Home » Sauna Nieuws » Nieuws 2009 » 20 jarig bestaan Thermae 2OOO

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

De Sauna & Wellness branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna & Thermen.

SaunaNieuws

Nieuws 2009

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

20 Jarig bestaan Thermae 2OOO

Thermae 2OOO: 20 jaar jong, authentiek én vernieuwend!

Datum plaatsing: 20 april 2009

Met zijn herkenbare piramidevorm pronkend op de Valkenburgse Cauberg, is Thermae 2OOO bij veel mensen het bekendste wellnesscentrum van Nederland, met écht thermaal water en met authentieke wellness expertise. Sinds 2006 hoort Thermae 2OOO bij Apollo Hotels & Resorts en vinden er volop vernieuwingen plaats in dit bedrijf. Dit jaar viert Thermae 2OOO haar 20 jarig bestaan met een vernieuwend concept.

Thermae 2OOO World of Wellness

De kracht van de piramidevorm

Toen Thermae 2OOO in 1989 haar deuren opende, werd de droom van twee fysiotherapeuten verwezenlijkt. Vanuit hun praktijk hadden zij de overtuiging dat preventieve gezondheid meer aandacht verdiende: voorkomen is beter dan genezen! Daarnaast verbaasden zij zich over de beperkte aandacht voor herstellende patiënten. De bouw van een wellnesscentre met een piramidevorm als uitgangspunt, werd ingegeven door de kracht en de positieve energie die van de piramidevorm uitgaat. Hoe dan ook, onmiskenbaar heeft het gebouw een fascinerend lijnenspel en vormt het een opvallend element in het Limburgse heuvellandschap.

Expertise en onderwijs

Nu, 20 jaar later, staat de piramide symbool voor Nederlands oudste en meest bekende authentieke wellnesscentre. De wellnessbranche is sterk in opkomst is en structureel op zoek naar expertise, ook in de opleidingssfeer. Thermae 2OOO heeft inmiddels 20 jaar professionele ervaring, een grote diversiteit aan wellnessproducten, ervaren fysiotherapeuten en écht thermaal water wat haar tot een zeer interessante stageplaats maakt voor studenten van universiteiten en hogescholen. Dankzij deze link met onderwijsinstellingen, blijft Thermae 2OOO bovendien zelf goed op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen. Dit garandeert haar vooruitstrevend en innovatieve karakter, ook in de toekomst.

Thermaal water

De oorsprong ligt bij de bron, Thermae 2OOO is slechts één van de weinige wellnesscentra met oorspronkelijk thermaal water en gevestigd op de plek waar het heilzame, oerzuivere, mineraalrijke bronwater aan de oppervlakte komt. Het is afkomstig uit de 400 meter diepe bronnen die al meer dan 40.000 jaar in de kalkrijke Limburgse bodem verscholen liggen. Het is in de loop der tijd door en door schoon gefilterd, verrijkt met mineralen, heeft precies de juiste temperatuur (34 graden C) en bereikt via een kleine leiding de baden van het complex. Dit water heeft het hoogste kwaliteitslabel dat in Europa aan bronwater kan worden gegeven: ‘Ursprünglich reines Wasser,’ zo luidt het EC-predikaat.

Authentiek

Nederlands oudste wellnesscentrum onderscheidt zich ten opzichte van andere aanbieders in de groeiende wellnessbranche door het aanbieden van authentieke wellness. Naar Duitse normen is Thermae 2OOO ook een écht kuuroord. Bij de behandelingen wordt uitsluitend gewerkt met oorspronkelijke producten, zoals echte Ayurvedische oliën en pure honing. Natuurlijk is het in Thermae 2OOO vermakelijk vertoeven, maar de belangrijkste reden is het “als herboren naar buiten komen”. Gasten, die van een meerdaagse kuur gebruik maken, lopen zo in badjas van hun hotelkamer naar de baden.

Innovatie

Afgelopen periode is het complete saunalandschap vernieuwd, zijn er 3 nieuwe sauna’s bijgebouwd en 2 nieuwe horecaoutlets. Het culinaire aspect van wellness: van een exclusief 5-gangen diner in Restaurant Pure tot een knapperig verse salade met een gezonde vitaminecocktail bij het haardvuur in Brasserie de Lounge. Voor de komende jaren staan er nog veel meer vernieuwingen op stapel, zoals de bouw van een fitnesscentrum en 54 nieuwe hotelkamers.

Het nieuwe uitgaan

Thermae is trendsetter op het gebied van beleving, zoals ‘het vernieuwde uitgaan’. Vanaf 24 april organiseert Thermae 2OOO maandelijks de Thermae Lounge avonden. Een avond heerlijk ontspannen met partner of vrienden. Op de achtergrond relaxte tonen van een Lounge DJ, heerlijke fingerfood hapjes in Bar Delight, terwijl de professionele barkeeper de gasten voorziet van een luxueuze cocktail. Waar Thermae 2OOO normaliter om 23.00 uur zijn deuren sluit, duurt deze avond tot 1.00 uur ’s nachts.

Met een oppervlakte van zo’n 60.000 m2 is Thermae 2OOO één van de grootste wellness centers van Nederland. Bezoekers kunnen er genieten van binnen- en buitenbaden, sauna’s en stoombaden, whirlpools, schoonheidsbehandelingen en kuurprogramma’s.

Ga voor meer informatie naar www.thermae.nl


Twitter deze Actie


Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]