Home » Sauna nieuws » Huize Hölterhof eindelijk weer open

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

Rust en sereniteit zijn woorden die sauna en thermen kenmerken, echter de branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Vernieuwde Huize Hölterhof opent haar deuren

Datum plaatsing: 4 januari 2016

Na bijna drie jaar gaat Huize Hölterhof eindelijk weer open. Zaterdag is het zover: het vernieuwde complex opent dan haar deuren.

Wij mochten alvast exclusief een kijkje achter de schermen nemen. De opvallendste verandering? De loskoppeling van het hotel-restaurant en het wellnesscentrum.

De grote vraag blijft: gaat het dit keer wel lukken met het landhuis in het buitengebied van Enschede? Vanaf 2007 is Hölterhof een wellness- en saunacentrum, en worstelde het onder meer met faillissementen en rechtszaken. In mei 2013 ging Hölterhof in de verkoop, maar niemand durfde erin te stappen.

De nieuwe eigenaren John Schippers (eigenaar RRS riolering) en zijn vrouw Griet – die de zaak gaat runnen – deden dat wel. Zij kochten het complex in de zomer aan en lapten het afgelopen half jaar de vervallen villa weer op. Voor een miljoen euro werd er verspijkerd aan de Hölterhof.

5 redenen waarom Huize Hölterhof het dit keer wél moet gaat redden

1. Geen weggevertjes meer op veilingssites

De vorige eigenaar Ronnie Keizer gaf het meermalen toe: zijn deal met vakantieveilingen.nl nekte hem uiteindelijk. Bezoekers kwamen met een aanbieding voor een prikkie naar het saunacomplex, maar brachten vervolgens te weinig geld in het laatje.

De nieuwe eigenaren John en Griet Schippers gaan het anders doen. ,,Ze maken elkaar helemaal gek in deze markt, maar wij gaan de entreeprijs niet voor een habbekrats weggeven”, vertelt John Schippers. ,,Die noodzaak is er ook niet.”

De nieuwe entreeprijzen zijn 24,50 euro voor een dagentree en 14,50 euro voor een avondbezoek.

2. Fietsers kunnen er weer terecht voor koffie met gebak

Een bekende fietsroute kwam nota bene langs Huize Hölterhof, maar de laatste jaren konden sportievelingen er niet terecht voor een kopje koffie met gebak. Op het complex waren namelijk alleen badjasgasten welkom.

Dat gaat veranderen. Er is nu een hotel-restaurant dat losgekoppeld is van het wellnessgedeelte. In het restaurant wordt onder leiding van chefkok Gerjan Ligtenberg een hoog niveau nagestreefd. Schippers: ,,Zeg maar het niveau Bib Gourmand, net onder Michelin.”

Voor de sauna-klanten is er een aparte brasserie, waar de prijzen lager liggen en het menu eenvoudiger is.

3. De sauna is behalve zomer- nu ook winterproof

Veelgehoorde klacht: Hölterhof was echt een ‘zomersauna’ . In die maanden kon je er heerlijk vertoeven op de ligweide en werd het zwembad veelvuldig gebruikt. Voor de koude wintermaanden was het echter niet zo geschikt, doordat bijna alles buiten is.

Door een recente verbouwing moet de sauna nu ook ‘winterproof’ zijn. Zo is de looproute langs de plek waar de meeste sauna’s zitten nu overkapt. Ook kan er binnendoor naar de nieuwe brasserie worden gewandeld.

4. Geen torenhoge ambities meer

Huize Hölterhof moest hét saunacomplex van Oost-Nederland worden onder de vorige eigenaar. Die ambitie hebben de nieuwe uitbaters losgelaten.

Schippers: "Dit is een kleinschalige sauna, zo moet je het zien. Saré in Oldenzaal is veel groter, maar dit moet knus, gezellig en professioneel zijn. In de sauna kom je ook voor rust, 100 gasten per dag zou een mooi aantal zijn.”

Bovendien heeft de ware reden om het hotel-restaurant aan te schaffen helemaal niets met geld te maken. “Mijn vrouw gaat de zaak runnen en mijn kinderen Romy (16) en Julian (14) willen hier later ook werken. De een doet de koksopleiding, de ander wil een eigen schoonheidssalon. Dat kan hier allemaal. Wat is er nou mooier dan met je eigen gezin een bedrijf te runnen? Uiteindelijk moet er winst gedraaid worden, maar het is niet de uitgangspositie van dit bedrijf.”

5. Het blijft een uniek stukje Enschede

Het landhuis, de tuin, het uitzicht over de weilanden: Hölterhof blijft een speciale locatie. De nieuwe eigenaren willen er in de zomer ook ‘bloomingdale’-achtige feesten gaan houden, inclusief bbq en DJ. Dat moeten een soort lounge-party's in zwemkleding worden.

Het rijksmonument aan het Aamsveen ligt op nog geen tien minuten rijden van de binnenstad, maar straalt een serene rust uit. ,,We verwachten een jaar aanlooptijd nodig te hebben, maar uiteindelijk gaan mensen dit prachtige stukje Enschede wel weer vinden. Daar ben ik van overtuigd”, besluit Schippers.

Benieuwd geworden naar Huize Holterhof? Kijk dan op www.holterhof.nl voor meer informatie.

Bron: www.tubantia.nl


Lees ook:


Geschreven door , blogger voor SaunaGids en gebrand op alles wat maar een minimale temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]