Niet zo naakt als je misschien denkt, zo blijkt uit de cijfers.

Meer dan tachtig procent van de tijd die je in een wellnessresort doorbrengt, ben je bedekt. Zo zijn er nog veel meer vooroordelen over een wellnessbezoek. Kom, ontspan!

Er zijn nog steeds mensen die naakt als grote drempel voor een dagje sauna zien. Dit terwijl je eigenlijk bijna alleen maar bedekt bent tijdens je bezoek. Sterker nog: in de restaurants en op de terrassen is een badjas zelfs verplicht. Ook als je rondloopt in de tuin of binnen het wellnessresort, heb je een badjas aan of een handdoek om. Alleen onder de douche en in de baden en sauna’s ben je naakt. Je hangt dan je handdoek of badjas aan een van de dichtstbijzijnde haakjes. In een droge sauna (maar niet een stoombad, waar de lucht heel vochtig wordt) kun je er zelfs voor kiezen om een dunne hamamdoek om te slaan. Overigens lig of zit je vanuit hygiënisch oogpunt in de sauna altijd op een handdoek.

Binnen een half uur gewend

Waarom we soms moeite hebben met bloot heeft twee redenen, volgens deskundigen. We voelen ons kwetsbaar zonder kleding, of voelen schaamte omdat we denken dat iedereen naar ons kijkt. En dat is totaal onnodig: gasten komen in een wellnessresort voor hun gezondheid, om te relaxen, of beide. Bovendien heerst in de sauna geen cultuur van ‘kijken en bekeken worden’, zoals je soms wel op het strand voelt. Goed om te weten misschien: op de plekken waar je meestal bloot bent, is het licht gedempt. Je staat dus letterlijk niet in de schijnwerpers. Het voelt zo natuurlijk, dat de meeste mensen binnen een half uur in de sauna al gewend zijn om af en toe naakt te zijn.

Bloot is normaal

Bedenk ook: er zijn meer situaties waarin je naakt bent waar anderen bij zijn. En daar kijkt niemand van op. Je doucht na het sporten toch ook niet in je zwembroek of bikini? Dus stop die badjas en die grote handdoek in een tas (vergeet niet dat boek dat je al heel lang wilt lezen) en plan een wellnessdagje. Een saunabezoek voelt als een kleine vakantie. Je rust uit en laadt op. Bovendien heeft het allerlei gezondheidsvoordelen; zo krijgt je immuunsysteem een boost. Het zou zonde zijn hier niet van te profiteren, omdat je bang bent om (even) bloot te zijn. Vind je dit toch nog te spannend: de meeste resorts hebben elke week een badkledingdag, waarop het verplicht is badkleding te dragen.

Bron: www.ed.nl
Aangeboden door: www.dagjewellness.nl

Foto: © Dagjewellness.nl