Hartelijk en proffesioneel ontvangen!

Na mijn auto geparkeerd te hebben op de ruime en bosrijke parking word ik hartelijk en professioneel ontvangen door de dame van de receptie. Ze neemt de tijd om mij van alles te vertellen over de sauna en de faciliteiten. Op het informatiebord bij de entree staan de diverse opgietingen omschreven met de juiste tijden erbij. Ieder uur is er wel verschillende opgieting, mijn dag kan niet meer stuk. Ik spreek met de dame van de receptie af dat ik gebruik zal maken van het rozenbadje, voor mij iets nieuws dus leuk om eens te proberen.

Rust en pure verwennerij

Mijn tas en kleding berg ik op in de ruim opgezette kleedruimte welke in compartimenten is verdeeld. Hier kan ik kiezen tussen een grote of kleinere kluis, die ik afsluit met de armband scanner die tevens gebruikt wordt voor het nuttigen van consumpties. Wel even het nummer van je kluisje onthouden.

De ligbedden die in rijen zijn opgesteld, zijn veelal bezet, dat oogt minder sfeervol. Diverse sauna’s omringen het binnenplein, dus keuze genoeg. Tevens zijn hier de ruim voldoende douches te vinden die proper zijn en tevens voorzien zijn van shampoo, conditioner en doucheschuim.

Buiten voel ik een rustige en prettige sfeer. Ik ben zeer onder de indruk van het buitengedeelte, de tuin is prachtig, goed onderhouden en ruim opgezet. Hier hebben ze het creëren van sfeer prima begrepen. Helaas is de zomertuin niet meer open, reden temeer om nog eens terug te komen om heerlijk vanuit de hangmat naar de sterrenhemel te kijken. Mooi verdeeld over de tuin zijn de verschillende sauna’s te vinden. Ik heb gebruik gemaakt van diverse sauna’s, allen van prima temperatuur, netjes afgewerkt en schoon. De zoutsauna is voorzien van zachte matjes, vanuit de panoramasauna heb je een prachtig uitzicht over de mooie tuin, en de MAA sauna bevindt zich met een trapje naar beneden onder de grond en is voorzien van een sfeervolle haard. In de sauna’s is duidelijk aangegeven of er stilte gewenst is of niet en dit wordt netjes door de gasten nageleefd. Erg prettig om hier tot rust te komen, er heerst een warme sfeer en mensen voelen zich op hun gemak. Maar ook voor de mensen die houden van een gezellig praatje zijn er voldoende mogelijkheden.

Wat een aanbod….

Ieder uur wordt er een opgieting gehouden, dat ervaar ik als een ware luxe. Ruim voor tijd zie je de gasten al voor de sauna verzamelen, de interesse is groot. In de ruim opgezette eventsauna heb ik deelgenomen aan de 7 geuren aufguss, een goed verzorgd event verdeeld in 2 sessies. De saunameester legt het ritueel uit aan de mensen die voor de eerste keer een opgieting bijwonen. Hij weet de rust prima te bewaren en de opbouw is zeer aangenaam. Ieder mag zich insmeren met een bodybutter en nadien is er voor ieder een glaasje jus orange en een stukje speculaas. In de MAA sauna neem ik ook deel aan de aufguss waar de kwaliteit tevens goed is. De MAA sauna is echter wat kleiner van stuk waardoor het drukker oogt.

Wat een fijne ervaring was het rozenbadje. Ik werd verwelkomt door een zeer aardige en professionele dame onder het genot van een lekker kopje thee en wat lekkers. Na een uitgebreide uitleg en persoonlijk praatje gingen we naar de rasulruimte voor dit ritueel. Deze ruimte is voorzien van comfortabele warme zitjes en persoonlijke douches. Eerst even douchen voordat de gehele huid grondig gescrubd werd met een rozenscrub om de dode huidcellen te verwijderen. Daarna een rozenmasker waarmee de huid ingesmeerd werd met een uitgebreide massage van het hoofd, de nek, schouders en rug. Dit heerlijk ruikend masker nog even laten inwerken om de huid optimaal te voeden terwijl de ruimte voorzien is van prettig aanvoelende warme stoom. Als afsluiter douchen en het lichaam besprenkelen met een rozenspray. Mijn huid heeft hier een goede oppepper gekregen, de persoonlijke aandacht was fijn en de rust heeft me goed gedaan. Na afloop staat er weer thee en koekjes voor me klaar. Ik ruik nog de hele dag naar roosjes.

Het restaurant is modern, vrij strak en stijlvol ingericht. Voor mij had de verlichting in het restaurant minder fel gemogen. De kaart biedt een grote diversiteit aan gerechten voor zowel de grote als de kleine trek. Diverse kleine gerechten en ook volwaardige maaltijden, echt voor ieder wat wils. Vlees, vis, vegetarisch, pasta’s, rijstgerechten, salades, eiergerechten, snacks, soepen, broodjes en ook een ruimte toetjeskaart. Ik zelf ben nogal fan van een lekker biefstukje en ik moet zeggen dat ik heerlijk gegeten heb. De bief was lekker mals, de bereiding ervan was prima en de garnering een heerlijke aanvulling. Wat me verder opvalt is de grote keuze in gezonde sapjes, shakes en smoothies naast alle reguliere dranken die verkrijgbaar zijn.

Al met al heb ik een heerlijke dag gehad in sauna Hezemeer. Ik ben ook heel benieuwd naar de sfeer in de zomer. Voor herhaling vatbaar.

Hezemeer 14
2430 Laakdal (België)
0031 (0)14 867952
www.hezemeer.be