Spiritueel

Traditioneel wordt de etherische olie dan ook gebruikt om stress af te bouwen en het immuunsysteem te stimuleren. Rozenhoutolie wordt geassocieerd met de kruinchakra en kan onder de juiste omstandigheden het effect hebben dat deze chakra zich opent. Het gebruik van Rozenhout is waardevol op het spirituele vlak.

Contra- indicatie: kan bij gevoelige personen, bij puur gebruik op de huid, irritaties veroorzaken. Het gebruik van rozenolie kan werken bij depressiviteit, angst en stress. Het kan effectief zijn bij vermoeidheid, stijve spieren, huidirritaties en huidaandoeningen.

Rust en ruimte in je hoofd

Gebruiksmogelijkheden

  • Bij vermoeidheid; meng twee druppels Rozenhout, drie druppels Sandelhout en drie druppels Ceder met 25 ml. Amandel olie. Hiermee naar behoefte masseren.
  • Bij rimpels, huidaandoeningen; meng acht druppels Rozenhout met een eetlepel Tarwekiem olie en behandel de huid 2x dagelijks met dit mengsel.
  • Bij geïrriteerde huid; meng vijf tot tien druppels Rozenhout met een eetlepel St. Janskruid olie en wrijf hiermee de geïrriteerde plaatsen in.

Voorzichtig!

Essentiële oliën zijn een prachtig geschenk van de natuur maar vervangen nooit een arts. Wij raden U aan om bij inwendig therapeutisch gebruik een geneeskundige te raadplegen. Essentiële oliën nooit zonder deskundig advies puur op de huid, in de ogen of op slijmvliezen aanbrengen.

Bij twijfel aan over- gevoeligheid een klein beetje essentiële olie op de huid aan de binnenkant van de elle boog aanbrengen. Is er na 24 uur geen reactie opgetreden, dan is er hoogst waarschijnlijk geen overgevoeligheid te verwachten.

Woordenlijst

Kruinchakra
Het zevende chakra, ook wel Sahasrara genoemd, wordt gesitueerd boven het hoofd.
Chakra
Een term uit de traditionele Indiase geneeskunde voor plaatsen in het veronderstelde energielichaam van de mens die binnen die traditie van belang worden geacht voor hun levenskracht.