Over de grens…..

Aangezien we weer eens zin hadden in een saunabezoek (en van variatie houden) waren we aan het bedenken welke sauna-complex het zou worden. Veluwse bron? Thermen Nijmegen? Elysium? Die hebben we allemaal al eens bezocht en zoals gezegd vinden we het ook wel lekker om eens op onderzoek uit te gaan. Zouden ze in België, de grens is voor ons 20min rijden, geen leuke complexen hebben? Na wat Google-en zien we een sauna-complex wat ons leuk lijkt “Aquarein”.

Badkleding?

We besluiten op een dinsdag te gaan, nog even gecheckt of er geen badkleding-dagen zijn. Er zijn namelijk nogal wat (nederlandse) sauna’s die badkleding-dagen op dinsdag inplannen en dát willen we zeker niet. Lijkt me namelijk helemaal niets om met badkleding in een sauna te gaan zitten, onhygiënisch, plakkerig etc. Op de website van Aquarein zien we dat badkleding hier niet is toegestaan.

Verjaardagactie

“Aquarein it is” dus, voor ons een uurtje rijden. Rijden naar Bussloo of Veluwse Bron is voor ons even ver dus daar hoeven we het niet voor te laten. Leuke meevaller om mee te beginnen, omdat mijn vrouw op deze dag jarig is mag ze (in die maand) gratis naar binnen én diegene die ze meebrengt hoeft maar €10,- te betalen! Normaliter betaal je voor de entree € 26,50 dus we genieten nu al van €43,- korting terwijl we nog niet eens binnen zijn.

Het stijlvolle donkergrijze pand is gelegen aan een doorgaande weg met voldoende parkeerplaatsen. Bij drukte kan uitgeweken worden aan de overzijde van de straat waar bij een woonhuis van nog een aantal parkeerplaatsen gebruik gemaakt kan worden. Zodra je de grote glazen deur openmaakt komt de familiaire heerlijk uitnodigende geur van wellness je al tegemoet. Na de gebruikelijke uitleg over de lockers en de vraag of we nog badslippers en / of badjassen nodig hebben, kunnen we van onze dag gaan genieten. Na een lange trap komen we in de kleedkamer uit, na het omkleden lopen we een andere deur door en als we rechtdoor lopen dan komen we uit in het restaurant. Net voor het restaurant pakken we rechts de trap en komen we in het saunagedeelte. Stijlvolle rust is het eerste wat in ons opkomt, direct links een groot voetbad en douches. Hier staan twee grote schalen met scrubzout en hangen aan de muur een aantal shampoo-reservoirs. Aan de rechterzijde het warm / koude doorloopbad afgeschermd door twee lage muurtjes waarop grote glazen vazen met brandende kaarsen staan.

Faciliteiten

Na de douche direct de whirlpool in, heerlijk om bubbelend de saunadag meer te beginnen. Gezien de “drukte” hebben we deze voor ons alleen, dan word het maar eens tijd voor een sauna. We kiezen voor de “panorama-sauna” van 60° daar kan ik kort over zijn, voor mij is de temperatuur aan de lage kant maar mijn echtgenote vind deze prima. Panorama is overigens een groot woord, ik denk dat voor die naam is gekozen omdat er een groot raam van zo’n drie en een halve meter breed in zit, je kijkt weliswaar uit op een gedeelte van de tuin, ziet een opgietsauna, een zwarte omheining en boomtoppen van het achterliggende bos maar om nu van een panorama te spreken?
Van binnenuit kun je naar buiten zwemmen, of andersom natuurlijk. Geen groot zwembad maar groot genoeg om lekker te kunnen poedelen of baantjes te trekken. Buiten staan diverse ligbedden waar je op een warme dag heerlijk kunt relaxen. Verder is er buiten niet veel te beleven, er is “maar” één sauna buiten die gebruikt word voor 3-dagelijkse opgietingen. Wellicht zijn er plannen om buiten uit te breiden (ik zou sowieso een jacuzzi/whirlpool adviseren) en die ruimte is er dan ook voldoende. Terug naar binnen, daar is nog een bio-sauna (milde sauna met diverse kleuren) te vinden en een steensauna van 80°. Deze sauna’s hebben we ook regelmatig voor ons alleen wat het gevoel van relaxen alleen nóg meer versterkt. Heerlijk genieten, alles oogt even fris en nergens is stof of viezigheid te bespeuren. Dan is er een nog een lange trap naar beneden, direct links naast de trap zien we (omheind met vitrage) de grote verwarmde marmeren Hamamplaat. Ook hierop kun je (als er geen behandeling bezig is) heerlijk relaxen.

Van binnen naar buiten!

We besluiten de turkse stoomcabine in te gaan (meestal een van onze favorieten) Poeh, wel héél veel en hele hete stoom, we zien niets. Zal wennen zijn dus we proberen nog even vol te houden maar dat is eigenlijk niet te doen, ademen doet simpelweg pijn of je nu door neus of mond ademt maakt niets uit. Aangezien er niemand is besluiten we om de deur op een kiertje te zetten, zo da’s beter. Dan valt ons op dat dit een flink grote cabine is waar best veel mensen in kunnen, we zien ook waarom het met deur dicht niet te houden is. Er komt een constante stroom dikke stoom uit een pijp vanuit het plafond, geen tussenpozen (zoals gebruikelijk) maar een constante aanvoer, klein minpuntje, er zijn nog wat mozaiek-tegeltjes van de muur / zitgedeelte, deze zijn op sommige plekjes best scherp. Verder is beneden nog een douche en een infrarood cabine en een relaxgedeelte met een tiental ligbedden. Ook is hier de doorgang naar het welnessgedeelte voor allerlei (schoonheids)behandelingen.

Restaurant

We besluiten om naar het restaurant te gaan, stijlvol ingericht. Wat opvalt zijn de vele versleten “lederlook” fauteuils, waarschijnlijk door invloed van zweet/vocht zijn deze in een wel hele slecht staat. Erg jammer want het ziet er verder top uit, we slaan de menukaart open. Da’s bij sommige gerechten wel even slikken, bijvoorbeeld een salade van €18, Kipfilet met groenten € 21. Dat zijn best pittige bedragen maar omdat we toch voor weinig geld binnen zijn en je hebt simpelweg ook nodig hebt bij een saunadag besluiten we iets te kiezen. Mijn vrouw gaat voor een Dame Blanche en ik voor een appelcrumble. De serveerster heeft haar dag niet, is érg kortaf en gebruikt niet meer woorden dan nodig. Prima, kan gebeuren ik heb ook niet altijd mijn dag. Even later komt onze bestelling, dat ziet er nog eens lekker uit. Geserveerd op een (leisteen) tegel omringd met veel vers fruit, echte slagroom en een bolletje vanille-ijs ligt mijn heerlijke warme appelcrumble. Ook de Dame Blanche van mijn vrouw valt in goede aarde, geen flauwe portie maar met veel en heerlijk ijs, met slagroom en “goede” chocolade

We hebben een heerlijk relaxte dag gehad, komt met name ook doordat het zo rustig was. Dus als je gaat, veel plezier en badder ze!

Herentalsesteenweg 2
2280 Grobbendonk
0031 014 507575
www.aquarein.be