Home » Sauna nieuws » WK Opgieten in Soesterberg

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

Rust en sereniteit zijn woorden die sauna en thermen kenmerken, echter de branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Internationale topopgieters strijden om wereldtitel

Thermen Soesterberg

Datum plaatsing: 26 september 2017

Zo’n negentig Aufguss-meesters uit achttien landen strijden dezer dagen in Thermen Soesterberg om de wereldtitel Opgieten. In het Saunatheater van het wellness-resort voeren saunameesters dagelijks zestien opgietshows op voor een internationaal publiek van bijna 200 zwetende toeschouwers.

,,Een ongelooflijke belevenis,’’ zegt vaste saunagast Harold Lansink die geen opgieting aan zich voorbij laat gaan. De internationale saunameesters gieten tijdens het Aufguss-ritueel water met etherische olie op de saunakachel met lavastenen, en verspreiden de heilzame lucht over de saunagasten door met een handdoek te wapperen. Naast de intense warmtebeleving moeten de zintuigen tijdens de vijftien minuten durende opgietervaring extra worden geprikkeld door licht- en geluidstechnieken en theatervoorstellingen die de saunameesters uitvoeren. Een internationale jury beoordeelt het schouwspel op techniek en showelementen.

Harold Lansink zweet dagelijks alle zestien shows mee op het WK Opgieten. De Apeldoornse saunaganger leeft op in de intense warmte van de sauna. Sinds hij jaren geleden in Thermen Bussloo kennismaakte met het theatrale opgietritueel, slaat hij er vrijwel geen meer over. Regelmatig gaat hij op en neer naar Zürich of Berlijn voor een avondje opgieten.

„Het is één groot feest”, zegt Lansink over het WK in Soesterberg. „Ik ben ermee besmet geraakt. Het is gezellig, één grote warme saunafamilie.’’ De combinatie van zwaaiende handdoeken van de opgietmeesters, de overweldigende warmte, licht- en geluidsshows en theatervoorstellingen zijn één grote zintuiglijke ervaring voor Lansink. ,,Ik geniet vooral van het theater. Dat brengt het echt tot leven.” Voor zestien hete shows op een dag draait hij zijn hand niet om. ,,Of het gezond is, weet ik niet. Je moet er wat voor over hebben.”

Iedere opgieter tracht het ritueel tot een onvergetelijke ervaring te maken, legt de Tsjechische Aufguss-meister Jiri Zakovsky uit. Hij is één van negentig meesters die strijden om de wereldtitel. De meesters komen uit achttien landen, zo is er een deelnemer uit Afghanistan. Het saunatheater van Thermen Soesterberg vormt volgens de Tsjech een ideaal toneel. ,,Het heeft bijzonder licht en een groot scherm waarmee je de sfeer kunt completeren.”

Bron: www.ad.nl


Lees ook:


Geschreven door , blogger voor SaunaGids en gebrand op alles wat maar een minimale temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]