Home » Sauna Nieuws » Omega Spa en Wellnesscentrum

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

De Sauna & Wellness branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Sauna in Soesterberg staat na jaar op omvallen

Omega Spa en Wellnesscentrum

Datum plaatsing: 18 augustus 2016

De opvolger van de roemruchte Sauna Soesterberg verkeert nog geen jaar na de opening in financiële moeilijkheden. Het Omega Spa en Wellnesscentrum heeft uitstel van betaling aangevraagd, maar maakt tegelijkertijd goede kans op een doorstart.

Het hypermoderne saunacomplex aan de Frits Koolhovenweg in Soesterberg blijft open in afwachting van de overname door Bart en José Zieleman. De zoon en dochter van de oprichters van de vorig jaar gesloopte Sauna Soesterberg werken als aandeelhouders van Omega aan een reddingsplan, dat nog deze week haar beslag moet krijgen.

Volgens Bart Zieleman is het voor 98 procent zeker dat de overname, waaraan nog twee aandeelhouders steun verlenen, rond komt. ,,De problemen van Omega laten ons als oud-eigenaren van Sauna Soesterberg niet onberoerd. Daarom springen we erin. Als het allemaal lukt, wat ik wel denk, nemen mijn zus en ik weer de dagelijkse leiding. Verder blijft voorlopig alles bij het oude.''

Handtekeningen

De uitbaters van Omega, Marco en Lisette Snoek, waren gisteren niet beschikbaar voor commentaar op de situatie. De ongeveer tachtig fulltime en parttime personeelsleden van Omega kregen het slechte nieuws afgelopen vrijdag meegedeeld. Het bedrijf heeft hun ontslag aangevraagd bij het UWV. Zieleman hoopt er na het zetten van de handtekeningen zoveel mogelijk opnieuw aan te nemen.

Vaste bezoekers van Omega wijten de problemen aan verkeerde keuzes van de exploitant. Ze missen de 'donkerbruine' gezelligheid van Sauna Soesterberg, dat onder meer een bar had om na te borrelen. Daarnaast zou het beperken van de bezoekuren voor houders van een 1500 euro kostend jaarabonnement kwaad bloed hebben gezet. Een oud-medewerker van Omega wijst ook op het fiasco met het sauna- en wellnessdeel voor bezoekers die in badkleding willen relaxen. De uitbaters hadden er hoge verwachtingen van, maar het zou nauwelijks klanten trekken.

Ecoduct

Omega Spa en Wellness opende haar deuren op 28 augustus 2015 als opvolger van Sauna Soesterberg langs de Amersfoortsestraat. Het bescheiden badhuis dat het echtpaar Evert en Bep Zieleman er beginjaren 80 begon, groeide in drie decennia uit tot het bekendste saunacomplex van de provincie.

Sauna Soesterberg had naar alle waarschijnlijkheid nog bestaan als de provincie Utrecht het plan voor een ecoduct over de Amersfoortsestraat niet had doorgezet. Omdat het saunacomplex in de weg stond, werd het voor ettelijke miljoenen euro's aangekocht en, in oktober 2014, gesloopt.

De familie Zieleman droeg de exploitatie van Sauna Soesterberg in 2010 over aan het echtpaar Snoek. In het voorjaar van 2014 startte de bouw van het nieuwe complex op een groen omzoomd terrein achter conferentieoord Kontakt der Kontinenten. Het Omega Spa en Wellnesscentrum is met een oppervlakte van 5000 vierkante meter twee keer zo groot als Sauna Soesterberg.

Bron: www.ad.nl


Lees ook:


Geschreven door , blogger voor SaunaGids en gebrand op alles wat maar een minimale temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]