Home » Alles over Sauna » Infraroodsauna » Finland

Infraroodsauna's

Gezond Ontspannen

Een infraroodsauna staat gelijk aan gezond ontspannen. Dit type sauna is anders dan de Finse sauna, waar het lichaam wordt verwarmd door warme lucht en stoom. In een infraroodsauna wordt het lichaam verwarmd met infraroodverwarming en infraroodstraling. Deze warmte wordt meteen geabsorbeerd door het lichaam. Daarnaast heeft een infraroodcabine een positieve effect op de spieren en gewrichten.

Infraroodsauna

Infraroodsauna

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Finland

Het land van de duizend sauna’s

Finland kenmerkt zich als het land van de zomerse middernachtzon, het winterse noorderlicht en de ongerepte bossen die zich scherp aftekenen tegen een helblauwe hemel. Door dit schilderachtige profiel zou je bijna vergeten dat het ‘land van de duizend meren’ tevens beschikt over een diepgewortelde saunacultuur. In deze blog nemen we u mee op reis langs alle mogelijkheden voor een heerlijk bezoek aan de sauna, tijdens een ontspannende vakantie in Finland.

Rooksauna Finland telt naar schatting anderhalf miljoen sauna’s in vele soorten en maten: van moderne infraroodsauna’s tot traditionele rooksauna’s. Niet verwonderlijk, aangezien de sauna in de Finse maatschappij een sleutelrol speelt. Zo is de sauna regelmatig het decor voor politieke beslissingen, diplomatiek overleg, uitbundige feesten en – vroeger – zelfs bevallingen.
De sauna zit bij de Finnen in het bloed. Niet voor niets heeft het land haar eigen saunamuseum in Muurame, waar de hele Finse saunageschiedenis gepresenteerd wordt. Als saunaliefhebber mag een ontspannende vakantie naar Finland dan ook niet ontbreken op uw bucketlist. Hieronder enkele tips om van uw reis een onvergetelijke sauna-ervaring te maken.

Helsinki
Helsinki, de bruisende hoofdstad van Finland, beschikte vroeger over tientallen openbare sauna’s, waar er nog een paar van over zijn. Eén van de bekendste is de Kotiharjun Sauna: een traditionele, hout gestookte sauna middenin het centrum van de stad. Nog beter is om een bezoek te brengen aan het eiland Vasikkasaari, dat vanuit de haven in vijftien minuten te bereiken is. Hier kunt u heerlijk ontspannen in uiteenlopende sauna’s die worden gestookt met verschillende houtsoorten. Vanaf het terrein heeft u tevens een schitterend uitzicht op de skyline van Helsinki.

Rooksauna
De ultieme sauna-ervaring wordt volgens de meeste Finnen beleefd in een authentieke rooksauna. Tijdens een reis naar het noorden, richting Fins Lapland, zal de rooksauna steeds vaker opdoemen. De cabine van deze sauna vult men voor gebruik met de rook van het brandende hout in de kachel. Als de sauna eenmaal goed op temperatuur is – en ook de zwartgeblakerde wanden hun warmte afgeven – laat men de rook weer ontsnappen. Het achtergebleven aroma geeft ontspanning een extra dimensie. In Kiilopää, vlakbij het Nationale Park Urho Kekkonen, worden iedere zomer rooksauna’s opgestookt, waar u elke dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 15:00 uur en 22:00 van kunt genieten. De sauna’s liggen bovendien aan een natuurlijke bron, waarin u uzelf kunt koelen met een bergstroom van kristalhelder water.

Saunayoga
Ook yoga beoefent men in Finland het liefst in een sauna: een ervaring die tijdens uw saunarondreis door Finland niet mag ontbreken. De yogasauna’s van Fins Lapland worden opgestookt tot zo’n vijftig graden Celsius. In die warmte worden vervolgens zo’n zes oefeningen gedaan: een weldaad voor zowel lichaam als geest.


Twitter deze Actie


Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]