Home » Sauna nieuws » Nederland preutser? Echt niet!

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

Rust en sereniteit zijn woorden die sauna en thermen kenmerken, echter de branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Nederland preutser?

Echt niet!

Datum plaatsing: 8 augustus 2019

“Het aantal gasten dat naakt sauneert stijgt. Bovendien zien we een steeds jonger publiek.” Hans Noorman (53), de kersverse voorzitter van de Select Wellness Group in Leusden, reageert hiermee op de publicaties in het nieuws waarin wordt beweerd dat Nederland preutser wordt. Select Wellness Group is een vereniging van 22 kleine en middelgrote saunabedrijven in Nederland en de bezoekersaantallen van de aangesloten bedrijven laten juist hele andere cijfers zien.

Stuntprijzen

“Verandering in cultuur, daar is volgens mij geen sprake van. Dat de grote saunabedrijven de badkledingdagen aan het uitbreiden zijn heeft enkel een economische reden”, stelt Noorman. “Grote bedrijven moeten aan hun vereiste aantallen komen om winst te maken. Om dit te kunnen bereiken gaan ze voor meer badkledingdagen en stunten ze regelmatig met hoge kortingen.”

Aanvankelijk waren de kleinere saunabedrijven gevoelig voor deze concurrentie, maar het kleinschalige karakter en juist de traditionele Scandinavische wijze blijken door de gasten steeds meer te worden gewaardeerd. “De meer ervaren saunagangers betalen liever wat meer dan met hoge korting naar een badkledingdag te moeten gaan. Daar zijn wij alleen maar blij om.”

Niet gluren

Een saunabezoek is goed voor je lichaam. Regelmatig naar de sauna gaan zou dan ook meer gestimuleerd moeten worden, vindt de voorzitter. “Als je eenmaal gewend bent aan het naaktzijn tijdens de sauna-gangen wil je niet anders. Badkleding ervaar je dan als hinderlijk en ongemakkelijk. En voor glurende mede-saunabezoekers hoef je niet bang te zijn. Gasten met dat soort ongepast gedrag worden door ons weggestuurd. Wanneer je naar de sauna gaat, doe je dat vooral voor jezelf.”

Voor jonge mensen is uiterlijk belangrijk. Dat is de reden dat je tieners en twintigers maar weinig tegenkomt in de sauna. “Als je ouder wordt, ebt dit gevoel weg. Zelf heb ik zware littekens op mijn lijf en ik vertik het om me daarvoor te schamen. Ieder mens is verschillend en dat is maar goed ook. Met alleen maar modellen à la Doutzen Kroes zou de wereld verdomd saai zijn. De verscheidenheid is veel interessanter.”


Lees ook:


Geschreven door , blogger voor SaunaGids en gebrand op alles wat maar een minimale temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]