Home » Sauna nieuws » Voorlopige sluiting Thermen Binnen de Maas

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

Rust en sereniteit zijn woorden die sauna en thermen kenmerken, echter de branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Thermen Binnen den Maas sluit morgen de deuren

Eindhoven, 4 mei 2015

De deur van wellnesscentrum Thermen Binnen den Maas in 's-Gravendeel blijft vanaf dinsdag voorlopig op slot. Het aantal bezoekers is volgens eigenaar Patrick Naaktgeboren te laag.

Dat heeft alles te maken met het ontbreken van een horecavergunning. Thermen Binnen den Maas mag al sinds de opening in februari 2013 geen eten en drinken verkopen, maar uitbater Jan van der Pligt deed dat een jaar lang toch zonder vergunning. Daarna moest de horecagelegenheid onder dwang van de gemeente Binnenmaas sluiten en stortte de klandizie in.

Gasten moesten hun eigen eten en drinken meenemen of ter plekke telefonisch bestellen. Ook een snackkar die een ondernemer op het terrein plaatste, moest op last van de gemeente weg. Het leidde tot woedende reacties onder gasten richting de gemeente.

Burgemeester André Borgdorff weigert de vergunning te verstrekken, omdat integriteitsbureau Bibob heeft gewaarschuwd voor mogelijke witwaspraktijken. Tegen die beslissing van Borgdorff loopt nog een beroepsprocedure, die op 8 juni in de rechtbank dient. De uitspraak wordt in augustus verwacht. Patrick Naaktgeboren zegt de verliezen van het wellnesscentrum niet langer te kunnen opvangen.

Het eerste jaar dat het wellnesscentrum (en de horeca) open was, liepen de bezoekersaantallen gestaag op naar honderd tot tweehonderd per dag. Nu komen er nog slechts enkele tientallen. Rechtszaken om het horecagedeelte in elk geval tot de uitspraak in de beroepsprocedure te mogen openen, vielen in het nadeel van Thermen uit. ,,Het wellnesscentrum draait met veel verlies,'' zegt Naaktgeboren.

"Als we zo doorgaan, blijft er straks niets meer over. Terwijl we ervan overtuigd zijn dat we de bodemprocedure winnen. Na de uitspraak gaan we meteen weer open. Het naastgelegen sportcentrum gaat zeker niet dicht. Dat draait goed en de sporters vinden het niet erg om zelf drinken mee te nemen."

Tot voor kort werkten 70 mensen in de Thermen, maar sinds de sluiting van het horecagedeelte zitten velen van hen werkeloos thuis. "Het personeel heeft verslagen gereageerd, maar er is ook begrip. Ik heb alles geprobeerd om open te blijven, maar dat is niet gelukt."

Bron: De Gelderlander


Lees ook:


Geschreven door , blogger voor
SaunaGids en gebrand op alles wat maar een minimale
temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]