Home » Alles over Sauna » Oorsprong » Japanse Onsen

Japanse Onsen

De geschiedenis van de Japanse Onsen

In Japan kent men naast de Sentoo ook nog een ander soort badcultuur, badplaatsen waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijke warmwaterbronnen. Deze baden noemt men 'onsen'.

Japanse Onsen

Onsen iets voor ons?

Heetwaterbronnen
Traditionele Onsen Japan is een vulkanisch actief eiland. In heel Japan vindt men in de omgeving van vulkanen warmwater- bronnen, zwavelbronnen en geisers. Sommige bronnen zijn gloeiend heet, andere hebben een aangename temperatuur. Op veel plaatsen zijn er baden om die bronnen heen gebouwd, deze baden worden Onsen genoemt.

Geneeskrachtige Onsen
Het water in de Onsen dient warmer dan 25 graden te zijn en wordt, op natuurlijke wijze, door de vulkanische activiteiten verwarmd. In het warme water zitten allerlei stoffen, waaronder mineralen die een geneeskrachtige werking hebben. Naast de geneeskrachtige werking zijn deze mineralen ook gezond voor de huid. Het baden in Onsen bestaat al meer dan 1000 jaar. Men merkte dat gewonde soldaten veel baat hadden bij het baden in de geneeskrachtige Onsen. Vroeger ging het baden in de Onsen gemengd, maar ongeveer halverwege de negentiende eeuw heeft men het gescheiden.

Hokkaido Onsen

Reinigen van het lichaam
Voordat men de Onsen ingaat, wordt het hele lichaam gereinigd. Alle zeep- resten dienen goed afgespoeld zijn. Badkleding is niet toegestaan, met badkleding aan kan het lichaam niet goed gereinigd worden.
Woordenlijst:

Warmwaterbron » (ook wel warme bron of hete bron genoemd) Bron die bestaat uit geothermisch verwarmd grondwater uit de aardkorst. Dergelijke bronnen komen overal ter wereld voor, waaronder in oceanen.
Geiser » Een door aardwarmte verwarmde natuurlijke heetwaterbron, die op min of meer gezette tijden een mengsel van heet water en stoom de lucht in spuit. Het is een vulkanisch verschijnsel.
Zwavelbron » Plaats waar water dat veel waterstofsulfide (zwavelwaterstof) bevat uit de aarde komt.
Onsen » Japanse benaming voor de baden die om bronnen gebouwd zijn.

Externe links:

Meer uitleg over onsen van wikipedia.org
Interessante links over Japan van japan.startpagina.nl


Twitter deze Actie


Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]