Home » Sauna Nieuws » Sauna, Thermen & Wellness Nieuws 2019

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

Rust en sereniteit zijn woorden die sauna en thermen kenmerken, echter de branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Wellness Centra de Thermen: Wereldrecord Opgieten

Zaterdag 14 december in Rosmalen

Datum plaatsing: 2 December 2019

Stokerij sterke dranken opgieting Saunameester Ivo zal in een tijdsbestek van 12 uur, 12 opgietingen van een half uur geven. Om 11.00 uur start Ivo met zijn eerste opgieting, waarna elk uur een opgieting van een half uur gegeven zal worden tot 23.00 uur. Natuurlijk zijn z’n collega’s er om hem te steunen, daarom zullen er deze dag ook 5 duo opgietingen gegeven worden.

Wereldrecord opgieten

Sauna Heuvelrug: Stokerij Opgieting met sterke dranken

Elke 3e woensdag van de maand

Datum plaatsing: 19 november 2019

Stokerij sterke dranken opgieting Wellness woensdag in de Stokerij

Een internationale traditie onder saunagasten
Elke 3e woensdag van de maand om 20.00 uur geniet u van een bijzondere opgieting in sauna de Hooiberg!


Wel een heel bijzondere opgieting

Waarom is de sauna goed voor je?

Serotonine neemt toe wanneer je geregeld de sauna bezoekt

Datum plaatsing: 4 november 2019

Sauna goed voor je genondheid Ga je gebukt onder drukke werkdagen en deadlines? Uit onderzoek blijkt dat het gehalte serotonine, een lichaamseigen stof die ervoor zorgt dat je je vrolijk en relaxed voelt, in je bloed toeneemt wanneer je geregeld de sauna bezoekt. wetenschappers concluderen dat de sauna een ontspannend effect heeft.

Sauna helpt je algemene gezondheid te verbeteren

Digitale detox in de sauna

Dagjewellness.nl (Partnerbijdrage)

Datum plaatsing: 4 november 2019

Digitale detox Mensen die minder tijd aan hun mobiele telefoon besteden, voelen zich gelukkiger en kunnen zich beter concentreren. Het is daarom goed regelmatig een digitale detox in te plannen. Dus: pak nog één keer die telefoon en boek een wellnessdag in de sauna. Je mobieltje een rustdag in je locker en jouw lichaam en geest een dag lang totale ontspanning.

Een dagje wellness laat zien dat je best zonder je telefoon kunt

Hoe naakt ben je eigenlijk in de sauna?

Dagjewellness.nl (Partnerbijdrage)

Datum plaatsing: 7 oktober 2019

Naakt naar sauna Er zijn nog steeds mensen die naakt als grote drempel voor een dagje sauna zien. Dit terwijl je eigenlijk bijna alleen maar bedekt bent tijdens je bezoek. Sterker nog: in de restaurants en op de terrassen is een badjas zelfs verplicht. Ook als je rondloopt in de tuin of binnen het wellnessresort, heb je een badjas aan of een handdoek om.

Meer dan 80% van de tijd die je in een wellnessresort doorbrengt, ben je bedekt

Wereldrecord Opgietingen

Wellness Centre De Thermen

Datum plaatsing: 23 september 2019

Aufguss WM 2019 Groot nieuws! Wellness Centre De Thermen gaat een wereldrecord zetten! Op 14 december gaat saunameester Ivo het grootste aantal opgietinge van een half uur binnen 12 uur geven. Dit onder toezicht van een IRSG (International Records Support Group) inspecteur die het wereldrecord gaat erkennen. Goed nieuws! We mogen 3 VIP Tickets weggegeven!

Lees wat je moet doen om kans te maken op deze practige prijs!

Aufguss WM 2019

Grootste sauna-event ter wereld te gast bij Thermen Berendonck

Datum plaatsing: 17 september 2019

Aufguss WM Het Wereldkampioenschap Opgieten, Aufguss WM, vindt dit jaar plaats op Nederlandse bodem. En wel van 16 tot en met 22 september in Thermen Berendonck. Die keuze van de organisatie van het WK is een feest voor het wellnessresort, voor de Nederlandse wellnessbranche en bovenal voor de saunaliefhebber.

