Home » Sauna Nieuws » Nederlandse Aufguss Kampioenschappen 2016

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

De Sauna & Wellness branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Nederlandse Aufguss Kampioenschappen 2016

Aufguss NK, hét sauna-event van het jaar!

Datum plaatsing: 19 april 2016 Aufguss NK

De Aufguss, ook wel opgieting of löyly genoemd, is een sensationele belevenis en is een must voor iedere saunaliefhebber tijdens het bezoek aan een sauna en wellnessbedrijf. Dit jaar organiseert de VNSWB (Vereniging voor Nederlandse Sauna en Wellnessbedrijven) de eerste Nederlandse Kampioenschappen Aufguss; Aufguss NK. Tijdens dit event presenteren de deelnemende saunameesters in de saunacabine een thema-opgieting, waarmee zij de strijd aangaan om de titel Nederlands Kampioen Aufguss.

De VNSWB (branchevereniging voor sauna en wellnessbedrijven) organiseert dit jaar voor de eerste keer het Nederlands kampioenschap Aufguss. Tijdens de voorrondes van dit unieke sauna-evenement, welke verspreid over het hele land plaats vindt, beoordeelt een (internationale) vakjury de opgietingen van alle 50 deelnemers.

Wat is een Thema-opgieting?

Tijdens een opgieting giet een saunameester water met etherische oliën of geurstof op de warmtebron. Daarna verspreidt hij/zij via het wapperen met een handdoek de warmte richting de saunagasten. Door deze luchtstroming wordt het isolerende luchtlaagje rondom de huid doorbroken en voelt de temperatuur in de sauna extra hoog. Een klassieke opgieting duurt zo’n 15 minuten. Tijdens Aufguss NK worden showopgietingen uitgevoerd rondom een thema, waarvan het concept door de saunameester zelf is bedacht en ontwikkeld. Bij dit schouwspel van water, licht, geluid en entourage, staat de intense warmtebeleving centraal.

Voorrondes en finale

De officiële aftrap (eerste voorronde) van dit evenement vindt op 21 april plaats in Thermen La Mer in Almere. De overige voorrondes vinden plaats op de volgende data en locaties:

  • SPA Zuiver 6 mei 2016
  • Leeuwerikhoeve Burgum 13 mei 2016
  • Thermen Holiday 19 mei 2016
  • Wellnessboot Mill 25 mei 2016
  • Saré Oldenzaal 2 juni 2016
  • Finale: Thermen Bussloo 16, 17 & 18 juni 2016

De finale van dit evenement vindt plaats in Thermen Bussloo in Voorst op 16, 17 & 18 juni 2016. De beste saunameesters van Nederland zullen ons land in september 2016 vertegenwoordigen tijdens het Wereldkampioenschap opgieten, georganiseerd door Aufguss WM van 13 t/m 18 september 2016 in SATAMA (DE).

Vereniging Nederlandse Sauna en Wellnessbedrijven

De VNSWB is een brancheorganisatie voor alle bedrijven in de sauna- en wellness sector. Eén van de pijlers van de VSNWB is het opleiden, begeleiden en coachen van saunameesters, door kennisdeling en het organiseren van kampioenschappen. Dit met als doel het niveau van opgietingen/aufguss in Nederland naar een professioneel niveau te brengen. De VNSWB heeft gekozen voor een samenwerking met de Aufguss WM, welke internationaal de Wereldkampioenschappen Aufguss organiseert. In 2016 vinden de eerste Nederlandse Aufguss kampioenschappen (Aufguss NK) plaats, georganiseerd door de VNSWB.

Bron: AUFGUSS NK


Lees ook:






Geschreven door , blogger voor
SaunaGids en gebrand op alles wat maar een minimale
temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]