Hoe kun je thuis genieten?

De sauna wint aan steeds meer populariteit. Niet alleen helpt de warmte van een sauna ons ontspannen, ook blijkt uit recent onderzoek dat een regelmatige saunagang onze gezondheid aanzienlijk verbetert en zelfs onze levensduur verlengt. De sauna is hot. Om die reden snellen we ons steeds vaker richting een luxe resort. In deze blog laten we u zien hoe u ook thuis kunt genieten van een heerlijke sauna.
‘Te weinig ruimte’ is een vaak genoemde dealbreaker als het gaat om de aanschaf van een eigen sauna . Toch wordt de beschikbare ruimte een steeds minder belangrijk criterium.

Zo zijn de meeste sauna’s tegenwoordig volledig op maat te leveren, zodat elke ruimte benut kan worden. Daarnaast heeft u de keuze uit een enorm assortiment buitensauna’s, waarmee u het ruimtegebrek in uw woning zelfs volledig kunt omzeilen. Hieronder doen we u nog enkele andere suggesties om met minimale ruimte toch te kunnen genieten van een eigen sauna.

Geen sauna wel een bad? Zo kom je ook tot rust!

De Saunadouche

Het Nederlandse ‘Dutchwaters’ komt dit jaar met een nieuwe innovatie: de saunadouche. In de saunadouche kunt u genieten van zowel een dagelijkse douche als een ontspannende saunagang. Deze praktische cabine is daarmee een ideale aanvulling in iedere badkamer. De standaard afmeting van de cabine is 100 bij 140 cm en is daarmee te vergelijken met de afmeting van een hoekbad. Naast een douche bevindt zich in de cabine een verplaatsbare zit- en voetenbank van abachi-hout. Hierop kunnen twee personen genieten van een heerlijke sauna. Zodra de bankjes zijn opgeruimd, kan er in de cabine gedoucht worden. De binnen- en buitenwanden van de saunadouchecabine zijn geïsoleerd en behandeld tegen vocht en water.

Met een combisauna geniet u van twee verschillende sauna’s in één cabine. De combisauna is daarmee een geliefde keuze voor saunaliefhebbers met beperkte ruimte. De cabine beschikt over zowel een infraroodstand als een Finse kachel. Door de Finse kachel te activeren, creëert u een traditionele sauna, waarin u in ontspannende warmte volledig tot rust kunt komen. De infraroodstand, daarentegen, tovert de cabine om tot een hoogwaardige infrarood sauna waarin uw lichaam middels intense hitte van binnenuit wordt opgewarmd. Hiermee wordt verlichting gebracht aan spier- en gewrichtspijn. U geniet dus met minimale ruimte van twee compleet verschillende sauna-ervaringen.