Een unieke kans om show-opgietingen van het allerhoogste niveau te beleven

Ischgl gestart met bouw Therme

Gigantisch nieuw wellness complex

Datum plaatsing: 9 september 2019

Wintersport sauna Tijdens de wintersport is het soms heerlijk om even in de Therme te kunnen ontspannen. In Ischgl kunnen we binnenkort ook van deze luxe gaan genieten. Hier zijn ze namelijk gestart met de bouw van de nieuwe Therme, een gigantisch nieuw wellness complex. Deze week was het dan eindelijk zover, de bouw van de Therme is van start gegaan.

Als alles volgens plan verloopt, wordt de Therme in december 2022 geopend

Sauna van 1 vierkante meter

Hugseat

Datum plaatsing: 1 september 2019

Kleine sauna voor thuis Voor wie niet van naakte onbekenden houdt, is de Hugseat een idee. Deze sauna van Nederlandse makelij werkt met infrarood en neemt maar 1 vierkante meter in. De mini-sauna is een halve schelp gemaakt van vilt met een houten voet. Er kunnen tafeltjes en sensoren uitklappen maar als je hem opbergt blijft er enkel een grijze doos over.

Je steekt de stekker in het stopcontact en klaar

Nederland preutser?

Echt niet!

Datum plaatsing: 26 augustus 2019

Nederland niet preutser “Het aantal gasten dat naakt sauneert stijgt. Bovendien zien we een steeds jonger publiek.” Hans Noorman (53), de kersverse voorzitter van de Select Wellness Group, reageert hiermee op de publicaties in het nieuws waarin wordt beweerd dat Nederland preutser wordt. “Verandering in cultuur, daar is volgens mij geen sprake van”, stelt Noorman.

“Grote bedrijven moeten aan hun vereiste aantallen komen om winst te maken"

IVY Boutique Wellness opent haar deuren

Op hetzelfde terrein als Van der Valk Voorschoten

Datum plaatsing: 8 augustus 2019

IVY Boutique Wellness IVY Boutique Wellness, op het terrein van Van der Valk Voorschoten, is hard op weg om het mooiste Wellness Center van de regio Haaglanden te worden. “We zijn weliswaar nog niet helemaal klaar, maar op veler verzoek is het vanaf vandaag mogelijk om te komen sporten, gebruik te maken van ons mooie zwembad of een van Ivy’s behandelingen te boeken.

De opening van het saunagedeelte laat nog even op zich wachten

Badkledingdagen winnen terrein bij sauna’s

‘Bloot is niet meer wat de mensen willen’

Datum plaatsing: 1 augustus 2019

Blootdagen zijn niet voor iedereen weggelegd Naakt de sauna in is voor steeds minder mensen een optie. Het aantal badkledingdagen neemt bij sauna's toe. Wellnesscentrum De Zwaluwhoeve in Hierden heeft vanaf augustus zelfs meer badkledingdagen dan blootdagen. Wat is er aan de hand? Bloot maakt als het aan bezoekers van sauna's ligt steeds meer plaats voor zwembroeken en bikini's.

‘Bloot is voor steeds meer mensen een obstakel

Buiten veertig graden? ‘Ga dan naar de sauna!’

Verslaggever nam de proef op de som

Datum plaatsing: 25 juli 2019

Met 40 graden naar de sauna Het klinkt belachelijk: relaxen bij 80 graden in de sauna op de heetste dag ooit gemeten. Toch blijkt het een perfecte remedie tegen de hitte, beweert hoogleraar Integratieve fysiologie Maria Hopman. Verslaggever Stefan Keukenkamp nam de proef op de som en baadde zich - terwijl het buiten 40 graden was - in het zweet bij Sauna Swoll in Zwolle.

‘De sauna is fantastische manier om te trainen tegen hitte’

Klanten van sauna Thermen Houten zijn boos

Op de failliete eigenaars

Datum plaatsing: 5 juli 2019

Failliete sauna Houten verkocht tot het einde nog strippenkaarten Klanten van sauna Thermen Houten zijn boos op de failliete eigenaars. Kort voor de wellness bankroet ging verkochten ze nog 129,50 euro kortingskaarten voor de hele zomer. Vaste klanten bij Thermen Houten en voelen zich goed belazerd. Volgens Joke moeten de eigenaren van de sauna geweten hebben dat de kaarten al snel waardeloos zouden zijn.

