Home » Sauna Nieuws » Sauna, Thermen & Wellness Nieuws 2018

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

Rust en sereniteit zijn woorden die sauna en thermen kenmerken, echter de branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Klanten van sauna Thermen Houten zijn boos

Op de failliete eigenaars

Datum plaatsing: 5 juli 2019

Failliete sauna Houten verkocht tot het einde nog strippenkaarten Klanten van sauna Thermen Houten zijn boos op de failliete eigenaars. Kort voor de wellness bankroet ging verkochten ze nog 129,50 euro kortingskaarten voor de hele zomer. Vaste klanten bij Thermen Houten en voelen zich goed belazerd. Volgens Joke moeten de eigenaren van de sauna geweten hebben dat de kaarten al snel waardeloos zouden zijn.

Faillissement kwam als een grote verrassing

Doek valt voor Thermen Houten

Rechter verklaart sauna failliet

Datum plaatsing: 4 juli 2019

Doek valt voor Thermen Houten De deuren van Thermen Houten zijn gesloten voor publiek. De sauna is deze week door de rechter failliet verklaard. In een droevig Facebookbericht laat de directie weten dat alle bedrijfsactiviteiten per direct zijn gestaakt. Niet alle bezoekers zijn met dit bericht bereikt. Een enkeling stond vanmorgen voor een dichte deur.

Bezoekers balen dat de sauna de deuren sluit

Sauna in Zuidwolde weer open

Na faillissement vorige eigenaar

Datum plaatsing: 2 juli 2019

Thermen Zuidwolde weer open Sauna Thermen Zuidwolde draait in de week van 1 tot en met 7 juli op proef en gaat daarna weer helemaal open. De vorige eigenaar ging in februari failliet wegens een huurachterstand. Pandeigenaren Jan van Egten en Jeannette van Putten besloten in maart van dit jaar het pand zelf te gaan exploiteren en zijn 3 maanden bezig geweest met verbouwen.

“Het is ontzettend spannend dat we weer opengaan"

Hoe ga je verantwoord naar de sauna

Wanneer het 32 graden is

Datum plaatsing: 1 juli 2019

Thermen Berendonck in Wijchen zelfs bij hittegolf Wanneer de stranden op hete dagen vol liggen, kun je bij de sauna's en wellnessresorts in alle rust zwemmen en zonnen. Maar waar moet je rekening mee houden wanneer je in tropische temperaturen een bezoek aan een sauna brengt? Bruekers vindt de sauna in de zomer een goed alternatief voor de drukke stranden en zwembaden.

Door saunabezoek verdraag je zomerhitte beter

Puffen op de Berendonck

Oók in de bomvolle sauna

Datum plaatsing: 25 juni 2019

Thermen Berendonck in Wijchen zelfs bij hittegolf Duizenden mensen zoeken dezer dagen verkoeling. Of nóg meer hitte: de sauna Thermen Berendonck trok gisteren 600 bezoekers. ,,Wij merken geen terugloop in het aantal bezoekers als het zulk warm weer is”, zegt een woordvoerder van het complex. ,,Bezoekers blijven komen, omdat een saunabezoek goed is tegen de warmte.”

Eerst zweten, dan een verkoelend bad

Sauna met kunst, muziek en rafelrandje

De Saunakaravaan in Noord

Datum plaatsing: 7 juni 2019

Sauna met kunst, muziek en rafelrandje Het worden er steeds minder, maar ze zijn er nog: leuke, gekke, bijzondere ondernemingen. Ditmaal: de Saunakaravaan, een ‘houtje-touwtje’ sauna met hottubs, verscholen in Noord. „We hebben Lonely Planet gesmeekt om weg te blijven en niks over ons te schrijven. De ‘houtje-touwtje’ sauna-avonden worden mogelijk gemaakt door zo’n 20 vrijwilligers”

„Een artikel over ons? Liever niet”

Wellnessresort Thermen Berendonck per 1 mei geopend

Gemeente Wijchen is een unieke plek rijker

Datum plaatsing: 1 mei 2019

Thermen Berendonck in Wijchen geopend Gemeente Wijchen is een unieke plek rijker: wellnessresort Thermen Berendonck is open. Op 30 april opende Burgemeester Verheijen officieel én feestelijk de deuren van het gloednieuwe resort. Vanaf vandaag, woensdag 1 mei, zijn gasten welkom om te genieten van een wellnesservaring in oosterse sferen.

Na dertien maanden hard werken, zijn de deuren geopend

Stomadragers onterecht geweigerd in de sauna

Uit angst voor ongelukjes en zwembadbevuiling

Datum plaatsing: 16 april 2019

Stomadragers geweigerd in de sauna Stomadragers worden in sommige sauna’s gewei- gerd, uit angst voor ongelukjes en zwembadbe- vuiling. Stomaverpleegkundigen namen de proef op de som. Zij testten verschillende soorten stoma’s bij een zweminstructeur, die vier uur lang onder water is gebleven. Het blijkt dat er geen gegronde reden is om stomadragers te weigeren.

