Home » Sauna reviews » Sauna Review; Al Sahara bij Fort Resort Beemster

Sauna Review

SaunaGids neemt je mee langs alle sauna, thermen & wellnesscomplexen in Nederland & België en geeft een impressie van hetgeen je mag verwachten.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Fort Resort Beemster


Joepie! We mogen weer! Fort Resort Beemster heeft wederom een nieuwe behandeling en wij zijn de mazzelaars die deze uit mogen proberen.

sauna review hammamritueel fort resort beemster Een indrukwekkend pand, waarbij prachtige elementen van de oorspronkelijke staat zijn behouden, midden in de weilanden van de Beemster in Noord-Holland. Hier is Fort Resort Beemster gehuisvest. Anders dan het pand doet vermoeden is dit bijzondere wellnesscomplex steeds op zoek naar vernieuwing en noviteiten om zo haar gasten te blijven verrassen.

Sinds enige tijd staat er een nieuwe behandeling op het “menu”. Nieuw, omdat we dit in Nederland nog niet kennen, maar in werkelijkheid is Al Sahara het oudste Ottomaanse hammamritueel.

We hebben geluk: Joke, de hammamspecialist van Fort Resort Beemster leidt vandaag het ritueel. Een dame met passie voor haar vak, het ritueel moet uitgevoerd worden zoals het bedoeld is, en er wordt uitsluitend met pure ingrediënten gewerkt.

Joke nodigt ons uit om in de stoomruimte plaats te nemen, hier legt ze uit wat ons het aankomende half uurtje te wachten staat. We starten met een heerlijke zout-honing-munt-scrub (vers door Joke bereidt!), waarna Joke ons de eerste wappers toezwiept. Aansluitend krijgen we een heerlijke lichaamspakking en een “douche” met eucalyptustakken. Weer zwiept ze ons heerlijke warme lucht toe. Mijn lijf is een beetje in de war: koud door de eucalyptuspakking, warm van de wappers. Tenslotte spoelt Joke ons weer helemaal schoon en wacht ze ons na het douchen op met een kopje heerlijke verse thee.

Gehuld in mijn badjas voel ik me heerlijk rozig, mijn lijf tintelt en gloeit nog een beetje na van deze bijzondere ervaring! Al Sahara bij Resort Beemster

Al Sahara informatie

Al Sahara is het oudste Ottomaanse hammam ritueel dat tot nu toe bekend is. Een sensatie van wisselende geuren en prikkels dat plaats vindt in de hammam. In de stoomcabine wacht u een ware verwennerij met zeezout, honing, munt olie, eucalyptus takken, eucalyptus lichaamspakking en mini-opgieting. Het ritueel wordt afgesloten met een kopje muntthee en een stukje zelfgemaakt pepermunt. Het Al Sahara ritueel vindt plaats op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag. Een behandeling duurt ca. 25 minuten en kost (excl. sauna-entree) €22,50 p.p.

Fort Resort Beemster

Logo Fort Resort Beemster Nekkerweg 24
1461 LC Zuidoostbeemster
T: +31 (0)299 682 200
www.fortresortbeemster.nl


Lees ook:

Geschreven door Jantine Braas, blogger voor SaunaGids

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]