* Jacuzzi: Deze hydrotherapie heeft een helende werking door de injectie van warme lucht en water onder hoge druk. Dit zorgt voor een warm bruisend waterbad (tussen de 36 & 39 graden celsius) waar de vele jets u een relaxerende massage geven van kop tot teen.

* Finse Sauna: een traditionele Finse (droge) sauna met een temperatuur tussen de 70 & 90 graden celcius en een relatieve vochtigheid van 5 à 15%

* Infrarood Stralers: de “Full Spectrum” IR stralers werken men met infrarood stralingswarmte, deze gaan inwerken op spieren en gewrichten, ideaal voor spier-en gewrichtspijn (zoals verstuiking, stijve spieren, reuma en artritis).

* Turks Stoombad:de Turkse hammam met eucalyptus is een weldaad voor neus & luchtwegen. De temperatuur bedraagt hier tussen de 40 en 45 graden celcius en de relatieve luchtvochtigheid is 100%. Door de hoge vochtigheid voelt de stoomcabine even warm aan als een Finse sauna van 90° graden celsius.

* Inloop Regendouche
* Ligzetels & Relax Hoekje

Houtgestookte Sauna: In de houtgestookte sauna is er plaats voor +- 10 personen . De aangename warmte wordt bekomen op een milieuvriendlijke manier, het stoken van hout is immers meer milieuvriendelijk dan het stoken op electriciteit. Door het verstoken van hout krijg je een aangename geur en kan je genieten van een knetterd haardvuur wat de sfeer totaal anders maakt in de houtgestookte sauna.De temperatuur ligt tussen de 70 en 95 graden Celsius en de relatieve vochtigheid tussen de 5 en 15 %. Doordat de relatieve vochtigheid erg laag is kunt u het tussen de 8 en 15 minuten in de sauna cabine verblijven.

Finse Kota: Het begrip Kota verdient enige nadere toelichting. De Kota, spreek uit als Kotta, was destijds de behuizing van de Samen, zoals de Laplanders bij voorkeur genoemd willen worden. Hun Kota’s waren niet veel meer dan een aantal stevige stokken in een kring, van boven zodanig samengebonden, dat er een gat vrij bleef om de rook van het houtvuur in het midden van hun wig-wamvormige tent af te voeren. De bekleding van de stokken bestond doorgaans uit rendierhuiden. De huidige Kota’s zijn min of meer hiervan afgeleid maar gelukkig veel gerieflijker. In onze Finse Kota (ookwel Finse Keefer genoemd) kan je lekker tot rust komen tussen de rendierhuiden. Tijdens de koudere en natte dagen geeft onze kota een prima beschutting tegen weer en wind. Je kan in de kota makkelijk vertoeven met +- 8 personen om wat bij te praten.

Stortemmer: Ga vanuit de saunahut de frisse buitenlucht opsnuiven. Je longen raken zo de warme lucht snel kwijt. Hierdoor zal je lichaam op een rustige manier beginnen met afkoelen. Mocht je het aandurven, spoel ja dan even af onder de stortemmer. Het zwembad zorgt voor verdere afkoeling waarbij de poriën in de huid zich sluiten wat een tintelende sensatie oplevert.

Luxe Jacuzzi: De hydrotherapie heeft een helende werking door de inject van warme lucht en water onder hoge druk. Dit zorgt voor een warm bruisend waterbad (tussen de 36 & 39 graden celsius) waar de vele jets u een relaxerende massage geven van kop tot teen. In de luxe jaccuzi kan u met +- 7 personen, deze bevat maar liefst 6 pompen en 70 jets voor een zalige massage. In de jacuzzi kan u eveneens genieten van een watershow met licht therapie.

Verwarmd Zwembad: Het privé openluchtzwembad heeft maar liefst een inhoud van 55000 liter water dat constant verwarmd wordt tot 28 à 30 graden.Na een privé sauna gang en de daarbijhorende afkoelende douche, is het heerlijk om u buiten in dit warme water te ontspannen. Daar de buitentempertuur kouder is dan het water, kan uw hoofd nog verder afkoelen van de sauna-sessie. Bij een binnenzwembad is deze temperatuur niet haalbaar omdat dan de omgevingstemperatuur nog warmer moet zijn wegens condensatie. Bij zwemmen worden een groot aantal spieren gebruikt zonder deze te overbelasten. Onspannen van de spieren kan dan weer door gewoon te drijven in het water.

Privé Tuin: De privé tuin heeft een oppervlakte van ongeveer 800m², hier kan je zalig tot rust komen tussen het groen en naast de japanse koivijver. Verder vind je hier een een overdekt prieel met zitplaatsen tot 10 personen.

Utopia, Privé Wellness

Frans v d Perrekaai 1
9400 Ninove - Okegem , België

+32 54 32 50 82

Belevenissen

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste?

Deel jouw ervaring bij Utopia, Privé Wellness

Velden met een * zijn verplicht. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.