Faillissement kwam als een grote verrassing

Doek valt voor Thermen Houten

Rechter verklaart sauna failliet

Datum plaatsing: 4 juli 2019

Doek valt voor Thermen Houten De deuren van Thermen Houten zijn gesloten voor publiek. De sauna is deze week door de rechter failliet verklaard. In een droevig Facebookbericht laat de directie weten dat alle bedrijfsactiviteiten per direct zijn gestaakt. Niet alle bezoekers zijn met dit bericht bereikt. Een enkeling stond vanmorgen voor een dichte deur.

Bezoekers balen dat de sauna de deuren sluit

Sauna in Zuidwolde weer open

Na faillissement vorige eigenaar

Datum plaatsing: 2 juli 2019

Thermen Zuidwolde weer open Sauna Thermen Zuidwolde draait in de week van 1 tot en met 7 juli op proef en gaat daarna weer helemaal open. De vorige eigenaar ging in februari failliet wegens een huurachterstand. Pandeigenaren Jan van Egten en Jeannette van Putten besloten in maart van dit jaar het pand zelf te gaan exploiteren en zijn 3 maanden bezig geweest met verbouwen.

“Het is ontzettend spannend dat we weer opengaan"

Hoe ga je verantwoord naar de sauna

Wanneer het 32 graden is

Datum plaatsing: 1 juli 2019

Thermen Berendonck in Wijchen zelfs bij hittegolf Wanneer de stranden op hete dagen vol liggen, kun je bij de sauna's en wellnessresorts in alle rust zwemmen en zonnen. Maar waar moet je rekening mee houden wanneer je in tropische temperaturen een bezoek aan een sauna brengt? Bruekers vindt de sauna in de zomer een goed alternatief voor de drukke stranden en zwembaden.

Door saunabezoek verdraag je zomerhitte beter

Puffen op de Berendonck

Oók in de bomvolle sauna

Datum plaatsing: 25 juni 2019

Thermen Berendonck in Wijchen zelfs bij hittegolf Duizenden mensen zoeken dezer dagen verkoeling. Of nóg meer hitte: de sauna Thermen Berendonck trok gisteren 600 bezoekers. ,,Wij merken geen terugloop in het aantal bezoekers als het zulk warm weer is”, zegt een woordvoerder van het complex. ,,Bezoekers blijven komen, omdat een saunabezoek goed is tegen de warmte.”

Eerst zweten, dan een verkoelend bad

Sauna met kunst, muziek en rafelrandje

De Saunakaravaan in Noord

Datum plaatsing: 7 juni 2019

Sauna met kunst, muziek en rafelrandje Het worden er steeds minder, maar ze zijn er nog: leuke, gekke, bijzondere ondernemingen. Ditmaal: de Saunakaravaan, een ‘houtje-touwtje’ sauna met hottubs, verscholen in Noord. „We hebben Lonely Planet gesmeekt om weg te blijven en niks over ons te schrijven. De ‘houtje-touwtje’ sauna-avonden worden mogelijk gemaakt door zo’n 20 vrijwilligers”

„Een artikel over ons? Liever niet”

Wellnessresort Thermen Berendonck per 1 mei geopend

Gemeente Wijchen is een unieke plek rijker

Datum plaatsing: 1 mei 2019

Thermen Berendonck in Wijchen geopend Gemeente Wijchen is een unieke plek rijker: wellnessresort Thermen Berendonck is open. Op 30 april opende Burgemeester Verheijen officieel én feestelijk de deuren van het gloednieuwe resort. Vanaf vandaag, woensdag 1 mei, zijn gasten welkom om te genieten van een wellnesservaring in oosterse sferen.

Na dertien maanden hard werken, zijn de deuren geopend

Stomadragers onterecht geweigerd in de sauna

Uit angst voor ongelukjes en zwembadbevuiling

Datum plaatsing: 16 april 2019

Stomadragers geweigerd in de sauna Stomadragers worden in sommige sauna’s gewei- gerd, uit angst voor ongelukjes en zwembadbe- vuiling. Stomaverpleegkundigen namen de proef op de som. Zij testten verschillende soorten stoma’s bij een zweminstructeur, die vier uur lang onder water is gebleven. Het blijkt dat er geen gegronde reden is om stomadragers te weigeren.

