Home » Sauna Nieuws » Thermen Soesterberg mag uitbreiden met een buitensauna

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

De Sauna & Wellness branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Belanghebbend Soest helpt sauna een handje

Thermen Soesterberg mag van het college van Soest uitbreiden

Datum plaatsing: 25 april 2017

Thermen Soesterberg aan de Frits Koolhovenweg mag van het college van Soest uitbreiden met een buitensauna. Hoewel het bestemmingsplan daar eigenlijk geen mogelijkheid toe biedt, wordt daar met het afgeven van een omgevingsvergunning toch ruimte voor geboden.

De gemeente Soest is belanghebbend als eigenaar van de grond waarop het saunacomplex is gebouwd. De vorige eigenaar van de sauna ging in augustus 2016 failliet vanwege het tegenvallende bezoekersaantal. De hypotheek kon niet langer worden opgehoest. Ook ontstond er een grote schuld aan de belasting. De gemeente Soest had zelf een vordering van 160.000 euro aan achterstallige erfpacht.

De curator bewerkte een doorstart met het uitstekend aangeschreven welnesscentrum en hotel Thermen Bussloo in Voorst bij Apeldoorn. De nieuwe eigenaar, de familie Dolman, ging vrijwel onmiddellijk over tot een grootscheepse verbouwing. Inmiddels zit de loop er weer in. De reacties op de Facebookpagina van Thermen Soesterberg zijn enthousiast. De sfeer wordt als gezelliger beschreven. Voor een aantal bezoekers mag het wel wat minder druk zijn.

Bij de doorstart zijn er tussen de gemeente Soest en de nieuwe eigenaar afspraken gemaakt over de erfpacht. De schuld van 160.000 euro werd met 40.000 teruggebracht. Op de erfpacht is een korting van 25 procent gegeven bij betaling op de eerste dag van het begin van een nieuwe termijn. De saunaeigenaar gaat de verplichting aan om de grond eind 2020 te kopen van de gemeente voor 3.020.000 euro.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Soest zijn er geen afspraken vooraf gemaakt over het toestaan van een buitensauna. ,,Dat plan ontstond later, toen de verbouwing al in gang was gezet. Thermen Bussloo benaderde ons met de vraag of daarover viel te praten.''

Het college wil de exploitant de mogelijkheid bieden om aantrekkelijker te worden voor het publiek, zo valt in een stuk aan de raad te lezen. Omdat het om een afgesloten terrein gaat wordt het overschrijden van bouwgrenzen 'aanvaardbaar' geacht.

Het saunacomplex nabij het congrescomplex Kontakt der Kontinenten is nog maar een paar jaar oud. Het is de opvolger van de sauna aan de Amersfoortsestraat. Die moest in 2014 wijken voor de aanleg van een wildviaduct.

Bron: www.ad.nl


Lees ook:


Geschreven door , blogger voor SaunaGids en gebrand op alles wat maar een minimale temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]