Home » Alles over Sauna » Rituelen » Oorkaarsen

Oorkaarsen

Oude rituelen zijn helemaal in

Ook een echte trend in de saunabranche: de steeds vaker voorkomende rituelen. Dit zijn vaak zeer oude rituelen en passen heel goed bij een dagje sauna. Oorkaarsen genieten een groeiende belangstelling, steeds meer sauna's hebben de oorkaars in hun beauty assortiment opgenomen.

Oorkaarsen

Ontspannen Oren

Oorkaars De kracht van het vuur heeft de mensheid al sinds de oertijd geboeid. Ook de oorkaarsen genieten dezelfde groeiende belangstelling. Al eeuwen zijn zij dan ook als warmteceremonie in verschillende culturen bekend. Zij hebben geschiedkundige wortels zowel bij de steppen-volkeren van Siberië en Mongolië als in Azië en bij de Zuid en Noord Amerikaanse Indianen. Oude rotsschilderingen tonen de toepassing van oorkaarsen bij inwijdingsrituelen en medicinale ceremoniën. Door de Hopi's, de oudste Pueblostam, die een grote geneeskundige kennis en een hoge spirituali- teit bezitten, kwam dit gebruik naar Europa.

De oorkaarsen worden nog steeds gemaakt volgens een geheim origineel oud recept. Er worden uitsluitend fijne honing- extracten, 100% zuivere bijenwas, fijngestampte traditionele Indiaanse medicinale kruiden alsmede salie, johannes- kruid en hoog geconcentreerde etherische salie-essences gebruikt. Zonder compromis gebruikt men enkel bestrijdingsmiddel vrij en niet chemisch behandeld katoen.

Werking van de oorkaars

Fysische werking: Een lichte onderdruk (schouweffekt) in de oorkaars en een trilling van de stijgende lucht, te wijten aan de natuurlijke beweging van de vlam, geven een lichte massage aan het trommelvlies en de gehoorgangen. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd en is er onmiddelijk effect op de drukregeling in het oor.

De gekende toepassingsterreinen zijn: gehoorstimulatie; neus-, keel-, frontale- en paranasale irritaties ten gevolge van verkoudheid; oorsuizen en oortinteling; drukcompensatie in geval van hoofdpijn en migraine; heesheid; voorkomen van ooronstekingen; activeren van de lokale bloedcirculatie, het lymfesysteem en het metabolisme; stimulatie van de energiecurculatie en eventueel losmaken van oorsmeer. Ze worden ook gebruikt voor ontspanning, relaxatie, hyperactiviteit, zenuwachtigheid en stress.

Bekijk hier het uitgebreide aanbod van hoogwaardige wellness producten.

Woordenlijst:


Rituelen » een serie handelingen die gezien worden als een gebruik en bepaald zijn door achtergrond en cultuur.
Oorkaars » met de hand gerolde stroken linnen, gedrenkt in bijenwas en geneeskrachtige kruiden.
Ceremonie » een plechtigheid die een belangrijke gebeurtenis markeert.
Tijdens een ceremonie worden rituele handelingen uitgevoerd, die vaak strikt vastgelegd zijn.
Hopi » vormen een indianenvolk in het noordoosten van Arizona in de Verenigde Staten van Amerika.

Externe links:


Meer uitleg over oorkaarsen van wikipedia.org
Mogelijkheid tot het bestellen van oorkaarsen op oorkaarsen.info
Aanverwant artikel de hopi's van wikipedia.org


Twitter deze Actie


Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]