De huidplak van de stoma kwam door de warmte alleen maar vaster te zitten

Nieuwe generatie geeft Sauna Swoll een boost

Gasten worden nog meer in de watten gelegd

Datum plaatsing: 9 april 2019

Sauna Swoll Sauna Swoll maakt al 47 jaar naam en faam in de verre regio. Met de toevoeging van Jeroen van Weeghel en Thymen Melenhorst aan het manage- ment worden gasten nog meer in de watten gelegd. De mannen zijn 1,5 jaar geleden in het management gekomen. “De waardes van het bestaande manage- ment: gezelligheid en huiselijk, behouden we.

"Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg”

Stadshagen krijgt sauna, zwembaden en yogacentrum

Zwolle krijgt een onthaastingscentrum

Datum plaatsing: 25 maart 2019

Zwolle krijgt een onthaastingscentrum Zwolle krijgt een onthaastingscentrum aan de rand van Stadshagen en de Mastenbroekerpolder. Het biedt niet alleen wellness. De initiatiefnemers richten zich op zingeving (meditatie, yoga), uitrusten & beleven (sauna’s, zwembaden), doelgericht & actief (fitness, bootcamp) en gezondheid & medisch (fysio, acupunctuur).

Bij de Milligerplas was onvoldoende ruimte

Overname Fontana Resort Bad Nieuweschans

Door Familiebedrijf Quality Wellnessresorts

Datum plaatsing: 14 maart 2019

Overname door Familiebedrijf Quality Wellnessresorts Familiebedrijf Quality Wellnessresorts, dat al eigenaar is van de toonaangevende resorts Thermen Bussloo, Thermen Soesterberg en Thermen Berendonck (open 1 mei 2019), neemt kuuroord Fontana Resort Bad Nieuweschans in Groningen over. Daarmee is een nieuwe overname in de sauna- en wellnessbranche een feit.

Met de aankoop van 'Bad Nieuweschans' heeft de familie 4 wellnessresorts

Failliete Sauna Thermen in Zuidwolde dicht

Sauna Thermen Zuidwolde gaat vanaf komend weekend dicht

Datum plaatsing: 14 maart 2019

Sauna Thermen Zuidwolde dicht Volgens curator Eddy Heuzeveldt gaat het eerst om een tijdelijke sluiting. Hij is nog in onderhandeling met een partij die het saunacomplex mogelijk overneemt. Er moeten wat aanpassingen worden gedaan aan de sauna", aldus Heuzeveldt. Hij verwacht op korte termijn met meer duidelijkheid te kunnen komen.

"Het streven blijft een doorstart. Maar de boel moet nu even dicht om het 'tiptop' te maken

Vier medewerkers sauna Peize onwel

Hoogstwaarschijnlijk koolmonoxide

Datum plaatsing: 10 maart 2019

Vier medewerkers sauna Peize onwel, waarschijnlijk koolmonoxide Bij saunacomplex SpaWell in Peize zijn zondagochtend vier medewerkers onwel geworden. Volgens de brandweer is hoogstwaarschijnlijk koolmonoxide vrijgekomen. Het incident gebeurde voordat het saunacomplex open ging. De vier onwel geworden medewerkers zijn naar het ziekenhuis gebracht ter controle. Inmiddels zijn ze weer thuis.

Reserveringen die gemaakt waren werden geannuleerd

Spa One gaat enkele dagen proefdraaien

1 maart volledig geopend

Datum plaatsing: 21 februari 2019

Open dagen bij Spa One Op Landgoed Bergvliet opent het fonkelnieuwe Spa One vanaf vrijdag 22 februari haar deuren voor enkele proefdagen. Vanaf 1 maart is het complex volledig geopend en zijn alle faciliteiten gereed. Tijdens de proefdagen van 22 t/m 28 februari zijn nog niet alle faciliteiten geopend, maar je kunt alvast kennis maken met diverse faciliteiten.

Grootste en groenste wellnexcomplex

Geert en Janna sluiten Sauna Franeker

Na dertig jaar gaan ze genieten van hun pensioen.

Datum plaatsing: 1 januari 2019

Sauna Franeker gesloten Ruim 30 jaar geleden gingen Geert en Janna voor het eerst in hun leven naar een sauna. Ze wisten niet precies wat ze moesten verwachten; het feno- meen sauna was nog relatief nieuw in NL. Janna: ,,Wat was dát heerlijk! Als wij zo’n saunabezoek lekker vinden, dan zullen er vast meer mensen zijn die dit fijn vinden.”

Geert en Janna Hof sluiten per 1 januari de deuren van hun Sauna Franeker


Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]