Home » Sauna Nieuws » Wereldprimeur bij de Zwaluwhoeve: de MindSpa

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

Rust en sereniteit zijn woorden die sauna en thermen kenmerken, echter de branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.Zwaluwhoeve

Datum plaatsing: 11 juni 2013

De MINDSPA, vanaf nu bij de Zwaluwhoeve!

Vanaf vandaag is de nieuwste sensatie op wellness gebied en tevens wereldprimeur geopend en publiekelijk toegankelijk bij Wellnessresort de Zwaluwhoeve! Laat je verrassen door de rustgevende werking van de MindSpa die je door middel van licht- en geluidssignalen in een staat van ontspanning brengt die u nog nooit eerder ervaren heeft!

Thermen Bussloo wil nieuw saunacomplex openen

Wereldprimeur in Harderwijk, Mindspa

Licht en geluid zijn externe invloeden die onze hersenen dusdanig stimuleren en beïnvloeden dat we onbewust in een bepaalde staat van ontspanning gebracht worden. tevens kunnen licht en geluid verlichting bieden bij medische klachten, zoals slapeloosheid, concentratiestoornissen en meer. Om deze redenen opende Wellnessresort de Zwaluwhoeve op maandag 10 juni de eerste Mindspa ter wereld! De Mindspa is een wereldprimeur op wellnessgebied en biedt behandelingen op basis van licht en geluid. Al jarenlang wordt er onderzoek gedaan naar de werking van onze hersenen.

Hoe werken ze?

Welk gedeelte van het menselijk brein is verantwoordelijk voor bepaalde functies? Hoe kunnen deze delen van de hersenen gestimuleerd worden waardoor er meer activiteit in de hersenen ontstaat? En als laatste, hoe kan dit voor medische doeleinden gebruikt worden? Feit: licht- en geluidsgolven hebben invloed op de werking van onze hersenactiviteit.

Uitvoerig

Onderzoek heeft uitgewezen dat de frequentie van de hersengolven verandert wanneer licht en geluid worden toegediend. In het midden van onze hersenen ligt de "epifyse", een hormoonklier die verantwoordelijk is voor de aanmaak van melatonine. Melatonine heeft invloed op onder andere stemming, slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust. Tevens speelt het een rol bij de verwerking van pijnprikkels.

De MindSpa, van Wellnessresort de Zwaluwhoeve, zorgt ervoor dat de aanmaak van melatonine gestimuleerd wordt door het afgeven van licht- en geluidsgolven in een bepaalde frequentie.Hierdoor wordt de gast geholpen in een staat van welzijn te komen. De MindSpa heeft 49 verschillende programma's die ieder een andere werking hebben, zoals beter slapen, concentratie verhogen en stress verlagen.

Wanneer men een behandeling in de MindSpa ondergaat neemt men plaats in een verduisterde ruimte. De licht- en geluidsgolven doen hierna al het werk. De lengte van de 49 verschillende programma's varieert van 15 minuten tot 60 minuten. De unieke behandelingen prikkelen, ontspannen en laten bezoekers kennis maken met een nieuwe vorm van wellness. Verrassend, nieuw en vanaf heden te reserveren bij Wellnessresort de Zwaluwhoeve in Harderwijk.

Bron: allesvan.nl


Lees ook:Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]