Dubbel feest bij Thermen Berendonck! Onze eigen opgiettoppers – Joes Hermsen en Sigrid van Rijswijk – zijn namelijk bekroond met een eerste plek tijdens het Nederlands Kampioenschap opgieten. Joes en Sigrid wonnen in de categorie ‘team’. De tweede plek in deze categorie was voor onze Thermen Berendonck saunameesters Shannon Kooista en Lukasz Dluzniewski. En, nummer drie in categorie ‘team’ werden Carline, René en Dyllan van Thermen Soesterberg. Dit jaar werd voor de zesde keer het Nederlands Kampioenschap Aufguss georganiseerd en ons eigen resort was het podium van de finales van de beste Nederlandse Aufguss singles én teams.

Het Sauna Theater van Thermen Berendonck was vrijdag 24 juni en zaterdag 25 juni het toneel van twintig unieke opgietshows die beoordeeld werden door een internationale vakjury. Opgiettoppers die zich hadden geplaatst voor het NK, kwamen uit heel Nederland richting Wijchen. Het evenement was een groot succes, zéker voor onze eigen saunameesters. Met de show ‘The One’ ontvingen Joes en Sigrid de hoogste jurybeoordeling in de categorie ‘team’ en daarmee behaalden zij de eerste plek!

Winnende shows

Niet alleen de saunameesters van Thermen Berendonck, maar ook die van onze zusjes vielen in de prijzen. Zo werd Laura Leenders met haar show ‘Two Blue Lines’ eerste in de categorie ‘singles’. In deze categorie vielen óók Joes (3e plaats) én Sigrid (2e plaats) in de prijzen. Alle kampioenen plaatsen zich voor de WM Aufguss 2022 die dit jaar in het splinternieuwe Sauna Theater bij Thermen Bussloo plaatsvindt.

Directeur Fabian Dolman: “Ik ben enorm trots op onze geweldige medewerkers die als deelnemer hebben laten zien welke kwaliteiten we in huis hebben. Ze zijn de terechte winnaars van dit mooie evenement. We kijken alweer uit naar het grootste sauna-event van het jaar; het WK opgieten in Thermen Bussloo in september”

Aufguss WM 2022 in nieuw Sauna Theater bij Thermen Bussloo

Tijdens de ‘grande finale’ –  het Aufguss WM van 12 t/m 18 september – strijden alle kampioenen voor de titel: beste saunameester ter wereld. Alle saunameesters worden hierbij opnieuw beoordeeld door een internationale jury en de jury kijkt hierbij naar aspecten als: thema, geuren/dosering en techniek. Er zijn altijd twee categorieën: individueel (singles) en teams.

De shows van wereldniveau zullen dit jaar voor het eerst in het nieuwe Sauna Theater van Thermen Bussloo plaatsvinden. Het Sauna Theater is nu nog in aanbouw, maar zal rond het Aufguss WM voor het eerst geopend worden. Het belooft een unieke plek te worden, vergelijkbaar met het Sauna Theater van Thermen Berendonck.