Medicinaal

Tea tree is vet oplossend en de tea Tree Olie heeft een bijzonder heilzame werking. Het kan onverdund worden aangebracht op geïnfecteerde plaatsen zoals puistjes, steenpuisten, aften, insectenbeten etc. Neusverstoppingen verminderen snel door Tea Tree Olie te inhaleren.

Ondanks de sterk antiseptische werking irriteert Tea Tree Olie niet, is schimmelwerend, kiemdodend en in tegenstelling tot chemische middelen, niet giftig. Het tast het gezonde weefsel niet aan en bevordert de normale celgroei en cel vernieuwing. Door zijn oplossend vermogen is Tea Tree Olie in staat diep door te dringen in huidlagen, abcessen, tandvlees en zelfs onder nagels. Het vermengt zich met pus in puistjes en ontstoken wonden en bevordert de uitscheiding ervan.

Enkele eigenschappen

  • Werkt zowel tegen virus-, bacteriële als schimmelinfecties (verkoudheid, griep, voetschimmel etc).
  • Werkt immuunversterkend.
  • Werkt ontsmettend en genezend (acne, blaren, wondverzorging etc).

Gebruiksmogelijkheden

  • Bij insectenbeten, blauwe plekken, puistjes, wondjes, olie puur op de huid deppen.
  • Bij verkoudheid, griep, inhalatie via aroma-streamer, inhalatiebeker, stomen of met de nieuwe luchtbevochtiger.

Voorzichtig!

Essentiële oliën zijn een prachtig geschenk van de natuur maar vervangen nooit een arts. Wij raden je aan om bij inwendig therapeutisch gebruik een geneeskundige te raadplegen. Essentiële oliën nooit zonder deskundig advies puur op de huid, in de ogen of op slijmvliezen aanbrengen. Bij twijfel aan overgevoeligheid een klein beetje essentiële olie op de huid aan de binnenkant van de elle boog aanbrengen. Is er na 24 uur geen reactie opgetreden, dan is er hoogst waarschijnlijk geen overgevoeligheid te verwachten.