Home » Sauna Nieuws » Tweede editie Nationale Saunadagen is van start gegaan

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

De Sauna & Wellness branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Tweede editie Nationale Saunadagen is van start gegaan

NIEUW bij Thermae 2OOO: stoombadopgietingen en ‘in de sauna met…’

Datum plaatsing: 10 januari 2016

Een bezoek aan de sauna om (langer) gezond en fit te blijven. Deze boodschap wilt de Vereniging van Nationale Sauna en Wellness Bedrijven (VNSWB) uitdragen met de jaarlijkse Nationale Saunadagen. Deze dagen vinden in 2017 plaats van maandag 9 januari t/m donderdag 12 januari 2017. Een opgieting in het stoombad tijdens de Nationale Saunadagen!

Waarom is de sauna goed voor u?

Tijdens een bezoek aan de sauna geeft u uw lichaam een ware gezondheidskick. De bloedsomloop krijgt een oppepper, uw weerstand wordt verhoogd en u voelt zich weer helemaal fit, schoon en ontspannen. Bij een saunabezoek verliest u veel vocht, doordat u gaat zweten. Dit voert niet alleen vocht af maar ook afvalstoffen, zorg ervoor dat u voldoende blijft drinken zodat u optimaal de afvalstoffen kunt afvoeren.

“We willen dat in Nederland saunabezoek ook wordt gezien als bijdrage aan de gezondheid,” zegt Hans Dolman, voorzitter van de VNSWB. “Ons voorbeeld is Duitsland. Daar gaat zo’n 49% van de bevolking 2 á 3 keer per maand naar de sauna en wordt het zelfs preventief en curatief voorgeschreven door medici.”

NIEUW: ‘In de sauna met….’ en Stoombadopgieting bij Thermae 2OOO

“Het bezoeken van de sauna is goed voor uw gezondheid, mits de saunagang juist is,” geeft Mark de Jong, wellnessmanager van Thermae 2OOO aan. Om die reden willen wij onze gasten hier goed over informeren door de activiteit ‘in de sauna met…’. Op besproken tijdstippen zal een van de wellnessmedewerkers van Thermae 2OOO aanschuiven in de sauna en uitgebreid uitleg geven over de ideale saunagang en deze ook daadwerkelijk van begin tot eind doorlopen.

Daarnaast zal er voor het eerst een unieke opgieting plaatsvinden bij Thermae 2OOO: de stoombadopgieting. Doordat de vochtigheidsgraad van het stoombad al hoog genoeg is wordt er geen geurende olie op de kachel gegoten. De gevoelstemperatuur wordt omhoog gebracht door het verplaatsen van de stoom met een natte handdoek en vervolgens met ijs weer omlaag gebracht. De afwisseling van warmte en kou zorgt ervoor dat het lichaam geprikkeld wordt. Hierdoor ontstaat het effect van de bloedvaten die zich openen (vasodilatatie) en sluiten (vasoconstrictie). Daarmee traint de activiteit de bloedvaten en wordt de bloedsomloop gestimuleerd. Dit is slechts één van de vele positieve bijwerkingen. U leest er meer over op www.thermae.nl/stoombadopgieting.


Lees ook:


Geschreven door , blogger voor SaunaGids en gebrand op alles wat maar een minimale temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]