Home » Sauna Nieuws » Thermen soesterberg

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

De Sauna & Wellness branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Thermen Soesterberg

Prikkelt oog, oor, tong, neus en huid weldadig

Datum plaatsing: 7 augustus 2017

Thermen Soesterberg ‘polijst diamanten’. De huid krijgt er een boost, maar ook oog, oor, tong en neus worden voortdurend geprikkeld.

Het park rond het hoofdgebouw bevat zelfs een saunatheater, met zitruimte voor 180 mensen - op een handdoekje graag - het grootste in Europa. Muziek, lichtshow, films en opgietingen van de saunameester strelen hier oog, oor en huid. De koelgrot ernaast, waarin een waterval davert met nog wat fraaie bijgeluiden uit een speaker, doet een bezoeker zich wanen in de Efteling.

,,De Efteling vind ik persoonlijk prachtig, het is wel een inspiratiebron geweest’’, zegt marketingmanager Frank. ,,Wat we gemeenschappelijk hebben , is de beleving. Bij het ontwerp van deze Thermen hebben we niet gekeken naar concurrenten, maar naar ondernemingen waar het ook gaat om belevenis. Vandaaruit ontwikkelden we de visie dat we alle zintuigen moeten aanspreken om het verblijf hier zo aangenaam mogelijk te maken. En met de nieuwste technieken. Wat we doen is eigenlijk het polijsten van diamanten.’’

Op een van de twee grote ‘saunapleinen’ doet een partij rotsblokken z’n best om z’n collega’s in de dierentuin van Emmen na te doen. ,,Ook daar haalden we onze inspiratie vandaan’’, zegt Veldwachter.

Ombouwoperatie

Toen ondernemer Fabian Dolman uit Apeldoorn in januari besloot om het failliete Omega Spa Soesterberg over te nemen, was dat de start van een enorme ombouwoperatie. Op een binnenbad na is er vrijwel niks meer van de oorspronkelijke sauna te zien. Tot op het laatst is er nog gewerkt. Gistermorgen, vlak voor de officiële opening, werd nog een grasmat gelegd.

,,Waar je normaal gesproken anderhalf jaar voor nodig hebt, hebben ze hier in een halfjaar voor elkaar gekregen’’, merkte burgemeester Rob Metz in zijn openingstoespraak op. Hij kaapte het doorzettingsvermogen van de familie Dolman als een mooi kenmerk van Soester ondernemerschap. ,,Ik hoop dat het tot in lengte van dagen een beeldbepalende onderneming voor onze gemeente blijft’’, sprak hij.

Zes saunagelegenheden werden er zestien. Met een speciale Finse Maa-sauna, houtgestookt tot 110 graden. Een kruidensauna, een rozensauna, een saltarium, een Rhassoul stoombad waar verse kruiden uit de tuin rond het complex geuren verspreiden, een kristalsauna, een zoutsteensauna: het kan niet op.

Neusje van de zalm zijn de twee restaurants. Die op de bovenverdieping is een live cooking buffet en heet dan ook toepasselijk: Hemels.

Bron: www.ad.nl


Lees ook:


Geschreven door , blogger voor SaunaGids en gebrand op alles wat maar een minimale temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]