Home » Sauna Nieuws » Sauna, Thermen & Wellness Nieuws 2015

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

Rust en sereniteit zijn woorden die sauna en thermen kenmerken, echter de branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Wellness in Oirschot

Plan voor hotel met wellness in Oirschot

Datum plaatsing: 7 december 2015

Fort resort Beemster wint prijzen Op een perceel van drie hectare aan de Eindhovensedijk in Oirschot - aan de te ontwikkelen Groene Corridor - moet op termijn een hotel verrijzen met zo'n 25 vakantiewoningen, wellnessfaciliteiten en een restaurant. Dat is de intentie van eigenaar Wim Bosman, FFMO Vastgoed en Wimmis Bedrijfsadvies.

Plannen voor hotel met wellnessfaciliteiten in Oirschot

Thermen Bussloo

Restaurant Intens door Michelin bekroond Bib Gourmand

Datum plaatsing: 4 december 2015

Fort resort Beemster wint prijzen Restaurant Intens, gelegen aan het prachtige meer van Bussloo, is dit jaar voor het eerst vertegenwoordigd in deze lijst van Michelin. Chefkok René Staartjes (opgeleid a/d Cas Spijkers Academie voor Culinair Toptalent) richt zich met zijn team op ‘wellnessfood’.In Nederland zijn slechts 133 restaurants met een Bib Gourmand.

Bib Gourmand voor restaurant in Bussloo

Brand in sauna Descansa

Brand uitgebroken in sauna Biltstraat

Datum plaatsing: 29 oktober 2015

Fort resort Beemster wint prijzen In sauna en beautycentrum Descansa aan de Biltstraat in Utrecht is donderdagmiddag brand uitgebroken. Volgens de veiligheidsregio Utrecht heeft iedereen het pand op tijd kunnen verlaten. Drie personen zijn door ambulancepersoneel gecontroleerd op rookinhalatie. Niemand hoefde naar het ziekenhuis.

Niemand hoefde naar het ziekenhuis

Fort Resort Beemster wint NHN Business Awards!

Twee keer in de prijzen!

Datum plaatsing: 26 oktober 2015

Fort resort Beemster wint prijzen Het publiek heeft met maar liefst 1114 stemmen Fort Resort Beemster verkozen voor de NHN Publieks Award 2015. Fort Resort Beemster scoorde op alle punten hoog en is daarom eveneens winnaar van de NHN MKB Groot Award 2015. De jury was onder de indruk van het omgetoverde monument Fort aan de Nekkerweg.

Fort Resort Beemster wint NHN Business award MKB groot & de publieksprijs

Saunaroutes bij Veluwse Bron!

Introductietour voor beginners

Datum plaatsing: 19 oktober 2015

Wellness on Wheels Wat doe je met en product waarvoor mensen een drempel ervaren? Wellnesscentrum De Veluwse Bron kiest voor een beproefd en persoonlijk recept: een introductie-tour organiseren waarbij drempels en vooroordelen worden weggenomen en nieuwkomers kennis maken met de diverse vormen van wellness op het bedrijf.

Drie unieke saunaroutes bij Veluwse Bron

Bijzondere wellness langs de Schelde in Antwerpen

Tijdelijk wellnessdorp met sauna’s, warme en koude baden en jacuzzi

Datum plaatsing: 19 oktober 2015

Wellness on Wheels Een tijdelijk wellnessdorp met sauna’s, een jacuzzi en warme en koude baden. Die voorziening zet Wellness on Wheels uit Wuustwezel van 5 december 2015 tot en met 3 januari 2016 neer op het Steenplein in Antwerpen. Het relaxdorp is alle dagen open, ook tijdens de kerst en op Nieuwjaarsdag, meldt de Gazet van Antwerpen.

Groot wellnessdorp op het Steenplein in Antwerpen

Eis taakstraf voor eigenaar sauna Peize

Illegale stort van puin na brand

Datum plaatsing: 13 oktober 2015

Werkstraf van 240 uur geëist Het illegaal storten van puin en asbest kan de 77-jarige eigenaar van een sauna in Peize duur komen te staan. Tegen de man is een werkstraf van 240 uur geëist. Hij wordt er van beschuldigd puin te hebben gedumpt afkomstig van de brand in een van de sauna's, en ook asbest van een kippenschuur.

