Home » Sauna Nieuws » Nederlands kampioenschap opgieten

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

Rust en sereniteit zijn woorden die sauna en thermen kenmerken, echter de branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Nederlands kampioenschap opgieten

Datum plaatsing: 27 juni 2017

Op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli staat er iets bijzonders te gebeuren in Soesterberg: Wellnessresort Thermen Soesterberg zal die dagen het toneel zijn van het Nederlands Kampioenschap Opgieten. Neder­lands Kampioenschap wat?? De Aufguss, ook wel opgieting of löyly genoemd, is een sensationele belevenis en is een must voor iedere saunaliefhebber!

Materialen voor een opgieting

Thema-opgieting?

Tijdens een opgieting giet een saunameester water met etherische oliën of geurstof op de warmtebron (de saunakachel). Daarna verspreidt hij/zij via het wapperen met een handdoek de warmte richting de sauna­gasten. Door deze luchtstroming wordt het isolerende luchtlaagje rondom de huid doorbroken en voelt de temperatuur in de sauna extra hoog. Een klassieke opgieting duurt zo'n 15 minuten. Tijdens Aufguss NK worden showopgietingen uitgevoerd rondom een thema, waarvan het concept door de saunameester zelf is bedacht en ontwikkeld. Bij dit schouwspel van water, licht, geluid en entourage, staat de intense warmtebele­ving centraal.

Saunatheater in Soesterberg

Een primeur voor zowel de deelnemers van het NK als voor Thermen Soesterberg is het opgieten in het eerste Saunatheater van Europa. Het Saunatheater is een enorme saunacabine die een nieuwe dimensie geeft aan het opgieten. Er is plaats in deze saunacabine voor 150 tot 200 gasten tegelijkertijd! Een unieke beleve­nis. Zo komt er bijvoorbeeld groot led-scherm in van 4,5 meter breed, met projecties die de wellnessgast mee laat voeren naar andere werelden. Op deze manier zal de wellnessgast een unieke interactieve vorm van op­gieten ervaren.

Kijk hier voor meer informatie over het Saunatheater. Fabian Dolman, directeur Thermen Soesterberg, over het Aufguss NK: "Bij de Nederlandse kampioenschap­pen Opgieten zal de 'top' van Nederland zijn kunsten komen vertonen. Ons Saunatheater is dé ultieme plek zijn om opgietshows te geven, waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. We kijken uit naar een prachtig eve­nement!". Sauna-reserveringen voor 30 juni en 1 juli zijn te maken via de website van Thermen Soesterberg.

Thermen Soesterberg

Thermen Soesterberg Frits Koolhovenweg 8
3769 TR SOESTERBERG
T: 033 462 2460
www.thermensoesterberg.nl

Lees ook:


    Geschreven door , blogger voor
    SaunaGids en gebrand op alles wat maar een minimale
    temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]