Home » Sauna Nieuws » Sauna van Egmond verbiedt Google Glass

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

Rust en sereniteit zijn woorden die sauna en thermen kenmerken, echter de branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.Sauna van Egmond verbiedt Google Glass

Datum plaatsing: 26 juli 2013

Sauna van Egmond Sauna van Egmond, een van de oudste sauna's van Nederland, is de eerste sauna in Nederland die expliciet het gebruik van Google Glass verbiedt. Sauna van Egmond is een voormalig badhuis middenin een Haarlems woonwijkje, in 1974 tot wellnesscenter omgebouwd. En sinds deze maand hangen er briefjes op het prikbord en in de toiletten waarin het gebruik van de bril met camerafunctie en internetverbinding wordt verboden. “Wij zijn graag voorloper met dat soort dingen”, zegt bedrijfsleider Cees Aalders opgewekt.

Moderne tijden, moderne problemen: het verbieden van de Googlebril is een logisch gevolg van een recente discussie – onder saunagangers en saunamanagers, op internetfora – over het gebruik van ereaders in sauna's. Natuurlijk niet in de sauna zelf, al is op internet wel een pionier te vinden die zegt dat ze haar e-reader tot een half uur lang zonder schade meeneemt in de gloeiendhete ruimte, op een koude natte microfibre handdoek.

Nieuws bij sauna in Haarlem Nee, de discussie gaat over de rustruimtes in saunacomplexen. En die discussie gaat ongeveer zo. Mensen gaan een dagje naar een wellnesscenter en willen daar tussen de hetestenenmassage, het stoombad en de kleurensauna door óók nog lekker hun boek uitlezen. Maar dat boek zit op hun ereader, en op sommige e-readers (zoals de iPad) zit een camera. Dus wie in de rustruimte tegenover iemand met een e-reader zit, kan zich begluurd voelen. Niet alleen lopen mensen dan het risico in hun blootje gefotografeerd of gefilmd te worden. “Het kan ook voorkomen dat je een keer met iemand anders bent”, zegt Aalders. “Daar mengen wij ons niet in. Wij proberen de privacy van onze gasten zoveel mogelijk te beschermen.”

Elke sauna heeft nu zijn eigen regels voor het gebruik van e-readers, blijkt uit een kleine rondgang. Sommige sauna's willen helemaal geen elektronische apparatuur binnen, ook geen mp3-spelers of computerspelletjes. Bij andere moet je je e-reader, als je die wilt meenemen, aanmelden bij de receptie, waar wordt gekeken of er een camera op zit. Bij weer andere, kleine sauna's, zoals Van Egmond, komt het personeel dat zelf even checken zodra ze iemand met een e-reader zien. Camera's mogen nooit naar binnen, mobiele telefoons dus ook niet. “Met de mobieltjes ging dit balletje rollen, in de saunawereld”, zegt Aalders.

Bron: NRC Next


Lees ook:

Twitter deze Actie

Nieuws over sauna
Geschreven door , blogger voor SaunaGids en gebrand op alles wat een minimale temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]