Brons Arrangem.

Ontvangst met koffie of thee en Hölterhofje. Een gerecht naar keuze uit onze sauna menukaart(1...

€ 36,50 p.p.

Huize Hölterhof is geen gewone sauna, zelfs geen gewoon wellnessresort. Huize Hölterhof is uniek. Zodra u arriveert, voelt u het al. Omringd door majestueuze bomen die het zonlicht filteren, ligt het fraaie landhuis in Engelse stijl. Geniet van een prachtig wellness-hotel in hartje Twente!

Huize Hölterhof is een bijzonder landhuis met een roemrijk verleden. In 1913 werd het in opdracht van de Twentse textielbaron Gijs Jannink gebouwd. Hij had nog een huis in Enschede en bestemde het landhuis tot het zomerverblijf voor zijn familie. Jannink ging geregeld op zakenreis naar Engeland en deed daar inspiratie op voor Huize Hölterhof. De bekende landhuisarchitect De Clerq uit Den Haag ontwierp het zomerverblijf met zijn rieten dak, fraaie dakkapellen en romantische torentje. In de Tweede Wereldoorlog werd Huize Hölterhof door de Duitsers bezet. Gijs Jannink was inmiddels opgepakt, omdat hij Britse piloten onderdak had gegeven in zijn andere huis in Enschede. Huize Hölterhof werd later door de geallieerden gebombardeerd. Gelukkig (voor ons) kwamen die bommen in de wei terecht waardoor het landhuis bespaard werd.

Pas vijftien jaar na de Tweede Wereldoorlog, in 1960, kreeg Huize Hölterhof weer een permanente bestemming. Het werd een vakantie- en conferentieoord, later ook een hotel. Dat hotel raakte uiteindelijk in verval en sloot z’n deuren. Het landhuis heeft nu een nieuwe eigenaar en is grondig verbouwd en aangepast aan de eisen van deze tijd. Daarbij zijn vele authentieke details bewaard gebleven. Zo ziet u fraaie oude tegels, schitterende lambriseringen en veel gebruikte open haarden. Stap de gloriedagen uit het verleden binnen en beleef hier het mooie, rustige Twente van vroeger!

Huize Hölterhof

Huize-Holterhoflaan 10
7534 PH Enschede , Nederland

0534-605570

Belevenissen

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste?

Deel jouw ervaring bij Huize Hölterhof

Velden met een * zijn verplicht. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.