Ervaar de pure zuiverende kracht van de zoute lucht!

De naam vertelt al wat je hier mag verwachten. Een pure ervaring door de zuiverende kracht van zoute lucht. Midden in deze sauna vind je een zogeheten Gradierwerk, een houten stelling van sleedoorntakken. Bijzonder om te zien, dat is zeker, maar het gaat vooral om de werking, om wat het voor jou doet.
Over het gradierwerk kabbelt helder zout water. Dit verdampt door de heerlijke, milde warmte. Ultrafijne zoutkristallen komen vrij en verspreiden zich door de sauna. Ze landen op je huid en je ademt ze in. Het effect? Helend, verzachtend en verlichtend.

Astma of huidklachten?
Heb je astma, bronchiale of dermatologische klachten? Gun jezelf dan één of meerdere saunagangen in het Saltarium. Het zal je goed doen, dat bewijst deze techniek al vele eeuwen.

Deze zoutkristalsauna is bij Thermen Bussloo in Voorst (Provincie Gelderland) gespot.

Een absolute must is deze adembenemende saunacabine omringd met prachtige kleuren!

Deze bijzondere saunacabine is een adembenemende saunacabine met een gemiddelde temperatuur van rond de 80°C. Als je een bezoek brengt aan Thermen Holiday is deze sauna een absolute must. De ruime cabine is omringd door zoutstenen met prachtige kleuren.

Zoutsteen ontstaat uit zout water dat verdampt. Door hitte en droogte verdampt het water uit de zee en blijft er zout achter. Dit wordt en harde laag en zo ontstaat een zoutsteen. De zoutkristallen zitten vol mineralen die gunstig zijn voor het lichaam. Er komen vele stoffen vrij wanneer een zoutkristal wordt verhit. De lucht vult zich met stoffen die goed zijn voor je luchtwegen.

Doordat een sauna de zoutstenen laat verhitten komen er mineralen vrij. Deze mineralen hebben meerdere positieve werkingen, voornamelijk voor mensen met astma en hooikoorts is een bezoek aan de zoutsteensauna een uitkomst. Naast de positieve werking op de luchtwegen kan een bezoek aan de zoutsteensauna bijdragen aan een verbetering van het functioneren van de schildklier.

Deze zoutsteensauna is bij Thermen Holiday in Schiedam (Provincie Zuid-Holland) gespot.

Pakistaanse oeroude zoutsteen blokken vormen de basis van deze sauna!

Oeroude blokken zoutsteen rechtstreeks uit noord Pakistan vormen de basis voor deze bijzondere sauna. Het zout is 260 miljoen jaar geleden ontstaan door uitdroging van een oerzee. De kleuren zijn gevormd door mineralen in de aardbodem.
Deze saunacabine heeft een gemiddelde temperatuur van 70°C.

Deze Pakistaanse zoutsauna is bij de Veluwse bron in Emst (Provincie Gelderland) gespot.

Even wegdromen in deze kleurrijke zoutkristallengrot?

Deze zoutkristalgrot mag zeker niet ontbreken tijdens je dagje sauna. Onze Zoutkristalgrot is uniek in Nederland door zijn grootte en locatie. Wanneer je afdaalt van de trap de grot in, is de verwachting groot. Deze wordt meer dan voldaan bij het openen van de deur. Hier bevindt zich een ruimte van onder naar boven bedekt met zoutkristallen.

De Zoutkristalgrot zuivert de longen, verzacht de luchtwegen en stimuleert de doorbloeding. In deze sauna vinden de klankschaalsessies plaats.

Deze zoutkristalgrot is bij Sauna Deverana in Den Bosch (Provincie Noord-Brabant) gespot