Home » Sauna Nieuws » Naar de sauna om je winterdip te verminderen

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

Rust en sereniteit zijn woorden die sauna en thermen kenmerken, echter de branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.Naar de sauna om je winterdip te verminderen

17 december 2013

Weg met de winterblues Ondanks, en misschien juist wel door, die prachtig nazomer, valt de winter rauw op ons dak. Het is niet alleen de temperatuur die pijlsnel richting 0-punt schiet, ons humeur is op het moment ook geen kandidaat voor een uitstekend-BBQ-weer-certificaat.

Hoe we ook gedurende het jaar ons best doen onze beschermingslaag te verstevigen, een aantal van ons lijken niet opgewassen te zijn tegen de weerslag die het gebrek aan licht met zich meebrengt. Een neerslachtig gevoel, vermoeidheid, behoefte aan veel (koolhydraatrijk) voedsel, prikkelbaar; allemaal symptomen van die hardnekkige jaarlijks terugkerende winter. Vervelend voor je naasten, maar vooral voor jezelf! Een bezoek aan de sauna kan een verlichtend effect hebben op een winterdip:

  • Kleurentherapie sauna’s geven je lichaam de kans haar balans terug te vinden. Wist je dat bijvoorbeeld de kleur groen harmoniseert en daarnaast tevredenheid, rust en ontspanning brengt? En wat dacht je van de kalmerende werking van blauw? Het is de kleur van de vrede en zorgt voor diepe ontspanning.
  • De zonnebank verliest aan populariteit, maar is en blijft een geschikt toevoerkanaal voor de Vitamine D die we door een gebrek aan zonlicht doorgaans mislopen in de winter.
  • De warmte in een sauna helpt je lichaam meer afweerstoffen te produceren wat weer een positief effect heeft op je afweersysteem.
  • Het saunabaden zorgt er tevens voor dat je lichaam als het ware wordt “schoongespoeld”; stofwisselingsresten en stoffen die na ziekteprocessen zijn blijven hangen worden afgevoerd en maken plaats voor ‘verse’ lichaamseigen stoffen.
  • Het doorgaans aanwezige zwembad biedt de mogelijkheid voor dat stukje beweging wat ’s winters vaak een ondergeschoven kindje blijkt.
  • In plaats van je te verzetten, kun je je een hele dag overgeven aan de melatonine (slaaphormoon) die door de ontregelde biologische klok extra wordt aangemaakt door je lichaam.
  • De sauna heeft een stimulerende werking op de aanmaak van endorfine; een lichaamseigen stof, die de geest ontspant en een gevoel van welzijn geeft.

Winterdip verminderen door saunabezoekGeef je lichaam dus dat stukje extra aandacht waar het om vraagt en wat je lichaam ook ongetwijfeld verdient! Een mooie bijkomstigheid: door afvoer van al je afvalstoffen en de verversing van je vochtreserves ben je de dag na een saunabezoek op je mooist!


Lees ook:

Nieuws over sauna
Geschreven door , blogger voor
SaunaGids en gebrand op alles wat een minimale
temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]