Home » Sauna Nieuws » Thermen soesterberg

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

De Sauna & Wellness branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Thermen Soesterberg: ’De ziel moet terug in deze sauna’

De sauna die maar niet wilde lopen, ondanks miljoenen aan investeringen

Datum plaatsing: 17 januari 2017

Alsof het zo moest zijn. Een ploeg klaargestoomde medewerkers van Thermen Bussloo stond te trappelen om in Wijchen aan de slag te gaan in een nieuwe, tweede vestiging. Maar het schoot door allerlei problemen bij de procedures niet echt op.

Een ploeg klaargestoomde medewerkers van Thermen Bussloo stond te trappelen om in Wijchen aan de slag te gaan in een nieuwe, tweede vestiging. Maar het schoot door allerlei problemen bij de procedures niet echt op.

Te laat

,,We waren geen partij op dat moment”, legt Fabian Dolman uit, ingaand op de vraag waarom er niet meteen bij de verkoop is geboden. Wat er betaald is, daar doet de familie geen mededelingen over. Maar in Bussloo gaat het uitstekend. Al tien jaar. ,,Jaarlijks hebben we 300.000 gasten. We hebben 350 medewerkers”, wil hij wel kwijt. Net voor kerst werd de koop een feit. De mensen die naar Wijchen zouden gaan, zijn nu grotendeels in Soesterberg aan de slag, legt Dolman uit. ,,Ook voor ons is het ongekend snel gegaan”, vertelt hij, zittend achter een map vol schetsen. Op het verleden, de mensen die de sauna bouwden en ermee worstelden, gaat Dolman niet in. ,,Terugkijken heeft ook geen zin. Wij hebben onze eigen visie op wellness, willen het hier positief neerzetten. De plek op zich is fantastisch, in de bossen, prima bereikbaar.”

IJltempo

Het leidt ertoe dat er in ijltempo hard gewerkt gaat worden bij Soesterberg, de komende maanden. Vanuit dezelfde bezieling die zo kenmerkend is in Thermen Bussloo. ,,Weet je waarmee we begonnen? Met mijn moeder die energetisch reinigend met onder meer smeulende salie door het gebouw is gaan lopen. Verder mocht er niemand zijn. Ja, ze is erg spiritueel. Tegenhanger van mijn vader, die eerst een bouwmarkt had in Apeldoorn. Later werd die onderdeel van een groter bedrijf. En pa vond die bureaucratie niets. Zeven jaar heeft hij met ma gewerkt aan het plan voor Thermen Bussloo. Ik ben er na drie jaar bijgekomen.”

De beste

De mega-sauna werd drie keer uitgeroepen tot de beste wellness van het land. ,,Ons geheim? Dat mensen echt even weg zijn, in een heel andere wereld. Daarbij trekken we het thema ’natuur’ in alles door. Dat gaan we ook doen met het gebouw hier. Er komen bomen, bakken met riet”, vertelt hij, bladerend door tal van schetsen die laten zien hoe de nu wat kille aandoende ruimten meer uitstraling en aankleding krijgen. Ook hebben we veel aandacht voor opleiding en training. We werken daarvoor samen met ROC’s uit de regio. Die hebben zelfs een opleiding tot saunameester samen met ons in de markt gezet.’’ Niet alleen het interieur wordt aangepakt. Ook de routing en de indeling van de groepen bezoekers zijn op de schop gegaan. ,,Omega Spa had verschillende doelgroepen. In onze optiek werkt dat niet. We hebben gewoon één doelgroep. Het aantal geklede baddagen hebben we tot twee dinsdagen per maand beperkt. Als je gewoon uitlegt waarom je dat doet, is er vaak best begrip voor.”

Positief

De eerste reacties zijn volgens Dolman ook opvallend positief. ,,Dan hoor je dat ze vinden dat het nu al anders voelt hier. We investeren ook best veel in beleving. Doen in Bussloo aan meditaties, aan klankrituelen en opgietingen. We zijn al twee keer wereldkampioen opgietingen geweest.” Het opmerkelijkst van Thermen is volgens Dolman dat het ’niet zomaar sauna's zijn’,,Het moet hier een ziel hebben. Daarom gaan we ook verbouwen, vanaf februari.” Bij de leveranciers, zitten ook ondernemers uit de regio die eerder de dupe waren van het faillissement. ,,Niet dat we hen iets verplicht zijn, maar maatschappelijk verantwoord ondernemen is een van onze speerpunten.”

Bron: www.gooieneemlander.nl


Lees ook:


Geschreven door , blogger voor SaunaGids en gebrand op alles wat maar een minimale temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]