Home » Sauna Nieuws » Zwaluwhoeve overgenomen door IWR

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

Rust en sereniteit zijn woorden die sauna en thermen kenmerken, echter de branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.Wellnessresort de Zwaluwhoeve blij met overname

Datum plaatsing: 3 oktober 2013

HIERDEN - De overname van wellnessresort de Zwaluwhoeve gaat zonder banenverlies gepaard. Wel worden de leidinggevende posities ondergebracht bij het moederbedrijf International Wellness Resorts (IWR) in Emst.

Zwaluwhoeve overgenomen"Dinsdagochtend zijn alle afdelingsleiders van de Zwaluwhoeve ingelicht. Woensdag worden alle medewerkers, verspreid over meerdere sessies ingelicht", verduidelijkt IWR-directeur Gert van der Steen (49), grondlegger van de Veluwse Bron, tevens directeur van de afgelopen drie jaren overgenomen wellness centra Thermen Tilburg, Elysium (Bleiswijk) en Thermen Geldrop.

Instemming

De overname is met instemming begroet, schetst Van der Steen. Het biedt de driehonderd medewerkers van de Zwaluwhoeve de kans om zich te ontwikkelen. De twee bedrijven liggen op nog geen dertig kilometer van elkaar.

"Men reageerde met een gevoel van 'wow!'. Voor de medewerkers voelt de overname als een warme deken", aldus Van der Steen.

Veranderingen

Wat er precies verandert in Hierden? "De Zwaluwhoeve blijft nadrukkelijk een eigen merk en naam. Zie het als een autobedrijf dat dealer is van meerdere merken. Wij komen niet in Hierden om te vertellen dat ineens alles anders moet en dat we de wijsheid in pacht hebben. We kunnen wel leren van elkaar." Ook zegt Van der Steen iets te doen aan een veel gehoorde klacht van Zwaluwhoeve bezoekers, namelijk dat het te druk is. "We willen meer ruimte bieden aan de gasten."

De Zwaluwhoeve heeft via een onherroepelijk bestemmingsplan de zekerheid een nieuw boerderij-ensemble te mogen bouwen en hotel De Tippe van het dubbele aantal kamers te voorzien. Vertrekkend directeur Harald van Panhuis heeft te kennen gegeven de bouw uit te willen stellen vanweg de verslechterde markt. Ook Van der Steen maakt voorlopig een pas op de plaats. "Het zijn zeker ontwikkelingen die worden uitgevoerd. Maar voor dergelijke investeringen geldt dat ze wel terug verdiend moet worden." Ook de verplaatsing van het parkeerterrein tussen de Zuiderzeestraatweg en de Zwaluwhoeve naar de achterzijde van het complex, gaat door, maar wanneer is nog niet te zeggen.

Groei

Met de overname van de Zwaluwhoeve is het einde van de stormachtig groeiende wellness imperium nog zeker niet in zicht. Met de provinciën Zuid-Holland en Noord-Holland is een overeenkomst gesloten om nieuwe locaties te vinden voor een Randstad sauna en wellness resort in combinatie met natuurontwikkeling en recreatie. Een mogelijke locatie is de omgeving van Spaarnwoude. Enerzijds is het bedrijfslogica, legt Van der Steen uit. "Als één bedrijf sta je niet sterk genoeg. Door zaken als inkoop, sales, promotie, personeelsbeleid en kwaliteitsbewaking te combineren worden kostenvoordelen geboekt. Los daarvan heeft Van der Steen er enorm veel lol in om te bouwen. "En dan niet alleen met bakstenen, maar ook met mensen, teams en en nieuwe specialismen."

Waar de expansie ophoudt? De I van International staat niet voor niets in de naam IWR. Maar is er geen risico dat het te snel gaat? Van der Steen: "We houden de exploitatie heel scherp in de gaten." Voor de bedrijvendokters: "Het voordeel van meerdere vestigingen is dat er voortdurend de mogelijkheid tot benchmarking is. Dat wil zeggen dat je kunt vergelijken hoe de afdelingen het doen. Fouten maken blijft mogelijk, maar als die één keer wordt gemaakt, hoeft de andere vestiging die niet nog eens te maken." Los daarvan is wellness geen hype, maar een blijvende manier om het lichaam en de geest gezond te houden, stellen branche-experst en de grote financierder, de Rabobank. "Gisteren kwam in het nieuws dat een Belgische zorgverzekeraars zelfs een dagje sauna vergoedt. Op naar Vlaanderen."

Bron: De Stentor


Lees ook:Nieuws over saunaGeschreven door , blogger voor SaunaGids en gebrand op alles wat een minimale temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]