Home » Sauna Nieuws » Krachtige poweryoga in Eindhoven

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

Rust en sereniteit zijn woorden die sauna en thermen kenmerken, echter de branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.Yoga in Eindhoven!

Eindhoven, 19 december 2013

Een melange van wierook, pasteltinten en zachte energie slaat als een warme deken om mijn lijf zodra ik de drempel van de yogastudio aan de Marconilaan in Eindhoven overstap. En dat deze plek geen ´gewone´ yogastudio betreft, werd me al vrij snel duidelijk toen ik de website opende: een man en vrouw mediterend in 3-delig pak zittend op een bureaustoel. Huh? Wat is daar nou yogi aan?

Ontdek poweryoga in Eindhoven

Cora (Verkuilen, eigenaresse van Yogatrainer.nl en expert in business coaching, red.) is dan ook geen ‘gewone’ yogadocente. Cora is een gepassioneerde, enthousiaste spring in het veld die er in slaagt mensen bewust te maken van de kracht van het eigen innerlijke als inspiratiebron voor ‘nuchtere’ zaken in het dagelijkse leven. Met onder andere yoga als tool, helpt zij de verbinding te herstellen met de oneindige bron van onze intuïtie die we tegenwoordig maar moeilijk lijken te vinden in een maatschappij vol prikkels en overbodige ballast. Opvallend is dat deze studio een magneet lijkt te zijn voor hoogopgeleide sensitieve vrouwen die zich sterk bewust zijn van de kracht van hun intuïtie en deze, in plaats van mediterend op een berg, juist willen verenigen in hun alledaagse bestaan.

Poweryoga in Eindhoven

De glimp van een wereld binnen deze muren maakt hetgeen daarbuiten ineens volstrekt onbelangrijk. En of het de yogi´s zijn die hier avond na avond krachtige energetische pulsen injecteren of de kleine pittige wervelwind vol passie en energie genaamd Cora; het hogere trillingsniveau is duidelijk voelbaar. De Eindhovense yogastudio oogt puur en verzorgd; weinig frutsels en franjes die de zuivere intentie van yoga zouden kunnen vertroebelen.

Breath awareness

'That was what Buddha did when he got enlightened’ zijn de woorden van Cora die simpel klinken, maar in ons hectische dagelijkse leven maar moeilijk toepasbaar lijken. De kalme maar o zo krachtige stem van Cora leidt me via mijn ademhaling razendsnel terug naar mijn kern die ik overdag geen bestaansrecht gun. En daar sta ik dan, oog in oog met mijn gedoodverfde kameraden; onrust en ongeduld. En hoe zeer ik weet dat achter deze haat-liefde verhouding de vruchtbare voedingsbodem van persoonlijke groei schuilt, vind ik het maar moeilijk geen gehoor te geven aan de verleiding van dit jarenlange broederschap.

Ujjayi

Poweryoga in Eindhoven Aan mijn arm wordt ik meegenomen in de Ujjayi ademhaling, ook wel oceaanademhaling genoemd, die me binnen de kortste keren op temperatuur brengt en me voldoende veerkracht geeft voor de flow van stevige asana's die volgt. Eenzaam hoef ik niet te zijn, want ook metgezellen weerstand, pijn en vermoeidheid vergezellen me vandaag. Door de focus op de ademhaling en de banda’s (vergrendeling van het wortelchakra door het samentrekken van de spieren in het onderlichaam) lukt het me deze golven aan me voorbij te laten gaan en ze vanaf de kade rustig gade te slaan. Ik sta versteld als Cora me diverse keren laat voelen hoeveel ruimte ik nog heb en hoe ik nog dieper op een uitademing in een houding kan wegzakken.

And relax

Als Cora aangeeft ons klaar te maken voor de eindontspanning, besef ik me eigenlijk pas hoe intens ik heb genoten van de les. En als beloning mogen we, onder het genot van Tibetaanse klanken, een tijdje genieten van de uitwerking van alle krakelingen waar we ons lichaam in hebben gewurmd en ben ik in staat dat allerlaatste stukje spanning los te laten. En door de geruisloze modus van m’n geest ontpoppen zich spontaan de meest creatieve ideeën; de mind lijkt letterlijk de ruimte te krijgen om creaties bloot te leggen waar het in het dagelijks leven gewoonweg de kans niet voor krijgt. En nu begrijp ik ook meteen waarom Cora is wie ze is en kan doen wat ze doet; door de bijna constante voelmodus die ze bereikt door het dagelijks beoefenen van yoga en ademhalingstechnieken krijgt haar lucky soul ruimschoots de mogelijkheid inspiraties haar mind in te schieten die zij vervolgens op een prachtige manier verwezenlijkt en daar heel wat zieltjes in Eindhoven en omstreken mee raakt.

Ontdek yoga Eindhoven Onder het genot van een gember-theetje en een lekker speculaasje spreek ik mijn genoegen uit over de bijzondere plek die hier in Eindhoven is gecreëerd; een warme cocon waar je met, als alibi, een krachtige dosis yoga in het gezelschap van gelijkgestemden de weg naar binnen mag maken. Namasté Cora.

Wil jij deze yogastudio in Eindhoven ontdekken? Mail naar [email protected] en krijg 50% korting op een proefles!

Yogatrainer.nl

Poweryoga in Eindhoven Marconilaan 2 & 4
5621 AA Eindhoven
T: +31 (0) 6 246 553 50
[email protected]


Lees ook:


Nieuws over sauna
Geschreven door , blogger voor
SaunaGids en gebrand op alles wat een minimale
temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]