Een werkstraf van 240 uur geëist voor illegaal storten van puin en asbest

Borstkankermaand

Veel animo gratis verwendag voor vrouwen met borstkanker

Datum plaatsing: 13 oktober 2015

Gratis wellness entree bij Spa Omega en Wellness voor vrouwen met borstkanker Na 3 succesvolle edities vindt vandaag op de Wellnessboot in Mill de 4e editie plaats van de jaarlijkse speciale verwendag voor vrouwen die vanwege borstkanker in behandeling waren of zijn bij ziekenhuizen in de regio. De initiatiefnemers willen deze vrouwen eens lekker in de watten leggen en een heerlijk ontspannende dag bieden.

Bijzondere actie van Wellnessboot Mill in ‘borstkankermaand’ oktober

Borstkankermaand

Gratis wellness voor vrouwen met borstkanker

Datum plaatsing: 6 oktober 2015

Gratis wellness entree bij Spa Omega en Wellness voor vrouwen met borstkanker Speciaal voor vrouwen die onder behandeling zijn van borstkanker is er op 13 oktober een gratis wellness-dag in het nieuwe Spa Omega en Wellness. Deze speciale versie van onze damesdag is speciaal bedoeld voor dames die borstkanker hebben (gehad). Het is het 3e jaar dat Meander MC, UMC Utrecht en de Spa dit organiseren.

Dagje wellness in borstkankermaand

Mogelijk nieuwe sauna in Noord-Brabant

Luxe sauna in Weidebad Chaam in 2017

Datum plaatsing: 24 september 2015

Mogelijk nieuwe luxe sauna in Noord-Brabant in 2017 Een luxe sauna- en hotelresort verrijst mogelijk 2017 aan de Alphenseweg in Chaam, waar nu nog het Weidebad ligt. Althans als het aan eigenaar Staatsbosbeheer en de Bredase ondernemers Ad Mathijssen en Wildrik Hartman ligt. Het gaat hierbij om de luxe sauna- en hotelaccommodatie Eigen Thermen Resort.

Een luxe sauna- en hotelresort verrijst mogelijk 2017 Noord-Brabant

Zwaluwhoeve

2e persoon 1 euro

Datum plaatsing: 24 september 2015

Met fikse korting naar Zwaluwhoeve Na de bezuinigingen op Prinsjesdag, bieden ze je bij de Zwaluwhoeve een meevaller! Kom samen t/m 16 oktober prinsheerlijk ontspannen bij de vernieuwde Zwaluwhoeve. De tweede persoon betaalt maar € 1,-.Je kan dus een dagje samen gaan ontspannen voor slechts € 16,75 per persoon.

€ 16,75 per persoon voor entree bij de vernieuwde Zwaluwhoeve

Thermen Bussloo

Gratis entree bij verzenden van een gratis Greetz kaartje!

Datum plaatsing: 15 september 2015

Korting bij Thermen Bussloo Thermen Bussloo en Greetz hebben een hele leuke actie voor hun nieuwsbrief-abbonees! Verstuur een gratis kaartje van Greetz
t.w.v. €3 (excl. postzegel) én ontvang daarbij een gratis entreekaartje van Thermen Bussloo t.w.v. € 32,50 (geldig t/m 28 februari 2016).

Verstuur een gratis kaartje en ga gratis naar de sauna

Hatha Raja Yoga

Hatha Raja Yoga kennismakingsavond bij Thermae Son

Datum plaatsing: 28 augustus 2015

Steeds meer mensen geloven dat de sauna je humeur verbetert We leven in 'n tijd waarin veel van ons leven en lijf verwacht wordt. Op zoek naar balans wist J. Nijdam dé oplossing te vinden in Hatha Raja Yoga. Bij Thermae Son in Breugel biedt zij Hatha Raja Yoga-sessies met een individueel bezoek aan de sauna aan. Ter introductie geeft zij 'n gratis Hatha Raja Yoga kennismakingsavond bij Thermae Son.

