Het winterse noorderlicht, zomerse middernachtzon en ongerepte bossen

Finland kenmerkt zich als het land van de zomerse middernachtzon, het winterse noorderlicht en de ongerepte bossen die zich scherp aftekenen tegen een helblauwe hemel. Door dit schilderachtige profiel zou je bijna vergeten dat het ‘land van de duizend meren’ tevens beschikt over een diepgewortelde saunacultuur. In deze blog nemen we u mee op reis langs alle mogelijkheden voor een heerlijk bezoek aan de sauna, tijdens een ontspannende vakantie in Finland.

Winter
Lente
Zomer

Finland telt naar schatting anderhalf miljoen sauna’s in vele soorten en maten: van moderne infraroodsauna’s tot traditionele rooksauna’s. Niet verwonderlijk, aangezien de sauna in de Finse maatschappij een sleutelrol speelt. Zo is de sauna regelmatig het decor voor politieke beslissingen, diplomatiek overleg, uitbundige feesten en – vroeger – zelfs bevallingen.

De sauna zit bij de Finnen in het bloed. Niet voor niets heeft het land haar eigen saunamuseum in Muurame, waar de hele Finse saunageschiedenis gepresenteerd wordt. Als saunaliefhebber mag een ontspannende vakantie naar Finland dan ook niet ontbreken op uw bucketlist. Hieronder enkele tips om van uw reis een onvergetelijke sauna-ervaring te maken.

Interessante link

  • Meer informatie over Finland (Wikipedia)