De huidplak van de stoma kwam door de warmte alleen maar vaster te zitten

Nieuwe generatie geeft Sauna Swoll een boost

Gasten worden nog meer in de watten gelegd

Datum plaatsing: 9 april 2019

Sauna Swoll Sauna Swoll maakt al 47 jaar naam en faam in de verre regio. Met de toevoeging van Jeroen van Weeghel en Thymen Melenhorst aan het manage- ment worden gasten nog meer in de watten gelegd. De mannen zijn 1,5 jaar geleden in het management gekomen. “De waardes van het bestaande manage- ment: gezelligheid en huiselijk, behouden we.

"Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg”

Stadshagen krijgt sauna, zwembaden en yogacentrum

Zwolle krijgt een onthaastingscentrum

Datum plaatsing: 25 maart 2019

Zwolle krijgt een onthaastingscentrum Zwolle krijgt een onthaastingscentrum aan de rand van Stadshagen en de Mastenbroekerpolder. Het biedt niet alleen wellness. De initiatiefnemers richten zich op zingeving (meditatie, yoga), uitrusten & beleven (sauna’s, zwembaden), doelgericht & actief (fitness, bootcamp) en gezondheid & medisch (fysio, acupunctuur).

Bij de Milligerplas was onvoldoende ruimte

Overname Fontana Resort Bad Nieuweschans

Door Familiebedrijf Quality Wellnessresorts

Datum plaatsing: 14 maart 2019

Overname door Familiebedrijf Quality Wellnessresorts Familiebedrijf Quality Wellnessresorts, dat al eigenaar is van de toonaangevende resorts Thermen Bussloo, Thermen Soesterberg en Thermen Berendonck (open 1 mei 2019), neemt kuuroord Fontana Resort Bad Nieuweschans in Groningen over. Daarmee is een nieuwe overname in de sauna- en wellnessbranche een feit.

Met de aankoop van 'Bad Nieuweschans' heeft de familie 4 wellnessresorts

Failliete Sauna Thermen in Zuidwolde dicht

Sauna Thermen Zuidwolde gaat vanaf komend weekend dicht

Datum plaatsing: 14 maart 2019

Sauna Thermen Zuidwolde dicht Volgens curator Eddy Heuzeveldt gaat het eerst om een tijdelijke sluiting. Hij is nog in onderhandeling met een partij die het saunacomplex mogelijk overneemt. Er moeten wat aanpassingen worden gedaan aan de sauna", aldus Heuzeveldt. Hij verwacht op korte termijn met meer duidelijkheid te kunnen komen.

"Het streven blijft een doorstart. Maar de boel moet nu even dicht om het 'tiptop' te maken

Vier medewerkers sauna Peize onwel

Hoogstwaarschijnlijk koolmonoxide

Datum plaatsing: 10 maart 2019

Vier medewerkers sauna Peize onwel, waarschijnlijk koolmonoxide Bij saunacomplex SpaWell in Peize zijn zondagochtend vier medewerkers onwel geworden. Volgens de brandweer is hoogstwaarschijnlijk koolmonoxide vrijgekomen. Het incident gebeurde voordat het saunacomplex open ging. De vier onwel geworden medewerkers zijn naar het ziekenhuis gebracht ter controle. Inmiddels zijn ze weer thuis.

Reserveringen die gemaakt waren werden geannuleerd

Spa One gaat enkele dagen proefdraaien

1 maart volledig geopend

Datum plaatsing: 21 februari 2019

Open dagen bij Spa One Op Landgoed Bergvliet opent het fonkelnieuwe Spa One vanaf vrijdag 22 februari haar deuren voor enkele proefdagen. Vanaf 1 maart is het complex volledig geopend en zijn alle faciliteiten gereed. Tijdens de proefdagen van 22 t/m 28 februari zijn nog niet alle faciliteiten geopend, maar je kunt alvast kennis maken met diverse faciliteiten.

Grootste en groenste wellnexcomplex

Geert en Janna sluiten Sauna Franeker

Na dertig jaar gaan ze genieten van hun pensioen.

Datum plaatsing: 1 januari 2019

Sauna Franeker gesloten Ruim 30 jaar geleden gingen Geert en Janna voor het eerst in hun leven naar een sauna. Ze wisten niet precies wat ze moesten verwachten; het feno- meen sauna was nog relatief nieuw in NL. Janna: ,,Wat was dát heerlijk! Als wij zo’n saunabezoek lekker vinden, dan zullen er vast meer mensen zijn die dit fijn vinden.”

Geert en Janna Hof sluiten per 1 januari de deuren van hun Sauna Franeker

Social Media


Twitter deze Actie
Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]