Gratis Hatha Raja Yoga kennismakingsavond

Het effect van de sauna op je humeur

Sauna verbetert je humeur

Datum plaatsing: 28 augustus 2015

Steeds meer mensen geloven dat de sauna je humeur verbetert Uit verschillende studies blijkt dat een dagje in de sauna veel voordelen geeft. Zo zou het helpen tegen hartkwalen en maakt het je immuunsysteem sterker, zodat je beter bestand bent tegen virussen en ziektes.
Steeds meer mensen geloven nu ook dat de sauna je humeur verbetert.

Een dagje in de sauna geeft veel voordelen!

Grootste sauna ter wereld geopend in Noorwegen!

Sauna geopend waar ruim honderd mensen tegelijk in passen

Datum plaatsing: 27 juli 2015

Grootste sauna ter wereld op het SALT-festival in Noorwegen! De sauna is onderdeel van het culturele SALT-festival dat momenteel plaatsvindt in Sandhornøya, een plaats in het noorden van het land.De sauna biedt door een glazen voorzijde zicht op de Noordelijke IJszee en de bergachtige kust, en wie even afkoeling nodig heeft kan er zelfs terecht aan een bar met verfrissende brouwsels.

Grooste sauna ter wereld!

Veluwse Bron organiseert Midzomernacht Evenement!

En steunt de slachtoffers van de aardbevingen in Nepal!

Datum plaatsing: 15 juni 2015

Midzomer evenement Bij Veluwse Bron Op een speciaal evenement wordt, naast het traditioneel inluiden van de zomer, van 20 op 21 juni, door wellnessresort De Veluwse Bron op 'n leuke manier aandacht gevraagd voor de slachtoffers van de aardbevingen in Nepal. Het wellnessresort stort voor ieder verkocht Midzomernachtarrangement 5 euro op giro 555.

Midzomernacht evenement

Relaxtival bij Wellnessresort Thermen Bussloo

Hét sauna-event van het jaar!

Datum plaatsing: 05 juni 2015

Sauna festival Bij thermen Bussloo Van 15 t/m 21 juni vindt het Relaxtival plaats bij Thermen Bussloo; een week lang ‘het beste van Thermen Bussloo’. Alles op het gebied van wellness en mindfulness staat tijdens deze week centraal.Tijdens het Relaxtival is er een uniek programma samengesteld waar alle saunagasten kosteloos aan deel kunnen nemen.

Sauna-event Relaxtival

Jan Linders en Thermae 2OOO

Hebben ZIN IN GEZOND!

Datum plaatsing: 19 mei 2015

Campagne Jan Linders en Thermae 2000 'Zin in gezond! In komende maanden zal Jan Linders Supermarkten, samen met Thermae 2OOO in Valkenburg, van start gaan met de campagne Zin in gezond’, een campagne waarbij Jan Linders en Thermae 2OOO samen met hun klanten op zoek gaan naar de juiste balans tussen eten &drinken, beweging en ontspanning.

Campagne Jan Linders en Thermae 2000 'Zin in gezond!

Thermen Binnen den Maas sluit de deuren

Gesloten, in afwachting van de bodemprocedure bij de rechtbank

Datum plaatsing: 4 mei 2015

Thermen Binnen de Maas De deur van wellnesscentrum Thermen Binnen den Maas in 's-Gravendeel blijft vanaf dinsdag voorlopig op slot. Het aantal bezoekers is volgens eigenaar Patrick Naaktgeboren te laag. Dat heeft alles te maken met het feit dat de gemeente Binnenmaas geen vergunning voor het horecagedeelte verleent.

Voorlopige sluiting Thermen Binnen de Maas

Ilja Gort opent wijnkliniek Son

Bekende wijnboer bij Thermae Son

Datum plaatsing: 20 april 2015

Wijnkliniek Thermae Son De eerste wijnkliniek van Nederland is een feit!
Dit weekend opende wijnboer en -kenner Ilja Gort bij Thermae Son het SanVino Wellnessconcept. Vanwege het 30-jarig bestaan introduceren ze de behandeling op basis van wijn en druiven. Thermae Son is het enige wellnesscentrum in Nederland waar de massages met rode wijn worden gegeven

Wijnboer Ilja Gort opent wijnkliniek bij Thermae Son

Thermen Prinsejagt gesloten

Sauna Eindhoven failliet

Datum plaatsing: 03 april 2015

Thermen Prinsejagt gesloten Saunabedrijf Thermen Prinsejagt in Eindhoven is per heden (03-04-2015) failliet verklaard. Het bedrijf is met onmiddellijke ingang gesloten. Vrijdag heeft de directie geprobeerd iedereen per mail hiervan op de hoogte te stellen. Voor badenkaarten etc. wordt z.s.m. geprobeerd eesn oplossing te vinden.

