Home » Sauna Nieuws » Nieuws 2008 » Finnen bedenken de sauna lift

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

De Sauna & Wellness branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna & Thermen.

Finnen bedenken de sauna lift

Finnen komen met overtreffende trap

Datum plaatsing: 10 december 2008

Dat Finnen gek (en trots) zijn op de sauna, mag bekend zijn. In Ylläs hebben ze nu echter de overtreffende trap gevonden: een saunagondel.

Sauna lift
In het wintersportgebied Ylläs in Finland zijn ze goed in het bedenken van originele concepten. Eerder bouwden de Finnen er al een sneeuwhotel. Om het nationale product van Finland extra te promoten (het land heeft vier sauna's voor elke vijf inwoners) hebben ze nu ook een heuse sauna in een skilift gehangen. Dat is nog eens een mooie manier om uit te kijken over de 330 kilometer lange piste van het skigebied.

Kwartier

Het vertrek is bovenaan in 'Café Gondel', dat ook het bergstation is van de skilift. Vanaf het bergstation maak je eerst de tocht naar beneden om vervolgens weer mee omhoog terug te gaan. Daar kun je in Café Gondel verder met je sauna-sessie of even douchen. In totaal duurt de tocht in de hete gondel een kwartier.

Compleet

De temperatuur in de gondel is met een afstandsbediening te regelen en ook water om de vochtigheidsgraad op peil te houden is gewoon beschikbaar. Met zijn houten banken en temperatuur die tot wel tachtig graden te regelen is, doet de gondel niet onder voor enige andere sauna. Door het weinig doorzichtige glas kun je er ook gewoon naakt zijn.

Bron: www.DAG.nl


Twitter deze Actie


Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]