Na vele goede verhalen nemen we zelf een kijkje…..

Na veel goede verhalen over Thermen Goirle hebben we vandaag zelf eens de proef op de som genomen. In goed gezelschap van mijn man volgen we maps richting Goirle. Al snel nadat we de afslag van de snelweg genomen hebben, staan er wegwijzers, da’s mooi!

Aankomst en ambiance

Als we het terrein op komen rijden, zien we een aantal auto’s staan. Het is 11:30 en nog erg rustig. We bellen aan, we zien niemand bij de receptiebalie maar al snel wordt de deur automatisch geopend en worden we welkom geheten door de receptioniste. De ruimte is royaal en er staat een gezellig zitje. Er wordt gevraagd of we bekend zijn: er volgt een korte uitleg en we krijgen een plattegrond en een lockerbandje mee.
De kleedruimtes met de kluisjes zijn schoon, de kluisjes zijn royaal genoeg: de saunatas kan er met enige moeite bij. We passeren de “kapsalon” waar spiegels en een 2 tal föhnen liggen. Dat is fijn voor straks; kan ik met mijn blote gezicht toch enigszins toonbaar naar buiten.

Rust en ruimte

Het is overal aangenaam rustig. Buiten vullen zwembaden, dompelbaden, bubbelbaden, waterpartijen, gezellige zitplekken en ligbedden de grote tuin. Het zonnetje laat zich af en toe zien dus dat beloofd een mooie dag. We hebben gekozen voor het Hamam Experience arrangement. We genieten van een cappuccino en overheerlijke appelgebak met slagroom: Ik kies voor warm: nog lekkerder! Daarna is het tijd om kennis te maken met de saunaruimte. Het eerste wat mijn man zegt als we de deur door komen is “Wat een rust, zo moet een sauna zijn!” Ik moet toegeven dat hij gelijk heeft. We hebben wel eens sauna’s bezocht waar het echt TE druk was.

De doucheruimte is royaal en voorzien van douchegel en shampoo. We lopen eerst samen door de hele ruimte: er zijn zoveel saunacabines, Turkse stoombaden, een infrarood-cabine, een sneeuwcabine met echte sneeuw!, zoutwaterbaden. Er is ook een groot zoutwaterbad. Dat wordt moeilijk kiezen! Er heerst een serene rust, een prettige bijkomstigheid. De gehele ruimte straalt warmte uit door de aankleding.

Restaurant

Het restaurant is royaal van opzet; op de bar staat een grote schaal met dropjes ( die werd de hele dag bijgevuld!). Aan de wand een kast vol leesvoer: altijd fijn.. De ruimte is opgedeeld in een aantal gezellige “kamers” waar veel “luie” stoelen staan. Boven is nog een ruimte waar fijne bedden staan, compleet met kussentje en een deken. Hier doe ik straks een tukje, maar eerst een lekkere lunch.
We mogen kiezen uit een maaltijdsalade. Mijn man kiest de carpaccio salade. Ik kies de salade met vis. De beste keus wat mij betreft: de coquille was boterzacht. Geserveerd met een schaaltje brood en boter maakte het een volwaardige lichte maaltijd.

Sauna & Hammam experience

Om ons lichaam een beetje te laten wennen, nemen we de 60 gr. sauna. Ik miste de zandloper in deze sauna. Om de zoveel tijd was het net alsof er iemand water kwam opgooien. Een aangename warme wind ging dan even door de ruimte. Een fijn begin van de dag.
Later gaan we door naar de hammam en wachten we met onze voeten warmend in het voetbad op het oosterse plein. Daar worden we stipt op tijd door 2 dames begeleid naar de open hammam ruimte. Het wordt een echte experience: een bijzondere beleving! Na een grondige reiniging met een scrubhandschoen worden we bedekt met een deken van geurend schuim. Daarna is het alsof je door wolken gestreeld wordt: zooooo zacht!

De tinteling die de opgietingen met warm water teweeg brengen is verrassend. Daarna een stevige massage.. alles zeer discreet. Aan het einde van de behandeling werd een naar citrus geurende bodyspray gebruikt. Het resultaat is een super schoon en fris gevoel. Onder het genot van een kopje Turkse thee met een Turkse lekkernij in het aangrenzende theehuisje, genieten we na. Het is een behandeling die de dag compleet maakt: een schoner gevoel kun je niet krijgen.

In onze beleving is Thermen Goirle een oase van rust. Zeker komen we terug; we hebben nog lang niet alle cabines uitgeprobeerd; daarvoor is een dag echt veeeeel te kort.

Schietberg 1
5051NZ Goirle
0135341949
www.thermengoirle.nl