Home » Sauna Nieuws » Wellnesscentrum in Ooosterhout

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

De Sauna & Wellness branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Plannen voor spa- en wellnesscentrum in Oosterhout

‘Voor ultieme rust in jachtige tijden’

Datum plaatsing: 10 augustus 2017

Ondernemersduo André Meerhoff en Twan Veraa wil een groot wellnesscentrum bouwen op Landgoed Bergvliet bij Oosterhout.

De plannen liegen er niet om. 4000 vierkante meter sauna en wellness, met daarbij een grote groene buitenruimte met zwemvijver, terrassen, saunacabines en ligbedden. En de ambities, die zijn groot: ,,Dit moet het grootste spa- en wellnesscentrum van onder de rivieren worden”, vertelt 68-jarige André Meerhoff. Samen met zijn compagnon Twan Veraa wil hij na de bouwvakantie beginnen aan de bouw van een nieuw wellnesscentrum op Landgoed Bergvliet te Ter Aalst. Het domein op de grens tussen Oosterhout en Breda. In het groene gebied zitten ook al een restaurant, golfbaan en grand café gevestigd.

Aan de slag

,,De bouwvergunning is rond”, vertelt Meerhoff. ,,Op dit moment zijn we bezig met de offertes van aannemers. We hopen in september of oktober aan de slag te gaan.” Dit is niet het eerste wellnesscomplex waar het duo zich mee bezig houdt: Veraa en Meerhoff exploiteerden spacentra in onder andere Goirle, Tilburg en Veghel en meer recent: SpaSereen in Maarsseveen.

Volgens Meerhoff wordt het gebouw bij Oosterhout een bijzonder complex, ontworpen door architect Huub Segeren uit Eindhoven. ,,Zo komen er drie zwembaden in het complex, gekoppeld door zogenaamde zwemsloten. Zo kun je zwemmen van een licht bad, naar een meer mystiek en donker bad, naar buiten.” Maar het gaat niet enkel om zwemmen: ,,We bieden natuurlijk een groot assortiment sauna’s. Er worden hamam- en rasularrangementen aangeboden, maar er zijn ook whirlpools en er komt een groot beauty- en massagecomplex.” Een plek om compleet tot rust te komen, stelt Meerhoff, ‘in deze jachtige tijden’. ,,Om het af te maken komt er yogacabine, waar het vijftig graden wordt. Een virtuele yogamaster zorgt er in vijftien minuten voor dat je zen wordt.”

Woningen in de verkoop

Het landgoed is vol in ontwikkeling. Zo staat de bouw van tachtig recreatiewoningen op de planning. ,,Halverwege september gaan de woningen in de verkoop”, vertelt Paul Wesel, directeur van Landgoed Bergvliet. De plannen konden begin dit jaar nog rekenen op tegenstand van de Milieuvereniging Oosterhout, die fel gekant was tegen de woningbouw. In maart van dit jaar keurde de Raad van State de bouwplannen voor Bergvlietse bossen echter volledig goed. Groen licht voor de realisatie. ,,In de eerste fase gaan er 34 woningen in de verkoop: zodra die verkocht zijn, gaan we bouwen.” In 2019 moeten de nieuwe woningen, die volledig duurzaam worden, er staan.

Een spa past daar goed bij, stelt Wesel: ,,We zitten midden in de bossen. Het is Brabant op z’n best. En zo’n grootschalig wellnessresort hebben we niet echt in deze regio.”

Jaar in aanbouw

Het resort moet daarom het centrum worden voor mensen uit Brabant, maar het bereik moet groter worden dan dat: ,,We denken bovenregionaal”, zegt Meerhoff daarover. ,,We gaan er vanuit dat de sauna het eerste jaar zo’n zestig- tot zeventigduizend mensen gaat trekken. Uiteindelijk gaan we voor een tweehonderd bezoekers per dag.”

Het duo is nog bezig met een naam voor het nieuwe complex. De opening voor het mega-wellnesscentrum staat gepland voor oktober 2018.

Bron: www.bndestem.nl

Lees ook:

Geschreven door , blogger voor SaunaGids en gebrand op alles wat maar een minimale temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]