Home » Sauna Nieuws » Sauna tips en weetjes

Sauna tips & weetjes

Blijf op de hoogte!

Wat is nu handig om te doen in de sauna en wat juist niet? Lees hier handige tips & tricks zodat je nog meer kunt genieten van jouw welverdiende dagje sauna!SaunaNieuws

Wist je dat

  • Sauna & Stress
  • Min. saunaduur
  • Max. saunadauur
  • Zonnebank
  • Benauwd in sauna
Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Sauna en stress


Sauna en stress Om stress en vermoeidheid te verdrijven gaat er niets boven een bezoek aan de sauna. Je komt tot rust en voelt je als herboren daarna. In feite krijgt je lichaam een training, je ververst vochtreserves, je bouwt weerstand op en geeft je psyche een flinke dosis rust en ontspanning. Lees verder >>

Minimale saunaduur


Sauna weetje De minimale saunaduur 6 minuten is? Dit is nodig om alle poriën goed te laten openen zodat de zweetklieren goed hun werk kunnen doen. Zou je deze tijd niet afwachten dan heb je een kleine kans op een 'warmtestuwing'; het lichaam kan de opgenomen warmte niet afvoeren.

Maximale saunaduur


Sauna tip De maximaal aanbevolen tijd in de sauna is 15 minuten waarvan de laatste 2 minuten zittend, meestal op de onderste bank. Vooral als je gelegen hebt zou je duizelig kunnen worden. Door even te gaan zitten kan het lichaam weer aan de verticale houding wennen.

De hitte écht ervaren


Sauna en zonnebank Ga op de bovenste bank liggen, rek jezelf helemaal uit en laat je hele oppervlak gelijkmatig met de stralingswarmte doorstromen. Op die manier kan elk spiervezeltje ontspannen. Blijf ongeveer tien tot twaalf minuten liggen in deze uitgerekte positie.

Zonnebank en sauna


Sauna en zonnebank Combineer je graag een saunabezoek met een zonnebank? Begin dan met de zonnebank en wacht vervolgens een halfuurtje voordat je de sauna induikt. Door de sauna wordt je huid namelijk gevoelig, waardoor het tijdelijk een deel van de beschermende functies verliest.

Benauwd in de sauna?


Sauna tips en weetjes Veel beginners hebben er last van, vooral als ze meteen op de bovenste bank direct onder het saunaplafond gaan liggen. Merk je dat je opeens last krijgt van een benauwd gevoel? Ga in dat geval rechtop zitten. Trek je benen naar je lichaam toe, zodat je hele lichaam zich in dezelfde temperatuurzone bevindt en dat het bloed niet in je benen zakt.

Na sauna ontspannen in eigen hangmat


Sauna weetjes In alle tijden en culturen ontspannen mensen in hangmatten. Wie ooit in een hangmat gelegen heeft, kent de weldadige ervaring van rust en puur genieten. Een hangmat past zich aan het lichaam aan en biedt tegelijkertijd stevigheid aan rug en ledematen. Perfect na een bezoek aan de sauna! www.DeHangmat.nl is sinds 1997 specialist op het gebied van hangmatten met eerlijke hangmatten van hoge kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen.

Social Media


Twitter deze Actie


Geschreven door , bloggers voor SaunaGids en gebrand op alles wat maar een minimale temperatuur bereikt van 50 C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]