Home » Sauna Nieuws » Nieuws 2010 » Sauna & Beauty Oase wint duurzaamheidsverkiezing

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

De Sauna & Wellness branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.Sauna & Beauty Oase wint duurzaamheidsverkiezing 2010

Jarenlang investeren in energiebesparing met groot effect!

Datum plaatsing: 8 april 2010

Bedrijven worden steeds duurzamer. Vanuit economische motieven of overtuiging. Feit is wel dat het duurzaam ondernemen niet meer is weg te denken in de wereld van vandaag. Duurzaamheid gaat ons aan het hart gaat, vertelt Hans Vink, directeur van TweedeKaartjeGratis.nl. Om bedrijven die zich toeleggen op duurzaam ondernemen een steuntje in de rug geven, hebben we in de maand maart een duurzaamheidsverkiezing georganiseerd.

De genomineerde waren Health Spa Ryokan De Bronsbergen in Zutphen, Sauna Hotstones in Vrouwenparochie en Sauna & Beauty Oase in Nederasselt. Alle drie bedrijven hebben duurzaamheid op hun eigen wijze in hun bedrijfsvoering opgenomen. Niet voor de mooie sier, maar bewust als onderdeel van hun dagelijkse bedrijfsvoering.

De bezoekers van TweedeKaartjeGratis.nl hebben hun stem uitgebracht. De winnaar van de duurzaamheidsverkiezing 2010 is bekend: Sauna & Beauty Oase ontving maar liefs 46% van alle stemmen. TweedeKaartjeGratis.nl ontvangt jaarlijks 750.000 bezoekers. Bezoekers die op een simpele manier op zoek zijn naar een leuk uitje voor de helft van de normale prijs.

Jarenlang investeren in energiebesparing met groot effect!

De afgelopen jaren heeft Sauna & Beauty Oase veel investeringen gedaan om energie te besparen en het milieu minder te belasten. In november 2003 hebben wij; zo vertelt een woordvoerder, een waterbron geslagen op ons terrein. Met de warmte die wij ontrekken aan dit bronwater, kunnen wij de baden tot 32 graden Celsius verwarmen en ons dompelbad het hele jaar aangenaam koel houden. Deze warmte onttrekking scheelt maar liefst 30% op onze totale gasverbruik. Eventueel bijstoken gebeurt m.n. ’s nachts, op nachtstroom. Door de accuwerking van de buffers kunnen we het de hele dag lekker warm houden in de baden. Meer dan 90% van het water dat we gebruiken, is datzelfde bronwater. Alleen in de keuken, de bar en bij het drinkfonteintje gebruiken we nog leidingwater. Al het water wordt zes keer gerecycled en gezuiverd, voordat het via wasmachines of toilet ons bedrijf weer verlaat.

Door het gebruik van Ozon desinfecteren wij het water met veel minder chloor (>50%). Daarnaast zorgt de overkapping en afscherming van ons buitenzwembad dat het zwemwater veel minder snel afkoelt. Verder scheiden we al het afval, gebruiken we energiezuinige lampen, hergebruiken we cartridges en toners, ventileren we 's nachts minder, dekken we alle baden 's nachts af, stoken we alle sauna's op gas, heeft de whirlpool en infraroodsauna een aan/uit knop en ontvangen we u via een draaideur.

Als 2e eindigde Health Spa Ryokan De Bronsbergen met 35% van de stemmen en als 3e eindigde Sauna Hotstones met 19% van de stemmen.

Over TweedekaartjeGratis.nl

TweedeKaartjeGratis.nl levert kortingsbonnen met 'tweede kaartje gratis' voor allerlei uitjes. Bij restaurants betaalt de consument 50% van de rekening, exclusief drank. De deelnemende bedrijven stellen per kalenderdag een maximaal aantal kortingsbonnen in en geven daarmee heel gericht korting op de dagen dat het bij hun rustig is. De site is 15 januari 2009 live gegaan en heeft 750.000 bezoekers per jaar. Met ruim 100 aanbiedingen op de website ontvangen de deelnemende bedrijven dagelijks 200 extra bezoekers via de site. Sauna, Wellness, Kinderen, Actief, Pret- en Themaparken, Dierentuinen, Musea, Bus- en Boottochten, Restaurants, Theater en Musicals, Evenementen.

Kijk op www.tweedekaartjegratis.nl voor meer informatie.


Twitter deze ActieLike ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]