandacht voor detail’, ‘De beste sauna die ik ooit heb gezien’. Met hier en daar een klacht over de service en de achterblijvende keuken, is het overgrote deel van de beoordelingen op SaunaGids voor deze sauna in Den Bosch razend enthousiast.

Sauna Devarana; een sauna die je gezien moet hebben!

Sauna van Egmond

Verbod op Google Glass

Datum plaatsing: 26 juli 2013

E-reader in sauna Sauna van Egmond, een van de oudste Nederlandse sauna's, is de eerste in Nederland die het gebruik van Google Glass verbiedt. Sinds deze maand hangen er briefjes op het prikbord en in het toilet waarin het gebruik van de bril met camerafunctie en internetverbinding wordt verboden.

Sauna van Egmond verbiedt Google Glass

Zwaluwhoeve

Wereldprimeur bij de Zwaluwhoeve: de Mindspa

Datum plaatsing: 11 juni 2013

Wereldprimeur MindSpa bij de Zwaluwhoeve Vanaf vandaag is de nieuwste sensatie op wellness gebied geopend en publiekelijk toegankelijk! Laat je verrassen door de rustgevende werking van de MindSpa die je door middel van licht- en geluids- signalen in een staat van ontspanning brengt!

Wereldprimeur bij de Zwaluwhoeve: de Mindspa

Thermen Bussloo

Groot saunacomplex aan recreatieplas De Berendonck

Datum plaatsing: 28 mei 2013

Sauna De Berendonck Thermen Bussloo wil binnen enkele jaren een groot saunacomplex openen bij recreatieplas De Berendonck in Alverna. Het zou naast het saunacomplex in Voorst bij Apeldoorn de tweede locatie worden voor Thermen Bussloo.

Groot saunacomplex bij recreatieplas De Berendonck'

Finale

Open NK Sauna Event 2013

Datum plaatsing: 21 mei 2013

Wie wordt de meester van de handdoek? Na 11 wervelende voorrondes, 4 spannende halve finales, vindt op woensdag 22 mei de finale van het Open NK Sauna Event plaats in de Kelo Aufguss Sauna van Thermen Bussloo. Acht finalisten zullen het tegen elkaar opnemen en strijden om de titel "De Beste Saunameester van Nederland".

Finale Open NK Sauna Event 2013

Sauna gesloten

Huize Hölterhof

Datum plaatsing: 14 mei 2013

Huize Hölterhof gesloten In een mail aan haar klanten zegt de sauna dat ze de deuren sluit in verband met de economische crisis. 'Gezien de loodzware fiscale druk en de economische crisis is het niet mogelijk om van Huize Hölterhof een rendabel wellness bedrijf te maken.

Huize Hölterhof met onmiddelijke ingang dicht

Sauna Review

Thermen R

Datum plaatsing: 26 april 2013

Nieuwe sauna in belgie In Roeselare bevindt zich het piepjonge Thermen R wat slechts 1,5 jaar geleden is gerealiseerd door Rik Viaene en zijn vrouw Claire Tack en wat door zowel Belgen als Nederlanders in korte tijd uitermate goed wordt gevonden.

Sauna Review; Thermen R

Bizar sauna nieuws

Duitse vrouw uit sauna gezet

Datum plaatsing: 16 april 2013

Vrouw verwijdert Duitse sauna Een middagje in de sauna is voor de Duitse Danica M. uitgedraaid op een teleurstelling. De 35-jarige verpleegster werd door de andere bezoekers uitgelachen en beschimpt wegens haar omvang. Er waren zes politiemannen nodig om de vrouw met haar 100 kilo en 1,70 meter aan de deur te zetten.

Duitse sauna 'verwijdert' vrouw

Thermen Bussloo

Hotel Thermen Bussloo op 10 juni open

Datum plaatsing: 12 april 2013

Hotel Thermen Bussloo Een half jaar na de opening staat Hotel Thermen Bussloo weer in de steigers en lopen binnen in plaats van hotelgasten tientallen werklieden rond. Dag en nacht zijn zij in ploegen bezig om alles tip top te krijgen en de deadline van 10 juni te halen.

Hotel Thermen Bussloo heropent op 10 juni

Sauna en Psyche

Stress

Datum plaatsing: 9 april 2013

Sauna en stress Om stress en vermoeidheid te verdrijven gaat er niets boven een bezoek aan de sauna. Je komt tot rust en voelt je als herboren daarna. In feite krijgt je lichaam een training, je ververst vochtreserves, je bouwt weerstand op en geeft je psyche een flinke dosis rust en ontspanning.

De stress-verlichtende werking van de sauna

Thermen Bussloo

Grote brand bij Hotel Thermen Bussloo

Datum plaatsing: 28 maart 2013

Brand bij Thermen Bussloo Bij Hotel Thermen Bussloo in de Gelderse gemeente Voorst woedt een grote brand. Het dak van het hotel dat bij het complex hoort, staat in brand. Alle gasten en het personeel van het hotel zijn geëvacueerd. Het hotel was helemaal volgeboekt met zo'n 150 gasten.

Grote brand bij Hotel Thermen Bussloo

Thermen Holiday

Brand in kelo sauna bij Thermen Holiday

Datum plaatsing: 19 maart 2013

Brand bij Thermen Holiday Op maandagmiddag 18 maart is er brand uitgebroken in de Kelo sauna bij Thermen Holiday. Gelukkig zijn er bij dit incident geen gasten of medewerkers gewond geraakt of onwel geworden. De schade aan de sauna is dermate groot dat deze vanaf heden tot nader bericht niet meer gebruikt kan worden.