Faillissement Thermen Prinsejagt

Thermen Bussloo Wellnesscentre van het Jaar

Nationale Wellness Verkiezing

Datum plaatsing: 16 maart 2015

Uitslag Nationale Wellness Verkiezing Tijdens de feestelijke Award Uitreiking in Kasteel de Hooge Vuursche te Baarn is bekend gemaakt dat Thermen Bussloo uit Voorst in Gelderland zich een jaar lang Wellnesscentre van het Jaar mag noemen. Er werd maar liefst 33.691 keer op Thermen Bussloo gestemd en daarbij werden ze ook gewaardeerd met hoge rapportcijfers.

Uitslag Nationale Wellness Verkiezing

Sauna goed voor het mannenhart

Sauna houdt het hart gezond!

Datum plaatsing: 26 februari 2015

Sauna goed voor het mannenhart! Mannen van middelbare leeftijd die regelmatig naar de sauna gaan, hebben minder kans om te sterven aan de gevolgen van hart- en vaatziekten. Uit Fins onderzoek blijkt dat mannen die 2 tot 3 keer per week naar de sauna gingen, 22% minder risico te lopen op een hartaanval dan mannen die eenmaal per week de sauna bezochten.

Naar de sauna gaan is goed voor je gezondheid!

Betuwsch Badhuys

Familiedag bij Betuwsch Badhuys

Datum plaatsing: 25 februari 2015

Familiedag bij Betuwsch Badhuys! Ook voor kinderen is sauna goed! Een kind mag net zoveel minuten in de sauna verblijven als zijn leeftijd. (6 jr. = 6 min). Zondag 1 maart is het daarom familiedag (badkleding toegestaan) bij Betuwsch Badhuys! Ze hebben een heerlijk arrangement samengesteld voor deze gezellige dag.

Met kinderen naar Betuws Badhuis

Zwaluwhoeve

Zwaluwhoeve officiëel heropend!

Datum plaatsing: 20 februari 2015

Vernieuwde Zwaluwhoeve in Hierden feestelijk geopend Op 1 oktober 2013 nam International Wellness Resorts (IWR) de Zwaluwhoeve over met het idee om het bedrijf aan een metamorfose te onderwerpen. Op 2 februari is de vernieuwde Zwaluwhoeve officiëel heropend en wij waren bij deze feestelijke gebeurtenis! Lees hier wat er allemaal verbeterd is!

De Zwaluwhoeve viert heropening

Awarduitreiking 2015

Nationale Wellness Verkiezing

Datum plaatsing: 18 februari 2015

Nationale Wellness Verkiezing Award uitreiking Op 16 maart 2015 vindt de feestelijke Award Uitreiking plaats van de Nationale Wellness Verkiezing in het prachtige Kasteel de Hooge Vuursche. Hier worden de Provincie Winnaars gehuldigd. Hier wordt ook bekend welk Wellnesscentra de landelijke winnaar is en wie de Awards voor Creativiteit hebben gewonnen.

Uitrijking van de Wellness Award

Kick-off nieuwe branchevereniging

Nieuwe branchevereniging voor sauna- en wellnessbranche

Datum plaatsing: 19 januari 2015

De Horecava; de kick-off van de nieuwe branchevereniging Op 14 januari 2015 vond op de Horecava in Amsterdam de kick-off plaats van de nieuwe branchevereniging voor de sauna- en wellnessbranche. De Vereniging van Nederlandse Sauna en Wellness bedrijven (VNSWB) is daarmee opgericht en zal de belangen behartigen van alle bedrijven in deze branche.

Nieuwe branchevereniging voor sauna- en wellnessbedrijven

Social Media


Twitter deze Actie
Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]