Rust & Ruimte

Een jaar heeft de bouw geduurd met daaraan voorafgaand een rechtszaak van maar liefst vier jaar, maar het resultaat mag er zijn; een prachtig spa- en wellnesscomplex aan de Maarsseveense plassen. Geen deelname aan Optimel acties of Groupon hypes; SpaSereen streeft naar kwaliteit en niet naar kwantiteit. Als de teller op 325 staat, sluit het complex haar deuren, zodat de gasten kunnen genieten van hetgeen waarvoor ze zijn gekomen; rust & ruimte.

Proef de intieme sfeer

En daar ga ik dan! Review nummer 1 en wat voor één; ik mag naar SpaSereen, een heerlijke sauna in Maarssen. Ik wist dat ik een leuke job had, maar dat besef ik me nog eens extra als ik me een weg baan tussen de Maarsseveen plassen en het bordje SpaSereen in fel zonlicht zie glinsteren. Stipt 11.00 meld ik me bij de balie en word ik uitstekend te woord gestaan door een medewerkster. Ik krijg zelfs een wegwijzer en even bekruipt me het gevoel van een overweldigend groot complex. Maar slechts één voet over de drempel is nodig om de behaaglijke en intieme sfeer te proeven.

Wat een uitzicht!

Het eerste wat me opvalt is de immens grote raampartij met het uitzicht over de Maarsseveen plassen. En hoewel het interieur strak en minimalistisch oogt, is het in perfecte harmonie met het natuurlijke decor. Na een oriënterende ronde te hebben gemaakt en de eerste stappen van de saunaronde te hebben volbracht, begin ik met de Himalaya kristalzoutsteencabine (niet op de laatste plaats dat ik een verkoudheid onder de leden heb en dit een aangenaam effect zou kunnen hebben). Het kristalzout staat tevens bekend om zijn energetische werking op de hartchakra wat mensen helpt te ´ontwaken´. Ik daarentegen moet hard mijn best doen niet weg te doezelen in deze bijzondere Indiase gewaarwording.

Licht & Donker

En dan… Ken je dat gevoel met zoveel moois te ontdekken, niet weten waar te moeten beginnen? De sauna met kleurentherapie, het caldarium, de kruidencabine, de ‘lounge’ sauna, de heerlijke ligweide.. Enfin luxeproblemen. Ik kies voor een rustmomentje op de waterbedden in de relaxruimte. Er is op een bijzondere manier gebruik gemaakt van licht en donker; beide intensiteiten worden krachtig vertegenwoordigd. Enerzijds de heldere en lichte ruimte die zorgt voor bewustwording in het hier en nu, anderzijds de donkere, mysterieuze zijde die je meevoert in de wondere wereld van je fantasie.

Ontspannen

Om 13.00 staat Patrick in de hammam op me te wachten die me allervriendelijkst verzoekt plaats te nemen in de stoomcabine. Vervolgens laat hij me het beste uit 3 werelden ervaren, te beginnen met een scrub, die geheel verrassend zacht aanvoelt. Daarna laat hij een zogenaamde kopuk massage op me los en word ik van top tot teen door middel van zeepvlokken ‘in geschuimd’ met als afsluiter een heerlijke massage. Nooit geweten dat water zo zacht kon zijn.

Restaurant

Het restaurant grenst aan de zonneweide waardoor je uitkijkt over de plas. De kaart biedt voldoende diversiteit, hoewel enkele gasten aangeven dat deze na 1 jaar best ‘ververst’ zou mogen worden. SpaSereen zegt op haar beurt de kaart 1 keer per 4 maanden te herzien, maar bewust de saté en hamburger laat staan en wellicht dat dat oorzaak van verwarring kan zijn. Ik kies voor de kipsalade en krijg een mooie hoeveelheid die tevens prima smaakt! De prijs – kwaliteitverhouding is mijn inziens dan ook goed. Complimenten aan het enthousiaste en servicegerichte personeel.

Opgieting

Uiteraard kan de opgieting niet ontbreken en sta ik om 15.30 trappelend te wachten op de vlonder. De löly brengt ons fruitsoorten uit alle streken en bezorgt ons het hoogtepunt waarvoor we zijn gekomen met als kers op de taart; een duik in de Maarsseveen plas ter afkoeling. Er vindt 4 keer per dag een opgieting plaats en het vergezicht vanuit de sauna is op z’n minst gezegd alleraardigst en geeft een extra dimensie aan het ritueel.

Eindconclusie

Benen wapperend over de vlonder, eendjes waggelend over het terras, rietpluimen… SpaSereen heeft door haar omgeving zeker een voorsprong en weet deze uitermate goed te vergroten met een deskundig oog voor harmonie, stijl en gastvrijheid. Zo puur, zo aangenaam, dat is het motto en ik sluit me daar graag bij aan.

Ondanks mijn prille carrière, weet ik nu al dat SpaSereen een blijvertje gaat zijn in mijn top 10!

Westbroekse Binnenweg 2a
3612 AH Maarssen
0346 217 220
www.spasereen.nl