Brand verwoest kelo sauna Thermen Holiday

Sauna Review

Boerderij Spa

Datum plaatsing: 15 maart 2013

wellness boerderij Wat dacht je van een broodoven waarin tegelijkertijd een zuurdesem spelt brood wordt gebakken die later tijdens de lunch wordt opgediend of de kruidenoven waarbij de ondergrond bezaaid ligt met echte dennentakken die een heerlijke geur verspreiden en tevens hun werking hebben op voetreflex-zones?

Boerderij Spa in Nutter; een uiterst bijzondere wellness beleving!

Orange Wellness Centre

Para-saunadag

Datum plaatsing: 5 maart 2013

Para-saunadag Woensdag 13 maart organiseert Orange Wellness Centre een Para-saunadag. Para is afgeleid van Paralympics. Met andere woorden een saunadag voor mensen die door het leven getekend zijn. Bijvoorbeeld mensen met verminkingen, amputaties of obesitas.

Para-saunadag bij Orange Wellness Centre

Sauna Thermen Zuidwolde

Sauna Zuidwolde maakt doorstart

Datum plaatsing: 1 maart 2013

Sauna Thermen Zuidwolde Liefhebbers van de sauna in de provincie Drenthe kunnen opgelucht adem halen. De sauna in Zuidwolde, Thermen Holiday Zuidwolde, is gered van een ondergang. Het bedrijf is sinds 1 maart overgenomen door Hans Noorman uit Dwingeloo, die het nieuw leven gaat inblazen.

Sauna Zuidwolde maakt doorstart

Sauna Review; Thermen Lucaya

Hoe een kleinschalig complex toch ruim aan kan voelen..

Datum plaatsing: 22 februari 2013

Thermen Lucaya Sauna reviews, sauna recensies, sauna beoordelingen.. Je hebt ze in alle soorten en maten. Maar wie kan er beter beoordelen dan een heetbloedige saunaganger die zich al bijna 10 jaar dagelijks mengt in de (soms hoogoplopende) discussies op het forum van SaunaGids?

Sauna Review; Thermen Lucaya

Nederlander loopt minder warm voor sauna

Zowel frequentie als uitgaven tijdens bezoek lopen terug

Datum plaatsing: 18 februari 2013

Crisis in saunaland Sauna's en welnesscentra hebben het afgelopen jaar minder klanten verwelkomd. De bezoekers die wel kwamen gaven bovendien minder uit. Dat blijkt uit cijfers van het economisch bureau van de Rabobank.

Nederland geeft minder uit aan sauna

Fort Resort Beemster

Historische rijkdom in een weelde van luxueuze wellness

Datum plaatsing: 11 februari 2013

Sauna in de Beemster Fort Resort Beemster, inmiddels alom geroemd door haar toegepaste duurzame constructies, biologische keuken, maar bovenal unieke samenkomst van historische rijkdom in een weelde van luxueuze wellness. In vergelijking met het vergunningstraject van 10 jaar, was de verwezenlijking van dit uitzonderlijke project met 13 maanden slechts een ‘peulenschil’.

Sauna Review; Fort Resort Beemster

Thermen Roosendaal

Fitland Groep neemt Thermen Roosendaal over

Datum plaatsing: 25 januari 2013

Thermen Roosendaal wordt Wellness Roosendaal Fitland Groep timmert hard aan de weg, want na het onlangs geopende Wellness Goes dient het volgende project zich alweer aan; het voormalige Thermen Roosendaal. De thermen is gelegen op recreatiepark de Stok en wordt op dit moment verbouwd tot een gloednieuw wellnessresort.

Overname Thermen Roosendaal door Fitland Groep

International Wellness Resorts

Lancering wellness magazine 'PUUR Ontspannen'

Datum plaatsing: 23 januari 2013

Wellness magazine 'PUUR Ontspannen' Het begrip wellness krijgt een steeds bredere strekking en daarop wordt handig ingespeeld door diverse organisaties in de wellnessbranche. International Wellness Resorts (IWR), de overkoepelende holding boven resorts als Veluwse Bron en Elysium, breidt haar wellness-assortiment uit met het zogenaamde ‘PUUR Ontspannen’ magazine waarin onder andere een brug wordt geslagen tussen wellness en het vinden van geluk

IWR lanceert wellness magazine PUUR Ontspannen

Thermen Holiday

Holiday verder zonder Sherita Narain

Datum plaatsing: 22 januari 2013

Thermen Holiday verder zonder Sherita Narain Na nog geen jaar na haar terugkeer bij het bedrijf, is ondernemer Sherita Narain alweer teruggetreden uit het bestuur van Thermen Holiday. Er is een interim manager aangesteld op haar positie als commercieel directeur.

Sherita Narain trekt zich terug bij Thermen Holiday

Thermen Houten

Brand noodzaakt Thermen Houten tot tijdelijke sluiting

Datum plaatsing: 7 januari 2013

Tijdelijke sluiting Thermen Houten In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een brand gewoed in Thermen Houten, waardoor de thermen hierdoor genoodzaakt is de komende dagen te sluiten. Er wordt hard gewerkt vrijdag 11 januari om 10 uur weer open te kunnen gaan.

Brand doet Thermen Houten tijdelijk sluiten

Social Media


Twitter deze Actie
Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]